דגים בישול דג על הפלטה

• הוסף לסימניות
לאלה שמכינים סלמון על הפלטה.
נאמר לי שמניחים את התבנית עם הדגים הנאים בהדלקת נרות על הפלטה ועד הסעודה הם מבושלים וטעימים.
האם מבחינה הלכתית אין כאן בעיה?-מי שנתנה לי את המתכון אמרה ש'זה בסדר'-מישהו יודע יותר מדוייק?

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
אם את מניחה לפני הדלקת נרות- עד הצפצוף זה כבר שליש בישול ויותר
אסור לפתוח את הכיסוי ואם פותחים- אסור לסגור שוב (וכמובן שכך גם לגבי הורדה מהפלטה)
בשנים האחרונות הרב קליין יצא עם חידוש הלכתי שמי שמבשל על הפלטה נכנס לעוד בעיות לגבי עצם השימוש בפלטה, לא ידוע לי שעוד רבנים הצטרפו לדעתו ולא נכנסתי לסוגיה.

ובסופו של דבר- תשאלו את הרב שלכם... :)

נ.ב. גיליתי שיותר עסיסי להניח את התבנית על תבנית הפוכה. אולי חוזרים אצלינו מאוחר? אולי הפלטה מאד חזקה?

• הוסף לסימניות
לדג סלמון מספיק 10-15 דקות על האש/ פלטה חמה בשביל שיהיה מוכן לאכילה (ולא שליש בישול...)
ולכן אם מניחים לפני הדלקת נרות, בשקיעה זה ודאי כבר מבושל כל צרכו!!

• הוסף לסימניות
לפי הידוע לי, אין בעיה לשים על הפלטה מאכל שאינו מבושל כלל בכניסת שבת (ואז אסור להזיז אותו או את הכיסוי שלו). אם הבישול התחיל - יש בעיה (צריך לפחות שליש בישול).
הנ"ל לא נועד לפסוק הלכה. כל אחד ישאל את רבו.

• הוסף לסימניות
אם את מניחה לפני הדלקת נרות- עד הצפצוף זה כבר שליש בישול ויותר
אסור לפתוח את הכיסוי ואם פותחים- אסור לסגור שוב (וכמובן שכך גם לגבי הורדה מהפלטה)
בשנים האחרונות הרב קליין יצא עם חידוש הלכתי שמי שמבשל על הפלטה נכנס לעוד בעיות לגבי עצם השימוש בפלטה, לא ידוע לי שעוד רבנים הצטרפו לדעתו ולא נכנסתי לסוגיה.

ובסופו של דבר- תשאלו את הרב שלכם... :)

נ.ב. גיליתי שיותר עסיסי להניח את התבנית על תבנית הפוכה. אולי חוזרים אצלינו מאוחר? אולי הפלטה מאד חזקה?
איך זה יתבשל? זה לא מגיע לרתיחה על תבנית הפוכה

• הוסף לסימניות
לפלטה אין כמובן דין של אש גלויה.
הבעיה בבישול של מוצרים חיים זה באש גלויה בלבד ולכן צריך להיות מבושל שליש בישול.
בפלטה אין בעיה לשים דג נא לחלוטין.

• הוסף לסימניות
איך זה יתבשל? זה לא מגיע לרתיחה על תבנית הפוכה

אולי היא מתכוונת שהיא כן מבשלת לפני שבת ורק שמה על הפלטה לחימום.

אני שמה בתנור כ -20 דקות לפני שבת (עם הרבה שמן... הילדים שלי אוהבים את הרוטב השמן הזה...)
ואז מניחה על הפלטה - אבל לא ישירות שלא ישרף.

• הוסף לסימניות
אולי היא מתכוונת שהיא כן מבשלת לפני שבת ורק שמה על הפלטה לחימום.

אני שמה בתנור כ -20 דקות לפני שבת (עם הרבה שמן... הילדים שלי אוהבים את הרוטב השמן הזה...)
ואז מניחה על הפלטה - אבל לא ישירות שלא ישרף.
את מניחה כשמבושל כבר?

• הוסף לסימניות
כן, סלמון הוא דג שמתבשל מהר.
בעיקרון מספיק לו 20 דקות. (את האמת, לפעמים אני משאירה קצת יותר, בשביל ההרגשה שלי....)
ולא מתייבש לך?
אני רוצה לעבור לבישול על הפלטה משום שנאמר לי שהדג נשאר רך ועסיסי ובחימום -גם על הגבהה מתייבש לי.

• הוסף לסימניות

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
למעלה