עזרה ביתי הגרפיקאית...

• הוסף לסימניות
לדעתי, במחינתך, צריך להציע לה תשלום, רגיל, או חלקי, ולראות מה התגובה.

אם היא מרגישה שמגיע לה כסף, או צריכה מאד את הכסף, היא לא תסרב, אלא אם כן כיבוד הורים הוא מהדברים הכי מוערכים בעיניה.
(מהתגובה, תוכלי לראות מה הכיוון)

אצלנו, אבא שלי מציע לי תשלום על כל עזרה משמעותית (גרפיקה, ניסוח ודומותיה)
בד"כ אני לא לוקחת. אבל בזמנים שזקוקים מאד לכסף, בעלי לוקח.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
מהורים לקחת כסף??? בחיים לא.
הם נותנים ככ הרבה שזה המעט שאפשר לעשות בשביל להכיר טובה.
לאנשים אחרים מהמשפחה אני אומרת שישלמו כמה שנראה להם.
אבל מההורים אני ממש לא חושבת שזה לעניין, בפרט כשלא מדובר בעבודה קבועה
את מיישמת את זה בגדול.... ובהזדמנות זאת תודה על המיתוג החדש ועל כל העבודות שאת עושה בשבילנו.(אני מתעקשת לשלם והיא מתעקשת לא לקבל... :( )

• הוסף לסימניות
כגרפיקאית, אני יכולה לכתוב לך דבר אחד, וזאת מבלי לשלול דעות אחרות שנכתבו כאן.
לדעתי, אם ידוע לך שביתך זקוקה נואשות לכסף, תעבירי לה את הסכום המקובל. את כבר תמצאי את הדרך לתת לה את זה, מבלי לתת לה תחושה של עובדת [העברה בנקאית/מתנה ליום חצי שנת נישואין/ועוד ועוד]. נכון?!
אם לא, אני בתור בת הייתי שמחה לקבל איזו מתנה מושקעת מאמא שלי עם מכתב מרגש, הרבה יותר מאשר כסף.

• הוסף לסימניות
לקחת תשלום מהורים???????????????
זו הזדמנות להחזיר מעט מעט מעט----
מהרב וההמון שההורים נותנים לילדיהם במהלך החיים
בין אם רווקים ובין אם נשואים
לי אישית, שעשיתי מעט למען העסק של הורי
והם הציעו תשלום
לא נתתי להם לפתח את זה למעשי
אני מרגישה חיבת כ"כ הרבה
שזה אפס קצהו---

• הוסף לסימניות
אני הייתי מתביישת שההורים שלי ישלמו לי, זה הופך את הקשר כלא מובן מאליו...
בתור האמא- אם היא רוצה להרגשה הטובה -במקרה שהבת באמת השקיע זמן וכח שתפנק אותה באיזה מתנה שווה

• הוסף לסימניות
אני הייתי מתביישת שההורים שלי ישלמו לי, זה הופך את הקשר כלא מובן מאליו...

כל משפחה והקשרים שלה. צריך רגישות כדי להבין מה הבת הייתה רוצה.

אם העבודות מאד תכופות או שאין לה זמן אליהן, או שהקשרים שלה עם אמא שלה הם לא "איחוד נשמות", יתכן שאצלה זה כך.

• הוסף לסימניות
נקודה למחשבה.
מה הבעל אומר? האם הוא מרוצה מכך?
צריך לזכור שאישה אחרי נישואיה היא ברשות בעלה והיא מחוייבת קודם כל לבית ולילדים.

• הוסף לסימניות
נזכרתי באנקדוטה הזויה.
ואני עוד לא נרגעתי מהסיפור, למרות שזה ארע לפני כעשר שנים.

אמי הזמינה מטפחות, כמדומני, אצל קרובת משפחה.
שאלתי את הקרובה הזו, אשה נשואה צעירה בת גילי, כמה עולה מטפחת תפורה, והיא (לא הכי חכמה בעולם) ענתה לתומה - שאמא שלה אמרה לה לא לקחת כסף, כי אמא שלי היא דודה זקנה (דודה של אמא שלה.)

תגיבו מה שתגיבו, אני רתחתי.

• הוסף לסימניות
יצא לי לבצע מדי פעם עבודה עבור ההורים שלי.
לשלם כרגיל? ודאי שלא.
אבל מאד משמח אותי שדוחפים לי שטר לידיים אחרי שהשקעתי זמן, בעיקר אם יש הוצאות.
למשל יצא לי לצאת שעה קדם מהעבודה כדי לפגוש מישהו בקשר לעבודה שבצעתי עבור אבי, או שנסעתי לשבת איתם על העבודה שהכנתי להם יש הוצאות לא מעטות על דלק.
אז אני ממש לא רוצה שישלמו לי על העבודה, אבל כדי שזה יהיה בלב שלם ועם הרגשה טובה כדאי לתגמל, וזה לא צריך להיות ביחס לעבודה. ממש לא.
לדוג' גם אם לקוח היה משלם לי על העבודה 2000 ש', אני לא רוצה תשלום כזה מהורים שלי, אבל 200 ש' מפעם לפעם לכסוי הוצאות ולהרגשה טובה כן עושים לי טוב.

• הוסף לסימניות
טוב. קודם כל תודה לכל המגיבים!

היה מרתק בהחלט לקרוא דעות שונות ומעניינות.

לי נראה שהאיזון הנכון הוא המיזוג בין המצדדים לשלם תשלום מלא לבת, לבין אלו שסוברים שחלילה לבת לעבוד תמורת תשלום עבור אמה.

יש נקודה מסוימת שאני תוהה לגביה:
ציינו פה כמה פעמים את עניין הכרת הטוב של הבת להורים.
הכרת הטוב היא ערך עליון והמהות של מצוות כיבוד הורים.
אבל ההתיחסות למי מימן את הלימודים וכו' (זה היה מזמן... היא כבר ב"ה נשואה ואם לילדים) נראית לי בעייתית.
כי אם נתייחס לזה כפרמטר אז גם:
מי מימן את הדירה המרווחת שהיא גרה בה?
את הריהוט, המכשירים, הציוד?
את השמחות שהיא עשתה ב"ה?
את המתנות, הפינוקים, העזרה?
ועוד... ועוד...
גם אם ביתי תשב עשרים שנה מול המחשב, ותעשה עבורי עבודות גרפיקה,
לא בטוח שהיא "שילמה" את "חובה" להורים.
אני לא חושבת שקניתי את זמנה ויכולותיה בהענקת כספים ופינוקים.

הנתינה לילדים היא רצונם ושמחתם של כל ההורים (הנורמאליים).
הכרת הטוב להורים - בלי כל קשר למה וכמה קיבלו מהם.

גם ביתי תעניק בעז"ה לילדיה ככל יכולתה, ולאו דווקא בכדי לממן לעצמה עבודות גרפיקה.
(טוב, זה היא עושה לבד...אז אולי הנהלת חשבונות, סירוק פיאות, אפיית עוגות, יעוץ זוגי...)
ואני מקווה ומתפללת שילדיה ירצו לכבד את הוריהם בלי "חשבונות".

אמשיך בעז"ה להיעזר בביתי המקסימה והיקרה,
ואמשיך בלנ"ד לתת לה מידי פעם צ'ופרים וצ'קים...
בהצלחה לכולם!

• הוסף לסימניות
במקום שאמא שלי תשלם לאשה אחרת היא משלמת לי מה הבעיה בזה. איך אפשר להעזר באשה צעירה שצריכה לפרנס את ביתה מבלי להציע לה תשלום בפירוש כסף ולא שוקולד.זה נכון שאנחנו חייבים המון להורינו היקרים וגם אנחנו צריכים להכין כסף כדי לחתן את ילדינו ולא חושבים שהם יעבדו בעתיד עבורנו אבל צריך להבין שמכל מיני פעמים של הכרת הטוב קורה שבתור עצמאית ולחץ של לקוחות שמשלמים ודורשים את העבודה שלהם בזמן אני יכולה לאבד את פרנסתי
אם אני עובדת בשבילה ומה עם הבעל הוא מסכים לעבודות בהתנדבות . אני הגעתי למצב שאני מעדיפה לשלם לכל המשפחה על כל טובה או עזרה הכי קטנה והעיקר שלא אצטרך לעבוד ללא תמורה העסקאות חליפין למיניהם ולסוגיהם לא משתלמות לי בכלל. אני שילמתי לקרובת משפחה עבור כל עבודת גרפיקה שעשתה עבורי וכשהיא ביקשה עבודה ממני ההיתי בטוחה שתשלם אבל היא לא שלמהההההההההההההה . אם אתם רוצים להמשיך להיות עצמאים ששורדים תתחילו להסביר לסביבה למה קשה לכם לעבוד בהתנדבות. ןסליחה שזה לא כ"כ נוגע לעצם השאלה .

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה