בקשה בית ברכה לימודי המשך

• הוסף לסימניות
מכירים סמינר בית ברכה בירושלים?
מה הסגנון שם??
ומה הרמה הרוחנית?

ולגבי השיעורי קודש- הבנות מקבלות מהם? הם שיעורים ברמה רוחנית גבוהה? עד כמה הם חשובים שם? ומה הסגנון שיח שם? ומי מוסר אותם?

אשמח לשמוע פרטים ודעות על השיעורי תורה-השקפה שלהם.

ועוד משהו פחות קשור-
תוכלו להסביר לי מהם לימודי מדעי החברה והרוח? מה לומדים? ומה זה נותן לי בפועל אחר כך? איזה סוג עבודה?

תודה מראש

• הוסף לסימניות
ועוד משהו פחות קשור-
תוכלו להסביר לי מהם לימודי מדעי החברה והרוח? מה לומדים? ומה זה נותן לי בפועל אחר כך? איזה סוג עבודה?

תודה מראש
לגבי בית ברכה יש כמה וכמה אשכולות

תואר מדעי החברה/ רוח הוא לא פרופסיה מסוימת שלומדים ויש מקצוע. זה תואר ראשון כללי שעוזר להתקבל לעבודות שיש להן תנאי סף של תואר. כמו משרות התחלתיות בשירות המדינה, בנקים וכד'.
אפשר גם להכנס למשרת סטודנט תוך כדי הלימודים, ולא משנה איזה תואר לומדים.
מהבחינה הזו ללמוד תואר בחינוך בנוות ישראל או ללמוד תואר במדעי החברה בבית ברכה זה אותו הדבר.
משרת סטודנט- עד 120 שעות בחודש בשכר מינימום.

• הוסף לסימניות
תוכלו לומר אולי מהם תנאי הקבלה לסמינר? (מבחינת הציונים וממוצע בגרויות)

• הוסף לסימניות
אולי הקובץ המצורף יכול ללמד משהו על הסגנון.
צינזרתי את התשובה מכמה טעמים.

קבצים מצורפים

• 1739757117679.png
    1739757117679.png
    KB 274.5 · צפיות: 106
  • הוסף לסימניות
אני משאירה לשיקול דעתכם, מי הכותב ומה מטרתו.
עובדתית, בנות מחזור א' בבית ברכה הלומדות פסיכולוגיה לא נפגשו בנושא האבולוציה בשום קורס. לא היה כזה נושא בתוכנית הלימודים שלהן.
אם וכאשר יגיעו לסוגיות רגישות בשנים המאוחרות, הכל ילווה בהדרכה תורנית- רבנית בתוך הסמינר.
לימודי פסיכולוגיה בסמינר בית ברכה מלווים בדמויות חינוכיות ובמעטפת קדש מלאה.

• הוסף לסימניות
תוכלו לומר אולי מהם תנאי הקבלה לסמינר? (מבחינת הציונים וממוצע בגרויות)
לימודי תואר מחייבים יכולת לימודית גבוהה. לא בגרויות אבל מבחן תי"ל עם ציונים טובים!
ותנאי הקבלה לבית ברכה הם אך ורק, רמה רוחנית מתאימה של הבת.
תואר באוניברסיטה הפתוחה, כל אחת יכולה לעשות בביתה...
הדגש בסמינר הוא על מסגרת קדש ברמה גבוהה.

• הוסף לסימניות
אני משאירה לשיקול דעתכם, מי הכותב ומה מטרתו.
עובדתית, בנות מחזור א' בבית ברכה הלומדות פסיכולוגיה לא נפגשו בנושא האבולוציה בשום קורס. לה היה כזה נושא בתוכנית הלימודים שלהן.
אם וכאשר יגיעו לסוגיות רגישות בשנים המאוחרות, הכל ילווה בהדרכה תורנית- רבנית בתוך הסמינר.
לימודי פסיכולוגיה בסמינר בית ברכה מלווים בדמויות חינוכיות ובמעטפת קדש מלאה.
אני משאיר לשיקול דעתכם מי הכותבת ומה מטרתה
זה נדפס בעלון חלקי בעמלי במדור הזכות ליהדות-שו''ת נשות חלקי
נאום ההגנה יפה מאד, אבל העובדה מדי אמינה.

• הוסף לסימניות
אולי הקובץ המצורף יכול ללמד משהו על הסגנון.
צינזרתי את התשובה מכמה טעמים.
זה נראה שמישהו בעל אינטרס, שלח את השאלה הזו בשביל שיוכל לפרסם אח"כ, תראו מה לומדים ב"בית ברכה"

• הוסף לסימניות
הכותבת, חני לא מסתירה את זהותה...
היא מזוהה כבר באשכולות קודמים כמזכירה בבית ברכה.
דווקא היא ענתה תשובה ברורה,
לשאול שו"ת בעלון ולכתוב שם את שם הסמינר שבו הבת לומדת..
אפעס...פחות מריח עובדתית. מריח פאשקעוויל.

• הוסף לסימניות
מדעי החברה והרוח זה סוג של תואר כללי כזה, לומדים שם כל מיני קורסי מבוא וקורסים מכל מיני סוגים (מבוא למוזיקה, ליחסים בינלאומיים, טכנולוגיה וחדשנות, היסטורית יהודי פולין וכו' הבנת את הקטע, זה קורסים עם הרבה מגוון, לא בנושא ספציפי) וזה לא בדיוק בשביל עבודה מסוימת.
יש מקומות שמחייבים תואר בשביל לעבוד שם, ובשבילם זה אולי מספיק, אבל זה לא בשביל מקצוע בפני עצמו, בד"כ יש כאלו שממשיכות משם לתואר שני באומנות וכו'. זה הרעיון.

מבחינת הרמה רוחנית של הלימודים עצמם, אם לומדים רק דרך בית ברכה אז הכל מצונזר והמרצות מכבדות ככל שמתאפשר. הבעיות מתחילות כשאת לא לומדת פרונטלית עם הכיתה - האו"פ מספקת הקלטות של הקורס כולו, ואז יש הרבה בנות שמוותרות על להגיע אם אין חובת נוכחות, ולומדות מהבית ושם בעצם אין צנזור...

מה שעוד קורה זה שלפעמים אין מקום בקורס בכיתה או מכל מיני סיבות אחרות ואז הם מציעים לך להרשם לקורס דרך הפתוחה ושזה אותו דבר וכו' תכלס אין לך את הצנזור שבית ברכה מציעים וגם יכולות להיות עוד בעיות כמו הגשת ממ"ן יום אחרי פסח בלי התחשבות בקטע הדתי. (לי באופן אישי קרה דבר כזה ורשמו אותי לאיזשהו קורס דרך האו"פ, ואז ברגע האחרון בית ברכה ראו שיש עם התוכן של הקורס הרבה בעיות ואי אפשר לצנזר את כולו, אז הם ביטלו את הקורס אצלם ולא טרחו להגיד את זה לי... אז נשארתי עם הקורס הזה עם כל הבעיות שבו שאני לא רוצה להכנס לפרטים אבל זה היה בעייתי... ורק לקראת הסוף כששאלתי איך יכול להיות שלומדים דבר כזה אצלם הם אמרו לי שאצלם ביטלו....)

השאלה בעלון ההוא לא נשמעת מאוד אמינה אבל בהחלט מניסיון אישי יכול להיות פשלות בקטע הזה אם את לא נצמדת באופן מלא ללימודים פרונטליים רק דרך בית ברכה עצמם. את צריכה להיות חזקה עם זה ולהתעקש על ללמוד רק עם התוכנית לימודים המסודרת ורק בקבוצות של בית ברכה. כי אם לא - לכי תלמדי דרך הפתוחה לבד, חבל על הכסף (הרצאות אפשר גם דרך קול הלשון...)

• הוסף לסימניות
מעדכנת שכיום בית ברכה עבר שינוי משמעותי, אין יותר אפשרות של למידה מהבית, הלימודים הם ארבעה ימים מלאים בסמינר. מערכת שמשלבת קדש ומקצוע
בדיוק בגלל הבעיות שהזכירה תמר.

• הוסף לסימניות
מכירים סמינר בית ברכה בירושלים?
מה הסגנון שם??
ומה הרמה הרוחנית?

ולגבי השיעורי קודש- הבנות מקבלות מהם? הם שיעורים ברמה רוחנית גבוהה? עד כמה הם חשובים שם? ומה הסגנון שיח שם? ומי מוסר אותם?

אשמח לשמוע פרטים ודעות על השיעורי תורה-השקפה שלהם.

ועוד משהו פחות קשור-

תודה מראש
בבית ברכה מוסיפים לתואר במדעי החברה תעודת הוראה בדרגת ב.א אקדמאי בחינוך המיוחד.
בת שמסיימת שנה ג' יוצאת עם תואר ראשון , תעודת הוראה ב.א. אקדמאי. וכל הקורסים והשעות באומנות שצריכים כדי להתקבל לתואר שני בתרפיה באומנות.

• הוסף לסימניות
בבית ברכה מוסיפים לתואר במדעי החברה תעודת הוראה בדרגת ב.א אקדמאי בחינוך המיוחד.
בת שמסיימת שנה ג' יוצאת עם תואר ראשון , תעודת הוראה ב.א. אקדמאי. וכל הקורסים והשעות באומנות שצריכים כדי להתקבל לתואר שני בתרפיה באומנות.
# התואר בבית ברכה מוכר באופן רשמי?
כי זה הרי לא מכללה כמו כל המכללות החרדיות..

# בזמן התואר הראשון B.A במדעי החברה והרוח, וחינוך מיוחד, לומדים דרכי טיפול? גישה לעולם הנפש והרגש וכו..?

# ואחרי שנתיים שלושה של לימודי תואר ראשון בבית ברכה איפה אני משלימה את התואר השני לטיפול באמנות?

• הוסף לסימניות
תואר בבית ברכה הוא תואר מטעם האוניברסיטה הפתוחה.
במהלך התואר הראשון לא לומדים דרכי טיפול.
אין תואר ראשון בטיפול בשום מקום מוכר ומקצועי. (ובכלל בנות בגיל 18 לא כדאי שיתחילו ללמוד טיפול , זה מתאים הרבה יותר לגיל 21 והלאה..)
כדי להתקבל לתואר שני בתרפיה באומנות (וכרגע יש בכמה מקומות תואר שני בהפרדה כמו מבח"ר, אונו והרצוג) צריך קורסי חובה בפסיכולוגיה ושעות אומנות. את כל הדברים האלו מקבלות תלמידות בית ברכה במהלך לימודי התואר הראשון פלוס תעודת ההוראה שלהן.
וכאן יש לך הרחבה ופרטים:

• הוסף לסימניות
אני רוצה לעשות תואר שני בטיפול במוזיקה.
1. איפה יש מקום לתואר כזה?
2. תואר בבית ברכה עם שעות אומנות יתאימו גם לקראת תואר במוזיקה?
אגב, שמעתי שהמקום עבר שינוי משמעותי והוא ממש סמינר רציני מאד!!
יש לי חברה שלומדת שם רק את הקדש מרוב שהוא ברמה רצינית. היא ממש מולהבת על הסמינר והמנהלת.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה