דרוש מידע בית ספר חדש בב"ב מישהו שמע על זה

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
פורסם בהמוקד
בית ספר חדש יוקם בבני ברק: ל'אברכים בלבד' ו'בלי פשרות'
בבני ברק הכריעו קבוצת אברכים יראי שמים להקים מסגרת של בית ספר לבנות אברכים בלבד בהדרכת הגאון רבי מנחם מנדל לובין רב שכונת רמת אהרן בבני ברק, העומד בראשות כמה כוללים בעיר התורה.

ל'המחדש' נודע כי הסיבה להקמת המסגרת החדשה היא משום שבבתי הספר של החינוך העצמאי ניהיה לטענתם מצב שהוריהם של רוב הבנות עובדים לפרנסתם ונחשבים מהאגף היותר מודרני בציבור הליטאי, והבנות של האברכים הפכו למיעוט בכיתות.

לטענתם הדבר משפיע על אופי הבנות בכיתה, מכניס בהן מושגים שלא היו לפני שנים, באסיפה שנערכה במוצאי שבת פ' מטות נאמר על ידי ההורים כי הבנות חוזרות בתום יום הלימודים עם דיבורים שלא מתאימים לחינוך בבית שלהן.

בנוסף בגלל פתיחת בתי הספר של עץ - אחוז האברכים בכל כיתה ירד דרמטית ולכן עלה הצורך להקים מסגרת חדשה לאברכים בלבד בעדיפות למשפחות מיוחסות וחשובות.

אחד האברכים סיפר ל'המחדש': "זיהנו פער גדול בין מה שהיה לפני כמה שנים לנעשה היום בכיתות, לצערינו החינוך העצמאי נאלץ לקבל את כולם וכפוף מאוד למשרד החינוך, אז לבנים יש מוכר שאינו רשמי - ובעבר אצל בנות לא היתה בעיה והקלו יותר, אבל בדור הזה הפער הזה דרמטי".

תוכל לפרט יותר?

"כן, בבתים של 'אברכים משלנו' אינטרנט גם כשר בל יראה ובלא ימצא, אפילו מחשב לא מכניסים, ובבתים אחרים פתאום שומעים על מכשירים מוגנים ואינטרנט בהיתרים שונים. גם צורת הלבוש מאוד שונה, במלבושים שלובשות הבנות אחר הצהרים - אצלינו נהוג היה שנשארים עד הערב עם התלבושת של בית הספר, ובחופש הגדול שמים משהו צנוע ופשוט, ואצל הבנות של העובדים והבתים הפתוחים הכל שונה ולא צנוע".

ומה יהיה בבית ספר החדש?

"ועדת קבלה מחמירה ! מי שאביה לא אברך ששקוע בלימוד לא תתקבל בלי פשרות".

והחינוך העצמאי מסכים לזה?

"בנתיים זה משהו קטן, התארגנות של כיתה אחת כיתה א'. לא נראה שזה יפריע לרב סורוצקין (מנכ"ל החינוך העצמאי) ואנשיו, אבל גם אם כן - אין ברירה" אומר האברך בהחלטיות רבה.

• הוסף לסימניות
אמנם רחוק מביתי, ואמנם איני אברך השקוע בתורה ותפילה יומם ולילה
אבל לאור הרבה דברים שקרו, אני חושב שיש צדק במעשיהם,

אין ספק שבכיתות היום אחוז האברכים והמשפחות ה'טובות' [לא המיוחסות...] ירד,
רק לחשב את מספר המשפחות הטובות בכיתה של ביתי הגדולה למספר שקיים היום, זה הפרש משמעותי מאד.

ואם יש להם את היכולת לעשות דבר כזה, למרות שאולי זה יוריד עוד את כמות האברכים מחינוך העצמאי, אני יכול להבין ולהתחבר למחשבותיהם, בטח כשהם מגובים ברב גדול בתורה כמו הרב לובין.

• הוסף לסימניות
אמנם רחוק מביתי
איפה זה יהיה?
אמנם איני אברך השקוע בתורה ותפילה יומם ולילה
לאור האשכול הסמוך אולי יסכימו אחרי אלול...

ולגוף הענין לא חסר סיפורים של בנות בבית יעקב בב"ב שהקשר בינם לבית של תורה אפילו לא מקרי ודוק
ובעצם זה קורה כי אין אפשריות אחרות לאן לשלוח וכווווווווווולם שולחים לאותם בתי ספר
לדוגמא הבנתי מחברה שבאלעד יש מגוון בתי ספר לספרדיות שהרבה מהם הולכות לשם ברצון ובנוסף יש בית ספר לציבור המודרני יותר כך שבת מכזה בית בד"כ לא באה להרשם אפילו לבית יעקב של החינוך העצמאי

• הוסף לסימניות
אין ספק שבכיתות היום אחוז האברכים והמשפחות ה'טובות' [לא המיוחסות...] ירד,
מה זה משפחה טובה? לא יכולה להיות משפחה טובה עם מייל????
אני חושבת שהגזמנו מעט...
אני אישית למדתי בבית יעקב במקום מאוד מרכזי ולמדו איתי הרבה סגנונות - וב"ה הכל היה טוב ואני מדברת על לפני 30 שנה (הייתה ילדה עם טלויזיה ועוד ילדה שאחרי כתה ו הלכה לחטיבה בממ"ד)
כל הקמת בית ספר כזה גורמת לעוד סכסוך ופלגנות מיותרת שכבר יש בה הרבה במגזר שלנו , אני הקטנה חושבת שההיפך, צריך לראות איך ניתן לאחד ולמצוא את המחבר והטוב בשני ולא להיפך.

• הוסף לסימניות
אם רק מייל החרשנו בכל כתה יש כמה בנות שאין מספר כשר ליצירת כשר ויש בתים עם מסכים בבית וד"ל
ובדיוק שמעתי עכשיו על בת בבית יעקב בב"ב שמגדלת כלב בבית...

• הוסף לסימניות
איפה זה יהיה?
מתוך הכרות עם השכונה שלי, זה לא בשכונה שלנו.
לאור האשכול הסמוך אולי יסכימו אחרי אלול...
תודה :)
בכל מקרה כחלק ממשפחת חינוך העצמאי לא אוכל להעביר את בנותי לבית ספר שאינו נמנה על החינוך העצמאי,
יש לנו מספיק קרובות שלא יתנו לנו.... וד''ל.
שבאלעד יש מגוון בתי ספר לספרדיות
אין לי שום בעיה עם שום מגזר,
יש לי בעיה עם חינוך שונה בתכלית השינוי מהחינוך שלי,
ובתקופה האחרונה זה הולך ומחמיר מידי שבוע,
רק להקשיב לקו וואצאפ של הכיתות הגבוהות גורם לי לתחושות.....

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
אין לי בעיה עם מייל, אין לי בעיה עם נטפרי,
יש לי בעיה [ובעיה לא פשוטה] עם סדרות טי וי, ועם וואצאפ פתוח להתכתב עם 'בני דודים'
ותחרויות זמרה כאלה ואחרות.

אבל עדין כמו שכתבתי למעלה, אני אישית לא יעביר מחינוך העצמאי.

• הוסף לסימניות
אני חושבת שהגזמנו מעט...
לראות חדשות כל המשפחה במוצאי הבחירות
את הטקס ביום העצמאות
אינטרנט בלי סינון בחדר שינה של ילדה לבד
העברת ברדק במייל של כל הבנות בכיתה
העברת סדרות באונקי
זה אני לא רוצה בכיתה של הילדים שלי
וזה רק חלק ממה שקורה בכיתה אחת
בסמינר טוב

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה