- הוסף לסימניות
נכתב ע"י Sigalit;1367741:לא הבנתי מה פה תרתי דסתרי. אני שלחתי את הבת שלי למטפלת בגיל חודשיים. תגידי שזה מוגזם? מבחינתי היה מוגזם אמא עצבנית שמנסה לעבוד (לא היתה לי חופשת לידה, והעבודה היא האוכל כידוע) ולא מצליחה, ובטח לא מצליחה להיות אמא נחמדה ומניקה לבת שלה. (מתח לא מוסיף כידוע להנקה).
במדינות שאינן מדינות רווחה חופשת לידה במקרה הטוב היא שבוע וגם היא חל"ט.
מה מוגזם ומה לא זה תוצאה של נורמה חברתית. אצלי בבית את הנורמה אני קבעתי.
תגיד מי שתגיד שלשים את התינוק בחדר תינוקות כשהוא בן כמה שעות זו הגזמה. ולכן היא הולכת לבית חולים עם ביות מלא. מעניין שפה הנורמה קבעה אחרת.
הרצוי הוא לגדל את הילדים מתחת לעץ התפוח עד גיל 4.
המצוי, אצלי בכל אופן, הוא לשלוח את התינוקת למטפלת, המטפלת רגועה, האמא רגועה והתינוקת רגועה.
וסליחה אם שברתי מיתוס.
בעיקרון אני לא דוגמא, כי אני חושבת שלשים תינוק בחדר התינוקות ולתת לו לבכות עם עוד 10 תינוקות חסרי אונים ביום הראשון להכרותם את העולם זה לא לענין, ולכן אני עושה ביות מלא. גם בילד השלישי. אבל אני מודעת לכך שאולי יש לי רגישות יתר לכך.
לגבי רצוי ומצוי: אני לא מסתכלת על מה שמצוי, אלא על הרצוי.
לא רצוי שילד בן 4 יהיה עם אמא שלו בבית. בגיל 10 חודשים הוא כבר צריך חברה, ואני חושבת שזה עוול לילד להשאיר אותו בבית עם אמא בגיל שנתיים בדיוק כמו העוול לשלוח אותו בגיל חודש וחצי.
אם אמא מרגישה עצבנית בגיל חודש וחצי, אז כדאי לה לבדוק את עצמה. ולקחת הרגעה.
סליחה שאני כותבת כך, כי אני יודעת שנח יותר לאנשים להיות בטיחותיים ולא לתת פופקורן, מאשר לתת לילד אמא.
עבודה היא השתדלות. נראה לנו שהעבודה היא זו שנותנת לנו את הכסף ובלעדיה לא יהיה לה' צינורות להעביר לנו.
לפני שנתיים הארכתי מאד את חופשת הלידה, והשנה קיבלתי מכתב ממס הכנסה שלילי שאני לא זכאית בשל הכנסה נמוכה לאותה שנה.
הצטערתי אבל ידעתי שהכל מאתו יתברך. די הופתעתי ש'מענק עבודה' נכנס לי לחשבון. יום לאחר מכן הוצאתי מכתב מהתיבה והתברר שהיתה להם טעות בתחשיב ואני כן זכאית, ולסכום גדול יותר ממה שחשבתי מלכתחילה.
לפי המחקרים, ולא לפי מה שנהוג ומקובל, עד גיל (נראה לי) 8 חודשים ילד זקוק להיות צמוד לאמא שלו. זה שמקובל לתת ילד לידיים זרות בגיל 3.5 חודש, לא אומר שאפשר להתחיל לתת מגיל חודש.
למטפלת יש עוד תינוקות ואין לה זמן לתת לו מגע. אם הוא ישן, היא לא מרימה. כשתינוק ישן ליד האמא, היא תרים אותו ותיתן לו נשיקה גם אם הוא ישן.
זה קשה לעבוד עם תינוק, ועשיתי את זה עם ילדים טמפרמנטיים מאד ב"ה, אבל מעולם לא נתתי ילד בגיל כה רך! יש רצוי ויש מצוי. וצריך לבדוק איך לגרום לרצוי להיות מצוי.
הנושאים החמים