- הוסף לסימניות
יש בנות כאלו. לא נשים. זה בדיוק הדיון פהשמחה לשמוע שעדיין יש בנות כאלו.
יש בנות כאלו. לא נשים. זה בדיוק הדיון פהשמחה לשמוע שעדיין יש בנות כאלו.
על דרך הציניות?
לא הסברתי את עצמי ברור- מרוב סערה.דהיינו?
להעלות לך סיכומים של שיעורי הבית היהודי?בית של תורה,
מה אמור להתרחש בביתי כדי שהוא יענה על ההגדרה?
בכלל כל ההדרכה של הכלות לחיי הנישואין המון פעמים לוקה בחסר.אני חושבת שיש בלבול עצום מה הבחירה של האישה ומה הבחירה של בעלה...
וואו, בודדות ממש.יש בנות כאלו. לא נשים. זה בדיוק הדיון פה
לדעתי הפוך. טוב שיקראו את זה.מותר להעיר הערה?
בטוח שיש פה בנות צעירות בגילאי סמינר.
שחבל שיקראו את האשכול הזה.
כי התפקיד שלהן עכשיו זה לשבת בסמינר ולשמוע שם על בית של תורה מהמקום של המחנכות.
את האמת הכואבת-
עוד כמה שנים הן תלמדנה לבד.
סתם, חומר למחשבה.
אולי כדאי להיזהר.
וזה יכול להיות גם אם הוא לומד מעט מאוד, כי כל חיינו נובעים מהתורה:בית של תורה המשמעות היא שכל דבר שעושים עושים לפי התורה.
לי יש סימן, אם אתה רואה את בעל הבית רוקד בשמחת תורה עם כל הכוח אתה מבין שהוא חי בבית של תורה.
או שהוא רוקד כמו שאני רוקדת בחתונה של אחותי...בית של תורה המשמעות היא שכל דבר שעושים עושים לפי התורה.
לי יש סימן, אם אתה רואה את בעל הבית רוקד בשמחת תורה עם כל הכוח אתה מבין שהוא חי בבית של תורה.
אני יכולה לספור לך על כף ידי את המורות שבאמת יישמו את מה שהן דיקלמו...פשוט ללמוד מהמורות דוגמה אישית....
לא הבנתי איפוא הבעיה בדבריה. אשרינו שיש לנו בנות שמוכנות להקריב את חיי הנוחות בשביל שבעלה ילמד כל היום !!!הצעתי שידוך לבחורה שהורידה מיד את ההצעה ואמרה לי אני רוצה חיי רעב העיקר שילמד כל היום.
מאיפה זה מגיע????
אני חושבת שהיא התכוונה להקצנה הזאת - "שהיא רוצה חיי רעב בשביל זה"לא הבנתי איפוא הבעיה בדבריה. אשרינו שיש לנו בנות שמוכנות להקריב את חיי הנוחות בשביל שבעלה ילמד כל היום !!!
מאז ומעולם זו היתה השאיפה, ועלינו לשמוח שעם הנצח ממשיך !!!
את צודקת. אני בעד שכולן תהיינה ככה! גם אני הייתי ככה..לא הבנתי איפוא הבעיה בדבריה. אשרינו שיש לנו בנות שמוכנות להקריב את חיי הנוחות בשביל שבעלה ילמד כל היום !!!
מאז ומעולם זו היתה השאיפה, ועלינו לשמוח שעם הנצח ממשיך !!!
בכלל כל ההדרכה של הכלות לחיי הנישואין המון פעמים לוקה בחסר.
והמון פעמים זה מתנגש עם הדעות המוקדמות של הבעל וחבל.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים