אחד הסעיפים שעלול להפריע לציבור החרדי בתכנית זו
ואני מקוה שזה יבוא על פתרונו
הוא סעיף 4.1.2 ב. 10
'תותר הקמת בריכה שחיה לא מקורה עד גבול מגרש.'
זה לא היתר מעשי, השכנים יוכלו לעצור את זה בשלב היתר הבניה.

ודאי ראיתם גם שבהתארגנות של 60% מדיירי המגרש ניתן יהיה למנוע מהתכנית לחול במגרש.

נערך לאחרונה ב:
זה נוגע גם ליזמים?
לא כל כך. כי בתבעות שאושרו אחרי 1989 (רוב העיר) לא יהיו הקלות שמשמעותן תוספת זכויות (הוספת יח''ד ומטרים) אבל כן תהיה להם הקלה גדולה בקווי הבניין, בקביעת תמהיל הדירות ובחניות לעיתים.

היום בבתי הכנסת ברמה א' - מודעת התארגנות של תושבי הירקון, הירדן, מ'3, משקפיים ונווה שמיר נגד תוכנית מגדלי הענק בפינת הירקון/הירדן, המהווה לדבריהם פגיעה קשה באיכות החיים של דיירי האיזור (פקקים, צפיפות, רעש וכו'). מבקשים השתתפות של 400-1000 ש"ח מכל משפחה לכיסוי הוצאות העו"ד (שחר פטל). תאריך ההתנגדות האחרון הוא עוד 3 ימים - ב3 באוגוסט
(לא יכולתי לצלם, כי יש לי טלפון כשר...).

היום בבתי הכנסת ברמה א' - מודעת התארגנות של תושבי הירקון, הירדן, מ'3, משקפיים ונווה שמיר נגד תוכנית מגדלי הענק בפינת הירקון/הירדן, המהווה לדבריהם פגיעה קשה באיכות החיים של דיירי האיזור (פקקים, צפיפות, רעש וכו'). מבקשים השתתפות של 400-1000 ש"ח מכל משפחה לכיסוי הוצאות העו"ד (שחר פטל). תאריך ההתנגדות האחרון הוא עוד 3 ימים - ב3 באוגוסט
לדעתי נועד לכישלון
מה בסיס הטענה המשפטית להתנגדות?
זה לא אזור צפוף במיוחד, למה שהטענה תתקבל

לפני לשלם שיבדקו שיש לזה סיכוי, כל כך קרוב לדד-ליין נראה לי שנזכרו מאוחר.

חבל שהם לא בפרוג...
@יעקב הרמתי הודיע כאן מתי שזה נפתח להתנגדויות והתריע גם יותר משנה קודם שזו התכנית. עוד היה סיכוי לפחות להתארגן על טיעונים.

זה כל פעם מצער אותי לראות שבגלל מנגנון הפרסום הלקוי אני כחובב העניין מודע לתוכניות קצת אחרי שהן נולדות ואילו אנשים טובים שאכפת להם והתכנית באמת תצמיח להם היזק ראיה לתוך הבית - מתוודעים אליה 3 ימים לפני שהם יכולים לעשות משהו אם בכלל...

בנוסף, תופס אותי שכאן בפורום החרדי יש את המידע הכי מקצועי בצורה הכי מונגשת ומובנת ברשת ואילו כל החכמים יודעי העיתים חברי המועצה והעיתונאים אין להם מושג מה הולך לקום לימינם ואיך בודקים את זה בכלל.

@יעקב הרמתי הודיע כאן מתי שזה נפתח להתנגדויות והתריע גם יותר משנה קודם שזו התכנית. עוד היה סיכוי לפחות להתארגן על טיעונים.
ייתכן בגלל שהתרעתי על זה עם רקע של הפרת תקנות רבני העיר, ייתכן ום הכותר הייתה איכות הסביבה ורמת חיים וכו' הם היו מתעוררים בזמן

לדעתי נועד לכישלון
לעכב הם יכולים בוודאות, הם יכולים לערער על עצם ההמרה

ייתכן בגלל שהתרעתי על זה עם רקע של הפרת תקנות רבני העיר, ייתכן ום הכותר הייתה איכות הסביבה ורמת חיים וכו' הם היו מתעוררים בזמן
אז תשנה אסטרטגיה.
ברצינות-את הרוב מעניין האיכות חיים. מה לעשות.

אפשר להסביר את זה ככה.
יש גם עוד הסברים.
כל ההסברים שחשבתי עליהם ניתן לדעתי לתלותם בפנימיותם ביצר הרע אבל זה כבר קשור לנידון מהו היצר הרע ואין מקומו כאן.

לדעתי נועד לכישלון
בסיס הטיעונים שלהם (ממה שכתוב במודעה) הוא שהם קנו דירות בשכונה שקטה עם איכות חיים, וזו הפרה בוטה של העירייה לבצע שינוי תב"ע מבית אבות שקט לבניית 8 בניינים גבוהים שחלקם 20 קומות - סה"כ 400 דירות + מרכזים מסחריים בקומות הראשונות של כל בנין - שיגרמו לרעש בלתי פוסק בכל שעות היממה (פריקת סחורה וכו') ולפקקי תנועה קשים בכל האיזור.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה