דרוש מידע בית שמתורגם קודם כל לסדר וניקיון- טיפים לריהוט ותכנון כל דבר בבית לניקיון..

• הוסף לסימניות
שהייתי ילדה ואמא שלי הייתה מקבלת מתנה אגרטל, היא הייתה אומרת: עוד חפץ לנקות..
באשכול זה אני אשמח לכל טיפ ועיצה של תכנון הבית קודם כל לסדר וניקיון.
לדוגמא:
ספריה ללא אי, ככה לא משאירים חפצים קטנים או סידורים וספרים..
במטבח, שיש או קרמיקה על כל הקיר ליד השולחן כדי שאפשר בניגוב לנקות את הלכלוך
מיטות מקטיפה ככה לא צריך לנקות את העץ שמתקלף או מתלכלך (מנקים בדרך אחרת כמובן)
קנט לשיש שמונע דליפות ורטיבות
רהיטים בהירים שפחות רואים עליהם אבק
אשמח לשמוע רעיונות לחיפוי קירות בפרוזדור, חולמת לשים כמו בקופת חולים וחסל ניקיון קירות שמתלכלכים מהר.
בכלל פתרון לקירות שיהיה אפשר לנקות בקלות (אולי טפט?)
בקיצור, אם את אישה נקיה ומסודרת, ויש לך טיפים מהסוג הנ''ל
אשמח מאד לשמוע!!

• הוסף לסימניות
לא לעשות נגרות שחורה (במטבח) - רואים כל טביעת אצבע
לא לעשות ריצוף מבריק - רואים כל לכלוך הכי קטן.

• הוסף לסימניות
מיטות מקטיפה ככה לא צריך לנקות את העץ שמתקלף או מתלכלך (מנקים בדרך אחרת כמובן)
זה ממש לא נכון, המעלה היחידה של קטיפה היא שהיא יפה.
היא לא יכולה להתקלף ולהתלכלך?
ואיך הגעת למסקנה שהיא פרקטית?
תחשבי על ילד שמקיא. כמה קשה יהיה לנקות מיטת עץ וכמה מיטת קטיפה?

• הוסף לסימניות
תחשבי על ילד שמקיא. כמה יהיה לך קל לנקות מיטת עץ וכמה מיטת קטיפה?
גם אני חושבת ככה, אבל אפילו בשגרה בלי מקרי קיצון של ילד שמקיא- לי יותר קל לקחת מטלית וסמרטוט ולנקות עץ. העץ צובר הרבה פחות אבק מקטיפה.
ולעצם השאלה- אני מתחבטת הרבה זמן באותה שאלה...
צד אחד שעוזר לי הוא לנסות להפוך את הניקיון לכמה שיותר פרקטי- לזרוק חפצים מיותרים, כל מה שאפשר להכניס לארונות ולא בחוץ שיצטבר אבק, לשים בכל חדר סמרטוטים לניקוי כללי, פחים וטישו.
אני רואה על עצמי מניסיון שגודל הבית והתכנון שלו משנים מאד את אופן הניקיון והקלות שלו, ולכן מבחינתי עדיף בית פחות גדול שמתוכנן היטב, וזה משהו שאני בודקת ומשקיעה בשבילו גם בתשלום למעצבת.
לגבי הקירות- יש לי בחלק מהקירות קיר אבנים מחוספס קצת, אבל קל לניקוי וזה פשוט מושלם.
באופן כללי, אני משתדלת להבדיל בין ניקיון חיצוני לבין ניקיון וארגון פנימי, לראות מה מביניהם הכי משמעותי לי ולהתאמץ במישור הזה.
לדג': יש שבועות שאני מוותרת על הברקה של זגוגיות ודברים חיצוניים אחרים ומתמקדת בארגון, ניקיון וסדר מהותי בארונות ויש שבועות שהפוך.

• הוסף לסימניות
שהייתי ילדה ואמא שלי הייתה מקבלת מתנה אגרטל, היא הייתה אומרת: עוד חפץ לנקות..
אמא פולניה יש לך...

לעשות תאים קטנים יותר מהסטנדרט שהחנות מציעה בארונות בגדים, ככה מקבלים יותר מדפים וערימות פחות גבוהות=מתפרקות.
לקנות מחלקים למגרות (יש באיקאה משהו טוב) שיהיה קופסאות לדברים הקטנים.

• הוסף לסימניות
כמה שפחות חפצים זה ברור
כמה שפחות טקסטיל ברור
מה שנכנס הביתה קודם עובר את מבחן הפרקטי
לא להשאיר סדקים פתוחים עד כמה שאפשר בין ארון לקיר מתחת חפצים וכדו'
איפה שלא חייבים ידיות לא לשים
אישית ואין הרבה שמסכימים איתי אבל אני ממש דוגלת במטבח בלי מגרות עם מסילות מיוחדות שצוברות אבק
נטו דלתות פשוטות וחלקות הכי קל לניקוי
שואב אבק במקום נגיש לשימוש יומיומי

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
אמא פולניה יש לך...
דווקא תמניה ;)

עוד דבר שחשבתי שפרקטי
חשבתי על ארונות מטבח עד התקרה, כמה שפחות אבק שמצטבר, בכלל ארונות וסיפריה עד התקרה מהסיבה הזאת.
לגבי מיטת קטיפה חברה חולת ניקיון אמרה לי על כך, אני שומעת את הדעות כולם ומגבשת מה שנכון לי.
(תודה על כל תשובה, אנחנו ניכנס לדירה שלנו עוד 8 חודשים בעזרת ה' ואני רוצה שהכל יהיה מתוכנן קודם כל לניקיון!)

• הוסף לסימניות
אמא פולניה יש לך...
לא צריך אמא פולנייה כדי להגיד את זה...

תכלס כל מה שמכניסים הביתה לתכנן אם יהיה איפה לשים אותו ואם קל לנקות אותו וכמה הוא יהיה נצרך באמת..

אני התרגלתי שכל בגד חדש שקונים מעיפים 2 אחרים מהבית...
בגד שלא לבשנו עונה שלימה גם לא נלבש בעונה הבאה ולכן מקומו לגמ"ח וחסל...

במקום סמרטוטים רב פעמיים לניגוב השייש והשולחן וכו', להשתמש במגבוני ניקוי ח"פ (במידת האפשר)

על ריהוט בהיר פחות רואים אבק, וגם יותר תחושת מרחב ואור בעיניים

ארונות מטבח ממליצה מאד עד התקרה, גם חוסך אבק וגם את מרוויחה שטח אחסון

• הוסף לסימניות
חיפויים פולימריים
זה מה שהולך היום
יש לי בת משפחה שיש לה ספריה שהדלתות מחיפוי כזה
וראיתי שיש לכלוך בחריצים (אולי בגלל שזו ספריה שנוגעים בה ולא קיר?)
זה לא צובר לכלוך שצריך לנקות עם מקלות אוזניים?

• הוסף לסימניות
גם אני ממליצה על צבע משי,
אחרי כמה שנים מהצביעה הקירות נראים חדשים!!
(כל לכלוך- מתנקה ממש בקלות!)
ריהוט בהיר- יותר רואים לכלוכים,
יש לי ספה בהירה, דורשת הרבה תחזוקה של ניקוי.
ארונות בהירים- כנל.

וטיפ:
מדפים פתוחים= בלאגן גדול....
עדיף להכניס כמה שיותר לתוך ארונות, ככה לא כל חפץ שמרימים מהרצפה מניחים בטבעיות על המדף....

• הוסף לסימניות
חשבתי שפורמייקה מט במטבח דורשת פחות תיחזוק, אז חשבתי...
לבדוק היטב היטב את סוג הפורמייקה בריהוט, לבחור סוג שלא נראה עליו טביעות אצבעות. (אין לי המלצה ספציפית, כאמור נכוויתי בענין)

• הוסף לסימניות
פחות רואים עליהם
אישית, מעדיפה לראות לכלוך, כדי לדעת שצריך לנקות
גרתי פעם בדירה עם שיש כהה ומקושקש
מרוב שלא ראו לכלוך, הגעיל אותי להניח עליו אוכל
וכל פעם לפני שהתחלתי לבשל- קודם כל ניקיתי את השיש וניגבתי בנייר מגבת- לראות שאכן נקי
לעומת כתמים- שאני לא רוצה שיהיו בשום דבר. וטביעות אצבע או אבק בכמויות קטנות- שאני כמובן לא רוצה שיראו, כי אז אצטרך לנקות את כל הבית פעם בשעה...
יש לי בת משפחה שיש לה ספריה שהדלתות מחיפוי כזה
וראיתי שיש לכלוך בחריצים (אולי בגלל שזו ספריה שנוגעים בה ולא קיר?)
זה לא צובר לכלוך שצריך לנקות עם מקלות אוזניים?
את מתכוונת אולי ללייסטים פולימרים?
הם ברור צוברים לכלוך
אבל יש את החיפויים הפולימרים שממש חלקים ומתנקים כמו קרמיקה
ואפשר ליישם אותם גם בסלון ומסדרון
אם מיישמים אותם בצורה מעניינת הבית נראה בית ולא אולם /מוסד
אמנם יש פה בליטה של כמה ממ מעל החיפוי, ואת זה צריך לנגב מאבק. אבל הקירות נשארים כמו חדשים. אפשר כמובן לפתור גם את זה ולעצב בדרכים שלא ישאירו מקום לאבק
1754774334740.png
לבדוק היטב היטב את סוג הפורמייקה בריהוט, לבחור סוג שלא נראה עליו טביעות אצבעות. (אין לי המלצה ספציפית, כאמור נכוויתי בענין)
תמיד כשבוחרים פורמייקה חשוב להרטיב קצת את האצבע ולנסות לגעת ו'ללכלך' את הפורקמייקה

• הוסף לסימניות
להכין מדרגה למכונת כביסה/ ייבוש שלא יכנסו חפצים קטנים מתחת.
ספריות / ארונות עם רגליות: להכין מדרגה או לחסום עם דיקט מותאם שלא יכנסו חפצים קטנים מתחת.
לשים לב מה רואים מיד בכניסה לבית שיהיה עם נראות טובה תמיד. (ספריה / ארון סגור)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה