דרוש מידע בכושרות מזהירים: ''אחוז גדול של רסק עגבניות (גם עם הכשר) נגוע בחרקים''

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
כי לפי הנתונים שלהם אין בזה בעייה, כושרות? הם הרי דת"ל.... ועיין לעיל ברשימת התירוצים,

מעולם לא הבנתי טוב יותר את אותה גמרא מפורסמת: תנא: תלמיד ותיק היה ביבנה שהיה מטהר את השרץ במאה וחמשים טעמים

• הוסף לסימניות
לסיכום, אלו הנתונים, ושכל אחד יקח את זה לאיפה שהוא רוצה ומחליט:

רסק עגבניות

יש על זה חותמת הבד"ץ ובטלפון נמסר לי שלא ידוע להם על בעיה, ואפשר לאכול ללא חשש

ארגון כושרות פרסם שורה של בדיקות שהם עשו, שהאחרון נעשה לפני כמעט חצי שנה, בהם הם מצאו הרבה חרקים, וחלקי חרקים שקשה מאוד לראותם, באתר כושרות יש מאמר הלכתי בעקבות הממצאים שנוטה לאסור לכתחילה את רסקי העגבניות.

כושרות אומרים שהעבירו הנתונים לבד"ץ אבל בטלפון נמסר לי שלא מכיר את זה.

סוף.

• הוסף לסימניות
כי לפי הנתונים שלהם אין בזה בעייה, כושרות? הם הרי דת"ל.... ועיין לעיל ברשימת התירוצים,

מעולם לא הבנתי טוב יותר את אותה גמרא מפורסמת: תנא: תלמיד ותיק היה ביבנה שהיה מטהר את השרץ במאה וחמשים טעמים
...זה אומר שאתם לא סומכים על הבד"ץ

עד מתי אתם פוסחים על שתי הסעיפים

• הוסף לסימניות
סתם ככה האשכול הזה עושה חשק להשתמש ברסק עגבניות
תולעים טחונות. בקטנה
וסטייק עסיסי? היא הרי הייתה פרה שגעתה ברפת, שרבבה לשון ונפנפה זבובים - וזה אפילו לא טחון.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
שאלתי את הרב שלי (שהוא, בין השאר, רב במערכת כשרות שונה) והוא אמר לי שהתשובה שצוטטה בשם העד"ח אכן אופיינית לה, אבל בכל מקרה - הם עהרליכערס, ואם הובא לידיעתם חשש כלשהו הם אכן בודקים, ואם צריך לתקן מתקנים. למעשה מה שהוא הציע לי - לטחון את רסק העגבניות שיש לי בבלנדר (לא במעבד מזון) ואז אפשר להשתמש בלי חשש כלל.

• הוסף לסימניות
לא מבינה מה הדיון כאן.
אם העדה החרדית ש(כמעט)כולנו סומכים עליהם שמעו על כך ועדיין לא הוציאו הודעה לא להשתמש ברסק עגבניות אז על מה הדיון? נראה למישהו שהעדה החרדית לא יעדכנו על דבר כזה בגלל פוליטיקות? והרב לנדאו?
די לקונספירציות!

• הוסף לסימניות
רק מניח פה,
אני מכיר מקרוב את אחד ממוחי הכשרות של הרבנות
והוא אמר לי שכושרות על פניו עושים עבודה טובה וללא אינטרסים,
רק מה, יש נושא ששנוי במחלוקת ענקית בין הפוסקים מכל החוגים
הוא, מה השיעור של מיעוט המצוי כלומר מה רף הנגיעות שממנו חייבים להתחיל לחשוש ולבדוק
שהרי כל מוצר בעולם אם תבדוק במעבדות בסוף תמצא חרק, רק שפחות מאחוז מסויים לא חייב בבדיקה,
ולכן אנחנו לא בודקים תפוחים ומלפפונים וכ"ו
וכנראה שפה טמון כל הוויכוח כי הבד"ץ כנראה סובר שגם אם יש נגיעות זה פחות מ"מיעוט המצוי" ולכן אומרים לאכול לכתחילה, ובכושרות לא נכנסים לחשבון הלכתי אלא מציגים את הנתונים שלו ושכל אחד ישאל את רבו.
דרך אגב, המחלוקת לגבי מיעוט המצוי נע לשיטה המקילה בין קרוב לחמישים אחוז שרק אז צריך לבדוק, ולשיטה המחמירה משהוא כמו חמישה אחוזים, פער עצום!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה