בכיתה א'-מה סדר התנועות?

• הוסף לסימניות
לומדים קמץ ופתח.
ואח"כ???
מה סדר התנועות הקבוע???

• הוסף לסימניות
נראה לי חיריק ואז או צירה/סגול או חולם - יש מקומות כך ויש כך. בסוף שורוק.

• הוסף לסימניות
לפי ספר המסורת:
קמץ פתח צירה סגול חיריק חולם מלאפום שורוק שוא

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חנון;1494746:
לפי ספר המסורת:
קמץ פתח צירה סגול חיריק חולם מלאפום שורוק שוא

דווקא אצל ביתי לא ככה. אני חושבת שזה לפי השיטה- לפי סדר הספרים הנלוים.

• הוסף לסימניות
השנה (או שנה שעברה) שונה הסדר
קמץ, פתח, חיריק ,חולם, צירה,

• הוסף לסימניות
אצל בתי לומדים בסדר הבא:
קמץ, פתח, חיריק, חולם, צירה, שורוק, שוא.
אני מניחה שיש בזה שיטות שונות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י grafix;1495186:
אצל בתי לומדים בסדר הבא:
קמץ, פתח, חיריק, חולם, צירה, שורוק, שוא.
אני מניחה שיש בזה שיטות שונות.

אצל ביתי שווא נלמד בהתחלה. יחד עם הקמץ פתח. רק שבתחילה הוא נלמד כאות בלי ניקוד ובאיזה שהוא שלב הסבירו שזה הסימון של השוא.

בפועל היה ככה:
קמץ+פתח+שווא ראשונים.
אחרי זה חיריק, חולם - ופה אנחנו אוחזות.. :)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה