שיר בכל לבבך

• הוסף לסימניות
שְׁנֵי גּוֹיִים בְּבִטְנִי,
זֶה בּוֹעֵט וְזֶה,
מְרִיבִים בְּנַחֲלַת עוֹלָמוֹת.

וְשְׁנֵי לְאֻמִּים מִמֵעַיי יִפָּרֵדוּּ,
אִישׁ תַּם, אִישׁ שָׂׂדֶה,
וַיִתְרוֹצְצוּּ הַבָּנִים בְּקִּרְבִּי.

הִנֵּה יֵשׁ טוֹב,
וְיֵשׁ נָעִים,
שְׁנֵי אַחִים, בְּיַחַד.

קוֹל יַעֲקֹב בְּאָזְנַי,
וִידֵי עֵשָׂו אוֹחֲזוֹת בַּעֲקֵבַי.
וּמִי מִמִּי יֶאֱמַץ?

הָאָדֹם הָאָדֹם, יוֹדֵעַ צַיִד.
אַךְ בְּאֹהֶל הַדּוֹד, תֹּם.
הַצִילֵנִי נָא מִיָּד אָחִי.

אִם לֹא כֵּן, לָמָּה זֶה אָנוֹכִי.

• הוסף לסימניות
יש איזה הקשר אקטואלי שפספסתי?
ההקשר האקטואלי הוא חוויה אישית שלי. לא שמעתי שדיברו עליה בחדשות, אם לזאת כוונתך ב'אקטואלי'.

(המשך דיון בעקבות השיר, כאן)

• הוסף לסימניות
שיר מיוחד ממש.
אוהבת שירים שלוקחים דימויים מהתורה, ומוצאים להם הד בעולם הפנימי. (כי בסופו של דבר - התורה היא עמוקה מני הסיפורים ה"חיצוניים" שנראים לעינינו).
ופה יש גם קריצה לספרות עולם... שמשתלבת יפה בתוך ה"עלילה" הזו...

• הוסף לסימניות
השיר יפהפה! נהניתי ממנו בהתחלה, והרגשתי הטיפשה המקומית היחידה שלא מבינה על מה הוא מדבר, רק שבנוהג שבפורום לא אוהבים להסביר שירים ,(ואני מבינה לגמרי למה) אז נשארתי לשתוק...

אחרי שקראתי את המילה "התמודדות" השיר קיבל יופי כפול ומכופל, ואז גם הבנתי שהכותרת יכלה לגלות לי על זה...

• הוסף לסימניות
השיר יפהפה! נהניתי ממנו בהתחלה, והרגשתי הטיפשה המקומית היחידה שלא מבינה על מה הוא מדבר, רק שבנוהג שבפורום לא אוהבים להסביר שירים ,(ואני מבינה לגמרי למה) אז נשארתי לשתוק...

אחרי שקראתי את המילה "התמודדות" השיר קיבל יופי כפול ומכופל, ואז גם הבנתי שהכותרת יכלה לגלות לי על זה...
כתבת אותי...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה