• הוסף לסימניות
שלום לכולללם
אני מתחילה כרגע לגשש בבלנדר בעזרתו האדיבה של TREW.
(כן, גם החריף של פארק עשה לי חשק :))

אשמח למעט עזרה
איך אני משנה את הכיון של האוביקט באופן הכי מדוייק
אני רוצה שיהיה עומד על החלק של הX
צפה בקובץ המצורף 174198
ולא מונח על הרשת -Y,X
צפה בקובץ המצורף 174199
מקווה שהובנתי

תודה

קבצים מצורפים

• blen1.PNG
    KB 4.2 · צפיות: 33
  • bleb2.PNG
    KB 1.4 · צפיות: 23
  • הוסף לסימניות
מה הפרוש שיהיה עומד על החלק של X
ברעיון יש אפשרות להגיע למצבי תצוגה של מבט עליון ומבטים צידיים ע"י לוח המספרים כאשר 7 עליון ו1-3 צידים. CTRL נותן את הצד ההופכי של המספר הנבחר.
(4,6,8,2, נותנים תזוזה של 7.5 מעלות לכיוון הנבחר. ו5 מפעיל ומכבה את מצב הפרספקטיבה)
עכשיו כאשר מבצעים סיבוב R במצב הרגיל הוא מסתובב לפי כיוון מה שבמסך. אז אם רוצים לסובב ב90 מעלות כלפי מעלה אז נכסים למצב צידי ואז אפשר לסובב, אפשר גם אחרי הפעלת הסיבוב להקיש במקלדת 90 ואז הוא אוטמטית מבצע את הסיבוב המדויק ב-90 מעלות אם זה לכיוון ההפוך אז אחרי ההקשה פשוט ללחוץ - ואז הוא הופך את כיוון הסיבוב.
ניתן גם לנעול סיבוב או תזוזה על ציר מסויים כאשר לוחצים על הציר הרצוי במקלדת.
לדוגמא רוצים לסובב על ציר הY ב30 מעלות פשוט לוחצים R, Y, 30 וזה עושה את כל העבודה.

טיפים:
לחיצה פעמיים על ציר מסויים עובר ממצב כללי של הסצינה למצב לוקלי של האוביקט ז"א שאם יש לי לדוגמא ריבוע שלא ממוקם ביחס לצירים בסצינה אני לדוגמא יכול להזיז אותו לכיוון מסויים ביחס כלפי עצמו אז לחיצה כפולה על הציר עובר ליחס לאוביקט.
כאשר במצב תזוזה, הגדלה או סיבוב. כאשר מושכים לכיוון מסוים ולחוצים על מקש עכבר אמצעי אז הוא ננעל על הציר שלכיוונו משכנו.

בהצלחה!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה