במה יש סידן?

• הוסף לסימניות
במה יש סידן חוץ ממוצרי חלב סרדינים ושקדים? תודה מראש
מוצרי חלב גורמים לתינוקתי כאב בטן

• הוסף לסימניות
ציטוט מספר לימוד "תזונה בתבונה"(מאת ד"ר אסתר גוגנהיימר-פורמן): מקורות עיקריים לסידן - חלב ומוצריו, מים קשים, ירקות ירוקים, מוצרי סויה, אגוזים, קטניות.

אם כבר מדברים על סידן, חשוב לדעת שויטמין D הכרחי לשם ספיגת הסידן!!

• הוסף לסימניות
גם בחומוס
אגב, בטחינה מלאה יש פי 10 סידן מהרגילה

• הוסף לסימניות
טחינה בייתית עשירה בסידן יותר ממוצרי חלב.

• הוסף לסימניות
דרך אגב, למרות הלעז שמוציאים על הגבינה הצהובה היא מכילה פי 7-9 סידן מגבינה לבנה.

ייתכן ומכיוון שגבינה צהובה קשה יותר היא לא תגרום לכאבי בטן ופרוסה אחת של גבינה צהובה ביום תספק לילדתך את כל כמות הסידן עליה לצרוך ביום (800 מ"ג).

אם כאבי הבטן ממשיכים - ייתכן כי ילדתך סובלת מ"אי סבילות לקטוז" וגבינה צהובה דלה בלקטוז תוכל להתאים לה.

• הוסף לסימניות
השאלה איזו כמות של טחינה ביתית מסוגל הילד/התינוק לאכול בבת אחת לעומת כמה מוצרי חלב. זה מזכיר לי שתזונאית אחת אמרה לי כי בתוך עלי פטרוזיליה יש כמות שיא של ויטמין C. יופי, אז נחליף ונאכל 100 גרם עלי פטרוזיליה במקום תפוז? תראו לי מישהו שפוי שעושה את זה...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י eden7115;539154:
דרך אגב, למרות הלעז שמוציאים על הגבינה הצהובה היא מכילה פי 7-9 סידן מגבינה לבנה.

ייתכן ומכיוון שגבינה צהובה קשה יותר היא לא תגרום לכאבי בטן ופרוסה אחת של גבינה צהובה ביום תספק לילדתך את כל כמות הסידן עליה לצרוך ביום (800 מ"ג).

אם כאבי הבטן ממשיכים - ייתכן כי ילדתך סובלת מ"אי סבילות לקטוז" וגבינה צהובה דלה בלקטוז תוכל להתאים לה.

אכן כן!

• הוסף לסימניות
מי שאין לו ברירה עושה זאת. למשל מי שרגיש ללקטוז.

אני מכירה מישהו שהיה מורח פרוסת לחם בשכבה דקה של טחינה, ועל זה שם דברים אחרים מעניינים. זה היה מסתיר קצת את טעם הטחינה.

אבל אם בילד מדובר, אז מסתמא שהכי פשוט יהיה להכניס למשל קוביות טופו לחביתה, שאז זה מקבל טעם של חביתה, או בסלט. לטופו אין כל כך טעם, הוא מקבל מסביבתו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תרצה;539012:
אם כבר מדברים על סידן, חשוב לדעת שויטמין D הכרחי לשם ספיגת הסידן!!
אשמח לדעת, במה יש ויטמין D?

• הוסף לסימניות
זאת תינוקת יונקת בת 5 ח' שהיתה בוכה הרבה ואחות בטיפת חלב אמרה לי להפחית במוצרי חלב כדי למנוע כאבי בטן. ובאמת את הגב"צ כן השארתי אבל את החלב וכו' הפסקתי והיא נרגעה בהרבה! אם יש למשהי תינוקת עם גזים שווה לנסות

תודה על המידע!

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
יש לתת תוספת D בטיפות,ניתן להשיג טבעי [ללא חומרי צבע וכו'!]בחנות טבע
אגב זה לא רק לתינוקות,ומאד קשה להשיג את הויטמין הנ"ל מאוכל\משמש!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Aאילה;539313:
אשמח לדעת, במה יש ויטמין D?
בשמש, בקרני השמש.
פעם טענו באיזה מחקר שלנשים חרדיות יש מחסור בויטמין עקב הצניעות.
-נשמע לי לא הגיוני בעליל כי תורתנו תורת חיים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י nchmeya;538980:
במה יש סידן חוץ ממוצרי חלב סרדינים ושקדים? תודה מראש
מוצרי חלב גורמים לתינוקתי כאב בטן

לדעתי, כמות הסידן המומלצת ע"י "מועצת החלב" (שהיא גוף כלכלי אינטרסנטי בעליל) היא מופרזת לחלוטין.
אני חושבת שאם את אוכלת עלים ירוקים, שקדים, סרדינים וטחינה, את יכולה להיות שקטה. אפשר לנסות גם סויה, אם התינוקת לא רגישה לזה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה