כללי במסגרת 'קדחת הפונטים'...

• הוסף לסימניות
בעקבות רוח יצירת הפונטים שרווחת כאן בפורום לאחרונה, מעלה כאן פונט שיצרתי בעבר, בסגנון דומה לכתיבה תמה.
יצרתי את הצורות באילוסטריטור, אך לא יצרתי קובץ גופני, מאחר ואין לי שיג ושיח בזה.
בזמנו ניסיתי להציע אותו לחברות הפונטים השונות, אך לצערי אף אחד לא רצה לקנותו :( כך שהוא נשאר להעלות אבק במחשב שלי...
מצ"ב הדוגמא, מה דעתכם?

• הוסף לסימניות
רבותי צריך לפתוח חברת פונטים של מעצבי פרוג!! בואו נתארגן על משהו...

• הוסף לסימניות
יפה
יש פונטים ממש דומים לזה אצל שאר החברות, אולי בגלל זה...

יש צורך לטפל במשקלים. הם לא נעשים ע"י הוספת סטרוק...
שימי לב לחללים של אותיות שנסתמו בעקבות כך
בולט במיוחד באותיות כמו ל ש ף ץ ובסימני הפיסוק השונים

• הוסף לסימניות
מזכיר קצת את כיתה ב' של פונטייפ. צריך לתת לו יותר "קיק", איזה משהו שיעשה אותו למיוחד.

• הוסף לסימניות
100מם!!!
אבל לא נראלי מוצלח הרעיון לעשות Offset Path לאותיות בשביל ליצור משקל חדש!
זה תופס מקום משאר הגליפים!!
עושים את זה ע"י בניה מחדש (או הרחבה ליתר דיוק) של האות...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י EPaP;2482629:

נכון בהחלט, אבל במקרה הזה אני חושב שלא נורא אם זה ישאר ככה, זה דווקא מתאים לכתב יד מסוג כזה. מקסימום כמה תיקונים וזה בסדר (טכנית)

אבל בכללי, יש עוד כמה פונטים בחוץ שהם בדיוק כמוהו, אז מה החידוש בו? כדי לנסות בו משהו אחר כמו שכתבו.

• הוסף לסימניות
הקל יפה. אין צורך בהרבה משקלים.
ה-ת' קצת מגושמת וה-כ' טיפה גבוהה מדי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דוד מרדכי;2482615:
מצטרפת לרעיון.
נכתב ע"י EPaP;2482629:
יפה
יש פונטים ממש דומים לזה אצל שאר החברות, אולי בגלל זה...

בולט במיוחד באותיות כמו ל ש ף ץ ובסימני הפיסוק השונים

נכתב ע"י 5127109;2482652:
מזכיר קצת את כיתה ב' של פונטייפ. צריך לתת לו יותר "קיק", איזה משהו שיעשה אותו למיוחד.

נכתב ע"י yd3646;2482752:
100מם!!!
אבל לא נראלי מוצלח הרעיון לעשות Offset Path לאותיות בשביל ליצור משקל חדש!
זה תופס מקום משאר הגליפים!!
עושים את זה ע"י בניה מחדש (או הרחבה ליתר דיוק) של האות...

נכתב ע"י תא חזי;2483090:
נכון בהחלט, אבל במקרה הזה אני חושב שלא נורא אם זה ישאר ככה, זה דווקא מתאים לכתב יד מסוג כזה. מקסימום כמה תיקונים וזה בסדר (טכנית)

אבל בכללי, יש עוד כמה פונטים בחוץ שהם בדיוק כמוהו, אז מה החידוש בו? כדי לנסות בו משהו אחר כמו שכתבו.

נכתב ע"י יונתן ליפשיץ;2483635:
הקל יפה. אין צורך בהרבה משקלים.
ה-ת' קצת מגושמת וה-כ' טיפה גבוהה מדי.
תודה לכולם!
באופן כללי הפונט נוצר על בסיס כתב היד של בעלי, עם שיופים והחלקות, רק אח"כ שמתי לב שהוא מדי דומה לכתיבה תמה.
לגבי המשקלים, בעיקרון אתם צודקים, אך ראיתי שהמשקל המודגש בפונט 'בייגלה' של פונטביט גם נוצר בצורה של הוספת קו. הסגנון של הפונט שלי דומה לו בזה שהוא בנוי על עובי קו אחיד.
נראה לי שבאמת מספיק לעשות לפונט הזה 2 משקלים, רגיל ומודגש.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דוד מרדכי;2482615:
אולי שיפתחו אשכול מסודר שיהיה נעוץ וכל אחד יפרסם את הגופנים שלו ופרטי התקשרות (כמו שעשו בפורום ציור ופורום תלת מימד...)
(צריך אישור לכזה דבר?)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נקודת מחשבה;2485520:
אולי שיפתחו אשכול מסודר שיהיה נעוץ וכל אחד יפרסם את הגופנים שלו ופרטי התקשרות (כמו שעשו בפורום ציור ופורום תלת מימד...)
(צריך אישור לכזה דבר?)

אם עושים כזה דבר אני בפנים..

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה