נכתב ע"י מירי;1369268:מנסיון דומה בילד שישי אחרי שכבר חשבתי שאני אמא מנוסה ויודעת
טיפלנו עם הרבה חיבוק, משהו כמו חיבוק דוב, עיטוף
הילד התנגד נואשות לחיבוק הזה, רק בעלי היה מצליח לעשות את זה
אבל זה פיתח בקירבו מנגנון של יכולת עצירה של התפרצויות בכי וזעם נוראות שהיו לו
אחרי 2-3 פעמים קשות של התנגדות ארוכה באורך של המון זמן,
הילד למד להפסיק דקות ספורות אחרי החיבוק הזה,
ולא שהוא אוהב את החיבוק, אבל זה לימד אותו.
זה כמובן היה בייעוץ ובליווי של אשה מוסמכת שרק פגשנו אותה פעם אחת והיא הסבירה לנו איך לעשות את זה, ומה זה משלים לילד.
שיטה מופלאה בעייני.
הרעיון, שכתוב בספר ילד פיצוץ הוא, שהילד לומד את הגבולות, אבל הוא לא נפגש איתם הרבה. כן הוא יודע שכשהוא נתקל מידי פעם בהתנגדות שלך, היא בלתי מתפשרת. לאט לאט הוא יהיה מסוגל להתגבר על עצמו ולהעביר עוד ועוד דברים לסל הראשון, שבו את אומרת משהו, והוא עושה.
זה על קצה המזלג. ממליצה לקרוא את הספר.
נכתב ע"י OR_Design;1370322:צודקת.
אישית, יש לי בעיה עם חיבוקים ונשיקות יותר מדי.
משהו בזה דוחה אותי .. מגעיל אותי שלפעמים מזיעים או מריחים לא טוב והוא בא ונותן לי נשיקה ענקיייית![]()
אני ישר מנגבת
הוא כבר יודע שאני כזאת, יכול להיות שזה מפריע להם?
אני תמיד נותנת חיבוק ונשיקה בבוקר, בלילה וגם סתם ככה במשך היום,
אבל זה לא מרגיש לי כמו לחבק את התינוקת שלי שיש לה ריח כל כך נעים,
אני לפעמים מפחדת שהם מרגישים ונפגעים או משהו, אבל אני לא מסוגלת!
נכתב ע"י OR_Design;1370322:צודקת.
אישית, יש לי בעיה עם חיבוקים ונשיקות יותר מדי.
משהו בזה דוחה אותי .. מגעיל אותי שלפעמים מזיעים או מריחים לא טוב והוא בא ונותן לי נשיקה ענקיייית![]()
אני ישר מנגבת
הוא כבר יודע שאני כזאת, יכול להיות שזה מפריע להם?
אני תמיד נותנת חיבוק ונשיקה בבוקר, בלילה וגם סתם ככה במשך היום,
אבל זה לא מרגיש לי כמו לחבק את התינוקת שלי שיש לה ריח כל כך נעים,
אני לפעמים מפחדת שהם מרגישים ונפגעים או משהו, אבל אני לא מסוגלת!
כשהחום ואהבה לא באים טבעי הילד מרגיש.נכתב ע"י OR_Design;1370375:את מתכוונת שאני "ישכח" מעצמי וממה שמפריע לי וירגיש את הדחייה רק בלב?
אני לא יודעת להסביר אבל זה ממש קשה עד בלתי אפשרי מבחינתי.
איך גורמים לעצמי להיות חופשיה ולאהוב את זה?
לפעמים כשהם חוזרים מבחוץ אני פשוט לחוצה מבפנים כשאני נותנת להם חיבוק ,
ולא מסוגלת להריח ולחבק! מסיימת את זה כמה שיותר מהר..
דמייני לעצמך משהו שאת נורא נורא נורא לא אוהבת להריח וזה עושה לך רע, ככה אני מרגישה.
זה לא משהו שאני יכולה להתעלם ממנו, תכלס היום כשאני אמא לילד אני מבינה שזה בעיה בויסות תחושתי של הריח (חוש ריח מפותח כנראה מאאאד) וכל ריח לא נעים ישר דוחה אותי,
ואז אוטומטית פעם הבאה אני נזהרת לא להריח כדי לא להגיע למצב של פעם קודמת.
כשהם אחרי מקלחת זה פחות נורא (עדיין זה "רטוב" לי בלחי)
אבל תמיד יש לי את ה , אפשר לקרוא לזה פחד, מה-לא נעים שהיה קודם.
מעצבן נורא.
אגב, את צודקת נורא לגבי שהשנים עוברות מהר.
חבל שלפעמים שוכחים את זה..
להווי ידוע שניתן לטפל בבעיות בויסות חושי גם בגיל מבוגר!נכתב ע"י OR_Design;1370375:את מתכוונת שאני "ישכח" מעצמי וממה שמפריע לי וירגיש את הדחייה רק בלב?
דמייני לעצמך משהו שאת נורא נורא נורא לא אוהבת להריח וזה עושה לך רע, ככה אני מרגישה.
זה לא משהו שאני יכולה להתעלם ממנו, תכלס היום כשאני אמא לילד אני מבינה שזה בעיה בויסות תחושתי של הריח (חוש ריח מפותח כנראה מאאאד) וכל ריח לא נעים ישר דוחה אותי,
מעצבן נורא.
בגיל צעיר חום ואהבה באים לידי בטוי במגע פיזי קרוב!נכתב ע"י mig;1370830:אגב חום ואהבה זה לאוו דווקא חיבוקים ונשיקות,
זה גם אבל לא בהכרח.
נכתב ע"י OR_Design;1370375:את מתכוונת שאני "ישכח" מעצמי וממה שמפריע לי וירגיש את הדחייה רק בלב?
מעצבן נורא.
איפה יש בבני ברק משהי מומלצת בשיטה זו?נכתב ע"י רררר;1368770:ממליצה על הנחיית הורים בגישת שפר.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים