בן שבועיים

• פותח הנושא RMO
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
תינוק מתוק שאהבתי

קבצים מצורפים

• IMG_4649.jpg
    1.1 MB · צפיות: 12
  • הוסף לסימניות
לא יודעת למה זה עולה לי כלכך כחול, אצלי זה לא

• הוסף לסימניות
שמרת את זה בפרופיל צבע לא נכון. כשאת בפוטושופ היכנסי לתפריט
Edit > convert to profile
ותבחרי בפרופיל
sRGB

לעניין התמונה: הפוזה מתוקה, אבל העיבוד לא טוב. שמת פילטר ריכוך שהסרת באמצעות מסיכה מאברי הפנים, וזה יצר שתי בעיות:
1. תחושה של חוסר חדות
2. זה לא באמת מנקה את העור, עדיין רואים את הסימנים של הלכלוך ושל הכתמים האדומים בעור.
הדרך הנכונה היא לנקות באמצעות כלי הפלסטר וכלי החותמת. אח"כ אפשר לשים פילטר ריכוך חלש, אבל ממש חלש.

• הוסף לסימניות
...

• הוסף לסימניות
ישבתי על זה ממש כמה דקות - לא מושלם בכלל
אבל בהחלט קיצור דרך משמעותי!
בעיקר עבודה עם הפילטר טישטוש

• הוסף לסימניות
מענין, את ורבקה בדעות שונות לענין הריטוש

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י RMO;967770:

זו לא תורה למשה מסיני...
הכל ענין של הרגל ונוחות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י RMO;967770:
אני בדעה של רבקה.
כשאת מסתכלת על זה בקטן זה נראה נחמד
ברגע שמגדילים רואים את הבעיה.
אם תשלחי לי קובץ מקורי אשלח לך הבדלים כדי שתראי בעצמך

• הוסף לסימניות
מדריך מעולה של שיע (JOSH)
http://www.josh.co.il/?p=259 (הפעם בדקתי את הקישור;))
הדרך העיקרית שבה אני משתמשת היא כמו של רבקה.
לפעמים משלבת עוד כלים
הכל לפי חומרת העיניין.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י album;967825:
מדריך מעולה של שיע (JOSH)
http://www.josh.co.il/?p=259 (הפעם בדקתי את הקישור;))
הדרך העיקרית שבה אני משתמשת היא כמו של רבקה.
לפעמים משלבת עוד כלים
הכל לפי חומרת העיניין.
המדריך מעולה!
וכמובן שאין ספק שככל שנשקיע יותר התוצאה מושלמת יותר!

• הוסף לסימניות
כמובן שזה עניין של טעם ולא תורה למשה מסיני. הנה ההדגמה למה אני בדעה שלי. אני מדגימה על תמונה שלי גם כי יש לי את המקור, לרבות עריכת הצבעים שעשיתי, וגם כי התמונה נראית לי יותר חדה (אז יותר קל לראות הבדלים בעריכות).

פירוט:
יש לפתוח את כל הקבצים בגודלם המלא כדי לראות את ההבדלים.
1. התמונה בשלמותה בעיבוד שלי (גם עיבוד צבעים וגם ריכוך עור).
2. התמונה בשלמותה עם אותו עיבוד צבעים, אבל הורדתי את שכבות הריכוך שלי והוספתי שכבת ריכוך לפי המדריך שצירפו פה (רק הקטע של פילטר הריכוך, כי זה מה שפותחת השרשור עשתה פה).
3. קרופ חזק (לא קרופ 100%, אבל קרוב לזה) מהעריכה שלי.
4. קרופ זהה מהעריכה השניה.
5+6. אותו הדבר אבל בתמונה אחרת (בטעות לא שמרתי גירסה מלאה של העיבוד השני לתמונה הזו, אז אני מצרפת רק קרופים. אם תרצו את התמונה המלאה תגידו).
7. בחזרה לתמנוה הראשונה: הפעם זה שוב פילטר הריכוך כפי שהומלץ פה בשרשור, אבל הפעם עשיתי אותו על התמונה המקורית ולא על הגירסה עם עריכת הצבעים שלי. הסיבה: בעריכת הצבעים שלי אני מתקנת ומשפרת חלק מהפגמים בעור, ולכן לא רואים את כל הבעייתיות של העיבוד באמצעות פילטר ריכוך. פה על המקור אפשר לראות את הכתמים האדומים וכו'.
לצערי בגלל שטות שעשיתי תמונה 7 היא בעלת קרופ קצת שונה מ-1 ו-2, אבל עדיין אפשר להבין את ההבדלים.

===
לסיכום, הסיבה שאני לא אוהבת את השיטה של פילטר הריכוך:
1. החלקים המוחלקים הופכים חלקים מדי, מאבדים את המרקם של עור תינוק אנושי (לרבות קמטוטים, בועיות קטנטנות בעור הסמוך לאף וכו'). בקיצור, עור פלסטיק.
2. החלקים שצמודים למעברים החשובים (עיניים, פה, קווי המתאר של האצבעות וכו') מאבדים כליל את הטשטוש ומקבלים בחזרה את המרקם הלא יפה.

גילוי נאות: אני משתמשת בתוכנת ריכוך עור שעולה כסף (לא המון, כמה עשרות דולרים).
אבל עיקר העיבוד אצלי זה כלי הפלסטר ועיבוד הצבעים. השכבה של הריכוך באמצעות התוכנה שעולה כסף - היא על אטימות נמוכה, ומשפיעה רק מעט בשביל לטשטש חלקית את העור.

קבצים מצורפים

• Yonatan-0073.jpg
    KB 309 · צפיות: 9
  • Yonatan-0073blur.jpg
    KB 303.6 · צפיות: 22
  • crop1.jpg
    KB 239 · צפיות: 17
  • crop1blur.jpg
    KB 189.5 · צפיות: 13
  • crop2.jpg
    KB 255.3 · צפיות: 7
  • crop2blur.jpg
    KB 211 · צפיות: 10
  • crop1blurno edit.jpg
    KB 197.3 · צפיות: 10
  • הוסף לסימניות
רבקה, כל הכבוד על ההשקעה וההסברים המפורטים!
אכן ההבדלים בולטים מאד.

יש לי כמה תמונות של כלות שהייתי רוצה להעלות אבל אני לא יכולה...

• הוסף לסימניות
רבקה -
בעצם את אומרת שצריך בעיקר לעבוד בסבלנות על תיקוני צבע ופצעונים וכו'
אבל לפעמים בגיל הזה - זה לא מספיק
ולא הבנתי איך הפילטר רכיוך שלך (שבתשלום) פותר את הבעיות שציינת בגלל שהוא בחצי שקיפות?
גם את הפילטר הרגיל אפשר לעשות לחצי שקיפות
(אני רואה תכלס הבדלי אבל מעניין אותי ממה הם נובעים)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רבקי פרידמן;968335:
רבקה -
בעצם את אומרת שצריך בעיקר לעבוד בסבלנות על תיקוני צבע ופצעונים וכו'
אבל לפעמים בגיל הזה - זה לא מספיק
ולא הבנתי איך הפילטר רכיוך שלך (שבתשלום) פותר את הבעיות שציינת בגלל שהוא בחצי שקיפות?
גם את הפילטר הרגיל אפשר לעשות לחצי שקיפות
(אני רואה תכלס הבדלי אבל מעניין אותי ממה הם נובעים)

כן, זה לא מספיק, לכן שמים גם פילטר ריכוך (בין אם מדובר על פילטר רגיל של פוטושופ, כמו שדובר פה, או שמדובר על תוסף בתשלום). הדגש שלי היה על כך שאת רוב התיקון עושים לפני ריכוך העור, באמצעות פלסטר ותיקוני צבע. זה עושה את האפקט העיקרי. אח"כ מוסיפים ריכוך קליל מאוד מאוד, וככה אין עור פלסטיק, ומצד שני אין מעבר חד מדי בין העור המרוכך לבין תווי הפנים מהם מסירים את הריכוך.

לעניין התוכנה שלי: היתרון שלה הוא לא בכך ששמים את השכבה שלה על אטימות נמוכה (את זה אני בכל מקרה ממליצה, כאמור. גם בהדגמות שעשיתי פה על פילטר הריכוך שהוצע במדריך - שמתי את שכבת הריכוך על אטימות בינונית, לא מקסימלית). היתרון של התוכנה שבתשלום הוא שהיא יודעת להתייחס כמו שצריך לתווי הפנים שונים. גם אם שמים אותה על אטימות 100% - העיניים, הפה והאף לא נפגעים. הכל נעשה בעדינות. אבל בכל זאת רואים השפעה חזקה מדי על העור, לכן אני מורידה אטימות בערך ל-50%.

• הוסף לסימניות
רבקה תודה איזו השקעה!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה