בן 11 חודשים

• הוסף לסימניות
יש לי תינוק בן 11 חודשים. גוחן כבר שלושה חודשים, אבל עדיין לא זוחל. איך אפשר לעודד אותו לזחול?
יש לציין שהוא נעמד, יושב (לא מתיישב)
למי יש נסיון?

• הוסף לסימניות
בסוף זה תמיד קורה ולא עוזר כלום
הבת שלי ב11.5 חודשים התחילה לזחול כי היא ראתה ילדים אחרים עושים את זה לפני זה היא לא חשבה לזוז

ד"א שמנו לב לדבר מעניין 2 ילדים שרק גוחנים בבית, שמו אותם על דשא סינטטי והם זחלו

• הוסף לסימניות
להשכיב אותו על הגחון, לקפל את הרגליים כלפי פנים ולתת לו קונטרה כמובן לשים לו חפץ מקדימה שיהיה לו למה להגיע....

• הוסף לסימניות
לתת לו לעלות במדרגות. בתחילה עם עזרה שלך אבל כך הוא ילמד את הטכניקה של זחילה (במדרגות הוא לא יכול בשום אופן לרדת על גחון) זו היתה ההמלצה שנתנו לי וזה עזר מיד!

• הוסף לסימניות
לפעמים זה קורה מגמישות יתר לילד
מה שגורם לו לפסק את הרגליים מידי שזה מפריע לזחילה
מומלץ לקחת גרב ולעשות בו טבעות לשתי הרגליים באופן שהרגליים יהיו צמודות אחת לשנייה [לא הדוק] וזה יעזור לו פלאים
מניסיון

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תחפושת;1042869:
לפעמים זה קורה מגמישות יתר לילד
מה שגורם לו לפסק את הרגליים מידי שזה מפריע לזחילה

לא נראה לי שזאת הבעיה כי הוא נעמד יפה מאד על 4

• הוסף לסימניות
יש לך זכות לפיזיותרפיה בחינם בטיפת חלב בגיל הזה. תשתמשי איתה!

• הוסף לסימניות
עוד שבועיים-שלוש הוא כנראה יתחיל לזחול.
בהתחלה צעד אחד ויחזור לזחילת גחון, אח"כ 2 צעדים - עד שילמד את הטכניקה ו"ירוץ".

הבן שלי בדיוק ככה - זחל המון זמן על הגחון, נעמד על 4 בלי בעיה אבל לא זחל.
עכשיו הוא בן שנה ושבוע - זוחל כבר שבועיים כותיק ורגיל ושבועיים קודם הוא התחיל עם הזחילות הראשונות של צעד-שניים.

מה שכן, נתנו לו הרבה עידוד - כשהוא היה עומד על 4 היינו מוחאים לו כפיים ואומרים כל הכבוד, יושבים מולו וקוראים לו לבוא אלינו, כמה פעמים גם הזזתי לו יד קדימה ורגל קדימה כמו שאמורים לעשות בזחילה כדי שהוא יבין מה הוא אמור לעשות ואיך הוא אמור להתקדם מהתנוחה הזו ואחרי צעד אחד הוא קיבל תשואות רמות שנתנו לו עידוד להמשיך ולנסות.

בהצלחה.

• הוסף לסימניות
בטיפת חלב המליצו לי לשים כדור בחלק התחתון של הבטן- ככה א"א לשכב על הבטן כי זה לא נח והבת שלי תצטרך להישאר על 4 ולזחול (זה לא עזר כי היא גחנה על הצד עד שהכדור זז מהתזוזות שלה לצד ואז יכלה לחזור לבטן...) הם המליצו גם על שטיח- זה פחות נח לזוז בגחינה אבל זה גם לא עזר לי- זה לא הפריע לה בכלל, מה שכן עזר זה בחוץ בגינות שיש שטיח גומי שמתי לה מכנסיים ארוכות ועל זה זה בהחלט לא נח על הגחון, והיא התחילה לזחול.

• הוסף לסימניות
אני הרבה יותר מבוגר ואני גם לא זוחל ומסתדר טוב בחיים ב"ה.
(יש כאלה שמדלגים על השלב הזה).

• הוסף לסימניות
נכון שיש כאלה שמדלגים על השלב הזה - אבל זה לא מומלץ.
שלב הזחילה על 4 מאוד חשוב ומפתח יכולות קוגנטיביות, מוטוריות והתמצאות במרחב ושל מיקום הגוף והאיברים במרחב.

גם תינוקות שמדלגים על השלב הזה מנסים ללמד אותם לחזור אליו, גם אם באופן יזום וגם אחרי שיודעים כבר ללכת.

• הוסף לסימניות
לבן שלי המליצו לי על הטיפוס במדרגות. הפיזיותרפיסטית אמרה לי בזמנו שאנשים לא מאמינים עד כמה זה עוזר עד שלא מנסים.
אצלי - תוך יומיים (!!!) הוא כבר זחל.

• הוסף לסימניות
מאיזה גיל הם אמורים להתחיל לזחול?
השלב של שכיבה על 4 הוא הכרחי? הגדול שלי דילג על זה...

• הוסף לסימניות
הבן שלי ידע לעמוד לפני שידע לזחול, והתחיל לזחול בגיל 10-11 חודשים וללכת בגיל שנה ורבע, ולא חסר לו כלום ב"ה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פרסומון;1043007:
אני הרבה יותר מבוגר ואני גם לא זוחל ומסתדר טוב בחיים ב"ה.
(יש כאלה שמדלגים על השלב הזה).

אה, בגלל זה נהייתה רק טכנאי מחשבים...;)

• הוסף לסימניות
אחת סיפרה לי שבמצב כזה, היא שמה את הילד בלי גופיה על הרצפה, ואם לא ממש חם, הוא מעדיף להתרומם על 4

• הוסף לסימניות
לי אמרו בפיזיותרפיה שבזמן שהוא עומד על ארבע לשים לו משחק על שרפרף/ משהו מוגבה במרחק קטן ממנו, ואז לא יהיה לו שווה לרדת לגחון ולהתרומם שוב והוא יעשה צעד של זחילה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חנון;1043738:
הבן שלי ידע לעמוד לפני שידע לזחול, והתחיל לזחול בגיל 10-11 חודשים וללכת בגיל שנה ורבע, ולא חסר לו כלום ב"ה

לא משנה הסדר, אם הוא עמד לפני או אחרי, העיקר זה פעולת הזחילה שכפי שאני מבינה הבן שלך זחל כמעט חצי שנה וזה מצויין.

• הוסף לסימניות
אמא שלי הייתה עושה את התרגיל הבא:
לקחת מגבת, לגלגל אותה, להשחיל מתחת לידיים של הילד ולאורך החזה ,ולהרים אותו עם 2 קצוות המגבת המגולגלת, לעזור לו לנוע על 4, כשתומכים בו מלמעלה.
השלב הזה של הזחילה חשוב מאד, הן לחגורת הכתפיים והן לקורדינציה ולפיתוח של המח, ילד חיב לזחול על 4, אומרים שזה חשוב אח"כ לקריאה.
והכרתי ילדים שלא זחלו בכלל ושלב הקריאה היה להם קשה מאד.
זה לא מחייב אבל בהחלט חשוב מאד.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה