התייעצות בנוגע לילדה בת 5 שמתלוננת הרבה על הגן

• הוסף לסימניות
זו הבת הראשונה ואני ממש בהתלבטות
כל יום היא חוזרת מהגן ומתלוננת שהעליבו אותה צחקו עליה וכו'
אני לא כ"כ יודדעת מה אני אמורה לעשות עם התלונות האלו
נגיד אומרים לה שהיא שמנה...😥או לא משתפים אותה במשחק
מצד אחד לא רוצה להתערב....מצד שני לא רוצה להתעלם....

חוץ מזה יש סיטואציה שחברה טובה שלה (דבק) משנה שעברה לא המשיכה איתה וכנראה זה קשה לה
כל משפט שלה מתחיל ב'ראיתי היום את אילה, אילה אוהבת את זה , אילה אמרה X למרות שכבר אילה לא בגן....

לא יודעת מה לעשות

• הוסף לסימניות
נשמע מלחיץ באמת
הרבה ילדות חוזרות מהגן עם תלונות \ לא מוכנות להיכנס לגן בחודש הראשון,
ככה זה הסתגלות לגן חדש, ובמקרה של חברה קרובה שנפרדה ממנה הקושי שלה גדול יותר.
ממליצה לא להילחץ ולחכות עוד קצת, ואם המצב לא משתפר כדאי לשוחח עם הגננת.
היא מקצועית וגם רואה את הילדה בחי...

• הוסף לסימניות
לא הייתי נלחצת אבל כן מבקשת מהגננת לעקוב,
הייתי מספרת לגננת מה הילדה אומרת/חושבת/מרגישה
ומבקשת ממנה לפקוח עין ולשים לב כמה ימים....
כבר עבר הרבה מאוד זמן מתחילת שנה - בשביל ילדה בת חמש
ואת גם אמורה לדעת האם באופי שלה - כל תחילת שנה היה קושי של הסתגלות?
אולי באמת היא לא מסתדרת עם ילדה כלשהי?
(קרה לי עם ילדה בת 4 שהתלוננה ושאלתי את הגננת וזה היה נכון,
ואז הגננת עזרה, עם תשומת לב נכונה ומילה טובה, והכוונה אפילו ילדה בת 4 יכולה ללמוד איך להגיב או שלא וכו'...)

• הוסף לסימניות
זו הבת הראשונה ואני ממש בהתלבטות
כל יום היא חוזרת מהגן ומתלוננת שהעליבו אותה צחקו עליה וכו'
אני לא כ"כ יודדעת מה אני אמורה לעשות עם התלונות האלו
נגיד אומרים לה שהיא שמנה...😥או לא משתפים אותה במשחק
מצד אחד לא רוצה להתערב....מצד שני לא רוצה להתעלם....

חוץ מזה יש סיטואציה שחברה טובה שלה (דבק) משנה שעברה לא המשיכה איתה וכנראה זה קשה לה
כל משפט שלה מתחיל ב'ראיתי היום את אילה, אילה אוהבת את זה , אילה אמרה X למרות שכבר אילה לא בגן....

לא יודעת מה לעשות
הכל תלוי איך תתייחסי
אם תגיבי באופן רגיש מידי הילדה תהנה מתשומת הלב והרחמים ותשתמש בזה יותר...
כמובן שחשוב מאד להביע השתתפות והבנה
אבל לא לשתף את הילדה מה את חושבת על זה
הייתי מדברת עם הגננת ושומעת ממנה ישירות
לפעמים סיטואציה של 5 דקות ביום, נחווית אצל הילדה כיום שלם כי אין לה מושג של זמן ככ
אל תגידי לגננת מה היא אמרה
אלא תנסי לשאול לשאלות כלליות
ובגיל הזה כדאי מאד להזמין חברות הביתה ולתווך להן משחק מהנה

• הוסף לסימניות
בנוסף בלי קשר לכל מה שכתבו
צריך לחזק את הילדה מול החברה
זה עוזר אח"כ בכל גיל

אמרו לך ? -שיגידו
מסכנות שלא יודעות איך לדבר יפה לחברות
נלמד מזה איך להתנהג יפה

וכדו'
צודקת לגמרי.
גם לנו הייתה חוויה דומה עם אחותי בשנה שעברה — היא הגיעה עם תלונות יומיומיות, וזה כאב לנו מאוד. בהתחלה חשבנו שהכי יעזור לה אם נרבה לרחם עליה, אבל בשלב מסוים הבנו שזה לא מקדם והחלטנו לשנות גישה.

קודם כול, הפסקנו להתייחס לכל מילה שנאמרה לה בגן ולרחם עליה על כל דבר. הסברנו לה שהיא לא חייבת להתייחס לכל הערה.

אחר כך אמרנו לה שהיא לא חייבת להיות דווקא עם ה"שוות", ועודדנו אותה לפנות לילדות שאין להן חברות. היא לקחה את זה ממש כשליחות, וזה נתן לה המון ביטחון עצמי. משם כל התלונות נעלמו, והיא הפכה להיות זו שעוזרת לאחרות.

• הוסף לסימניות
כל מה שנאמר נכון ...
עוד נקודה חשובה בקשר לחברה שהיא "דבק " זה קורה בד"כ לילדות שהם רגישות יותר,
הן יותר נקשרות לחברות ואז בסיטואציה כזו מאודד קשה להם .
לכן סתם כדאי לשים לב שאם היא יותר מידי עם חברה מסויימת פשוט לנסות שפעם בשבוע תלך לחברה אחרת .
זה הולך והיה מסובך יותר אחכ בגילאים הגדולים יותר...

• הוסף לסימניות
גם לי היתה תקופה עם ילדה (4) שהיתה מתלוננת הרבה על הגן, בעיקר על ילדה אחת שטענה עליה דברים הזויים
(הרביצה לי, נשכה אותי, אמרה לי שאני מגעילה, וכן הלאה...)
קצת בדקתי ווידאתי שזה באמת לא קורה, ואז הבנתי שזה נהיה דפוס תקשורת בעיקר מולי, כאילו היא מספרת לי רק תלונות.
אז התחלתי לשאוב ממנה גם רגעים יפים שהיו, ולשים על זה פוקוס
כמובן בלי להתעלם לחלוטין מהתלונות, אבל לא להתיחס יותר מדי

מה היה היום בגן?
X אמרה שהיא לא רוצה לדבר איתי...
אה... אויש, ועשיתם יצירה היום?
כן, עשינו עבודה...
יופי! איזה כיף!, ויצאתם לחצר?
כן...
ועם מי שיחקת בחצר?
עם Y/Q/Z...
וואו אז גם עשיתם עבודה וגם שיחקת בחצר עם Y/Q/Z? ממש כיף, וגם שיחקת בבובות?...

באופן כללי ניסיתי לבנות איתה תיקשורת שבה היא מספרת לי גם על רגעים יפים ונחמדים, ולא מגרדת תלונות בשביל לקבל רחמים...
כמובן שכל זה אחרי שמוודאים שבאמת הכל טוב בגן והיא לא סובלת...

• הוסף לסימניות
עוד משהו חשוב -
בגיל חמש באמת יכול לעזור הזמנה של חברה הביתה, גם בשביל ליצור קשר עם עוד ילדות אחרי הפרידה מהחברה הקודמת, וגם בשביל לתת לה ביטחון עצמי של משחק מול פרטנרית אחת ולא 30...

• הוסף לסימניות
ילדה בת 5 מקובל מאד תלונות של עלבון
זה גם הגיל שבו הרגש מתחיל להתפתח אבל עדיין לא מסודר עם ההגיון והשכל אז הכל בלי פרופורציה
ההמשך של זה הולך כך : אף אחת לא משחקת איתי ואני כל היום לבד ולא אוהבים אותי וכו
מה שכן באמת חשוב לדבר עם הגננת לא מול הילדה ולוודא שאין משהו מוגזם
אצלי למשל לאחר שיחה עם הגננת גיליתי שהגננת העבירה אותה מקום ליד ילדה קצת בעיתית שמציקה לכולן וכרגע היא היתה הקורבן כמובן שהעבירו אותה מקום והכל הסתדר

• הוסף לסימניות
לא להלחץ לתת לה לדבר ולפרוק ומיד להגיד לה עכשיו תספרי לי משהו שמח/ מצחיק שהיה בגן לאט לאט היא תחפש דברים טובים.
בנוסף כדאי להזמין חברה מהגן או לקבוע עם אמהות מהגן בפארק כדי לאפשר לה ליצור חברויות נוספות.
הכי חשוב להתפלל שהיה לה טוב

• הוסף לסימניות
הכי חשוב שתעצימי אותה:
כולם יודעים שאת הכי חכמה
כולם יודעים שאת הכי מתוקה
שיש לך את הבגדים הכי יפים.
היא מספרת שמישהי העליבה אותה על איזה נושא למשל: "היא אמרה שיש לי חצאית מגעילה", אז תשאלי אותה ומה את חושבת? שבאמת היא מגעילה? נכון שבחרנו אותה וממש אהבנו! אז את לא צריכה להתייחס למה שהיא אומרת, כי אולי היא מקנאה בך?"
תכל'ס להעצים אותה- כי לעולם ועד תצטרכי לשמוע את הסיפורים האלה, כשהדימוי העצמי שלה יהיה גבוה היא תסתדר טוב בחברה ויהיה לה כיף בגן.
ועוד משהו, תכתבי פתקים לגננת שהיא ילדה טובה, ומקשיבה לאמא, התארגנה בבוקר לבד, וכו' כל יום פירגון אחר, {אפשר גם להמציא...} זה מאד מעצים שהגננת מקריאה בקול אחרי התפילה לכל הגן, במיוחד עכשיו בימים שהבת שלי קוראת להם שאוספים הרבה מצוות...
הרבה הצלחה

• הוסף לסימניות
הכי חשוב שתעצימי אותה:
כולם יודעים שאת הכי חכמה
היא מספרת שמישהי העליבה אותה על איזה נושא למשל: "היא אמרה שיש לי חצאית מגעילה", אז תשאלי אותה ומה את חושבת? שבאמת היא מגעילה? נכון שבחרנו אותה וממש אהבנו! אז את לא צריכה להתייחס למה שהיא אומרת, כי אולי היא מקנאה בך?"
תכל'ס להעצים אותה- כי לעולם ועד תצטרכי לשמוע את הסיפורים האלה, כשהדימוי העצמי שלה יהיה גבוה היא תסתדר טוב בחברה ויהיה לה כיף בגן.
ועוד משהו, תכתבי פתקים לגננת שהיא ילדה טובה, ומקשיבה לאמא, התארגנה בבוקר לבד, וכו' כל יום פירגון אחר, {אפשר גם להמציא...} זה מאד מעצים שהגננת מקריאה בקול אחרי התפילה לכל הגן, במיוחד עכשיו בימים שהבת שלי קוראת להם שאוספים הרבה מצוות...
הרבה הצלחה
זה כלכך חשוב!!!

• הוסף לסימניות
הכי חשוב שתעצימי אותה:
כולם יודעים שאת הכי חכמה
כבדרך אגב לתועלת-
כאשר רוצים לפרגן לילד אפשר להעצים אותו ולאמר לו
כולם יודעים שאת חכמה .. מתוקה וכו'
לא להגיד את המילה הכי כלומר הכי חכמה הכי מתוקה
כי ילדה שכל הזמן אומרים לה שהיא הכי ופתאום היא מרגישה שזה לא נכון ויש לידה ילדה שלדוגמא הגיע עם בגד יותר יפה ממנה אוטומטית הילדה עוברת למצב שאם אני לא הכי אז אני לא כלום.
לכן הנכון הוא להעצים את הילדה את חכמה וטובה וגם אם לא הכי וגם אם יש ילדה מוכשרת לידה היא מצוינת ומיוחדת במקום שלה.
ועוד כשאנחנו משתמשות במילה הכי אנחנו יוצרות השוואה עם הסביבה הילדה צריכה להרגיש טוב עם עצמה גם לא ביחס לחברה אלא מעצם זה שהיא קיימת בלי קשר לסובב אותה

• הוסף לסימניות
כבדרך אגב לתועלת-
כי ילדה שכל הזמן אומרים לה שהיא הכי ופתאום היא מרגישה שזה לא נכון ויש לידה ילדה שלדוגמא הגיע עם בגד יותר יפה ממנה אוטומטית הילדה עוברת למצב שאם אני לא הכי אז אני לא כלום.
לכן הנכון הוא להעצים את הילדה את חכמה וטובה וגם אם לא הכי וגם אם יש ילדה מוכשרת לידה היא מצוינת ומיוחדת במקום שלה.
ועוד כשאנחנו משתמשות במילה הכי אנחנו יוצרות השוואה עם הסביבה הילדה צריכה להרגיש טוב עם עצמה גם לא ביחס לחברה אלא מעצם זה שהיא קיימת בלי קשר לסובב אותה
אני חשבתי בדיוק כמוך-
להעצים אבל בלי המילה "הכי"- אבל לא כי יתכן שזה לא יהיה נכון תמיד, אלא- כי זה מביא לידי גאווה...
ואנו רוצים לחנך למידות טובות וליר"ש...

• הוסף לסימניות
אני חשבתי בדיוק כמוך-
להעצים אבל בלי המילה "הכי"- אבל לא כי יתכן שזה לא יהיה נכון תמיד, אלא- כי זה מביא לידי גאווה...
ואנו רוצים לחנך למידות טובות וליר"ש...
צריך להעצים במידה כדי שיהיה ביטחון עצמי ולא הרבה כדי שלא יהיה גאווה.

• הוסף לסימניות
זה מטורף כמה מילה אחת משמעותית!!!
יכול לשנות מקצה לקצה.
כבדרך אגב לתועלת-

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה