בנוגע לצל

• פותח הנושא GRN
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
אני צריכה עזרה בנוגע לצל של החלון הבא (הצהוב הוא הפתח, השחור הוא הקיר) כשהשמש נמצאת ב30 מעלות, 90 ו45 מהקרקע. אין לי מושג איך זה אמור להיראות. אם יש לינק להסבר - אשמח מאוד, ואם מישהו מוכן לעשות לי טובה ולעשות את זה באילוסטרייטור - אז בכלל אין לי מילים להשיב.
צירפתי את הקובץ המקורי.

אודה מאוד לעזרתכם!

קבצים מצורפים

• ללא-שם-1.jpg
    KB 61.7 · צפיות: 14
  • פרוג.ai
    KB 153.6 · צפיות: 20
  • הוסף לסימניות
אויש, התבלבלתי בפורום...

• הוסף לסימניות
למה התבלבלת? דווקא נראה לי בפורום הזה למרות שלא בטוח יש להם אילוס, הכי יוכלו לעזור לך.
תמיר בטח ידע לענות לך על זה בשניות.
מה שכן אני לא לגמרי הצלחתי להבין את השרטוט. איפה החלון, איפה הקיר ומה בדיוק את רוצה לדעת על נפילת קרני השמש. כדאי אולי להסביר/לשרטט אחרת.

בהצלחה!

• הוסף לסימניות
לא אכפת לי מאין תצמח הישועה :)
אני מנסה להסביר שוב:
הצהוב הוא החלון, השחור הוא הקיר. אני רוצה לדעת איך אמור להראות האור על הרצפה (בהנחה שהחדר חשוך לגמרי) במצבים של השמש שתוארו לעיל. הרצפה לא נמצאת בשרטוט, אבל היא ב90 מעלות לקיר הנוכחי, כמובן.

• הוסף לסימניות
תניחי את הצורה בהמשך הקו (דמיוני, קו הזוית שמציין את הטיית המעלות)
ותעוותי מעט את הצורה לפי כיוון נפילת השמש (בכיוון הזריחה שלה)
ייתכן שבזוווית של 30 מעלות הצל יפול בכלל על הקיר,
45 חצי על הקיר חצי על הרצפה, ותשעים על הרצפה.

• הוסף לסימניות
מאוד פשוט

קחי פנס וחתיכת קרטון

את הקרטון תקפלי בצורה של של האות L

ותיצרי חלון בחלק האנכי

אם יש לך פנס עם שלושה לדים זה יכול לעזור לך להבין גם את עוצמת האור

תזוזי עם הפנס מעבר אחד של החלון לפי הזווית שאת רוצה
ובכל פעם שאת עולה בזווית תגבירי את עוצמת האור
לדוגמה: 30 מעלות - לד אחד
60 מעלות - שני לדים
90 מעלות - שלושה לדים

ככה תראי בעצמך איך האור מופיע בצידו השני של החלון

• הוסף לסימניות
את רואה, GNR? יש אנשים שהכל פשוט אצלם.
וזה לא ידע. זה הבנה!
אני מחכה ליום שתהיה לי הבנה כזו בתאורה....
תענוג צרוף לקרוא. הולכת לעשות לעצמי כמה ניסויים בסגנון.

שבוע טוב!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י tamiro;930243:
מאוד פשוט

קחי פנס וחתיכת קרטון

את הקרטון תקפלי בצורה של של האות L

ותיצרי חלון בחלק האנכי

אם יש לך פנס עם שלושה לדים זה יכול לעזור לך להבין גם את עוצמת האור

תזוזי עם הפנס מעבר אחד של החלון לפי הזווית שאת רוצה
ובכל פעם שאת עולה בזווית תגבירי את עוצמת האור
לדוגמה: 30 מעלות - לד אחד
60 מעלות - שני לדים
90 מעלות - שלושה לדים

ככה תראי בעצמך איך האור מופיע בצידו השני של החלון

אין מילים. הולכת לבצע עבודת מחקר בשטח.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה