בנושא עדשות

• הוסף לסימניות
נתתי בהשאלה את העדשה שלי- ניקון 24-120 F4 והיא נפלה ונשברה.
השואלת רוצה ב"ה לקנות לי עדשה חדשה, ואני תוהה,
אם, מאת ה', אני מחליפה עדשה ואני ממילא לא מאוד מרוצה מה24-120 אולי עדיף לי להוסיף קצת (800 ש"ח) ולקנות את ה24-70 של טמרון.
מישהו מכיר?
היא טובה יותר?
ה24-120 אומנם של ניקון אבל עם צמצם 4 וגם יש לה עיוות בערכים הנמוכים, אז אולי כדאי להחליף?
אשמח לעצתכם

• הוסף לסימניות
תאמת שאני לא יכולה לייעץ לך כי אני לא מומחית בעדשות,
אך אם תרצי אני מוכרת 24-105 של קנון מצב חדש

• הוסף לסימניות
בכמה את מוכרת לאה

• הוסף לסימניות
לגבי העיוות גם בטמרון יהיה עיוות קל וסביר ברחב.

העדשה עצמה נראית טוב, קלה יותר מהניקון (24/70), חדה, פוקוס קצת יותר איטי מניקון, יש לה צמצם 2.8 ומייצב.

החסרון המשמעותי שלה זה בהתמודדות מול שמש או פלאש שנכנס לתוך הפריים אין לה את יכולות הציפויים שיש לניקון, תהיה ירידה בקונטרסט, פלארים, וחוסר חדות.

השאלה היא מה הייעוד שלה.

ניסיתי אותה בליל לג בעומר מירון לפני שנתיים, החדות גם ב2.8 היתה טובה אבל ההתמודדות מול הפנסים העוצמתיים שנכנסו לפריים בחלק מהתמונות היתה לא משהו. הניקון המקבילה התמודדה טוב יותר.

• הוסף לסימניות
שימי לב שאלה שתי עדשות שונות
24-70 היא עדשה קצרה בינונית
24 - 120 היא העדה עם טווח גדול מאוד
אם זאת העדשה היחידה שלך, קחי בחשבון שסגנון הצילום שלך הולך להשתנות
לגבי נתונים על העדשות, אין לי כרגע, אבל אפשר לבדוק ברשת סקירות

• הוסף לסימניות
קודם כל תודה
אני יודעת שאלו עדשות שונות.
יש לי את ה85 איתה אני משתמשת לצילומי חוץ ומרוצה ממנה מאוד
ה24-120 היתה בשביל הסטודיו כי הוא קטן מידי ל85 והשתמשתי בעיקר בטווחים שבין 24-70.
האם ירידה בחדות או בקונטרסטיות תהיה גם בתנאי סטודיו רגילים, ז"א לא תנאי צילום קשים?
אין לי אפשרות לקנות את הניקון המקבילה היא עולה פי 2.5.....
ושוב תודה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אביטל שורץ;n4886545:
קודם כל תודה
אני יודעת שאלו עדשות שונות.
יש לי את ה85 איתה אני משתמשת לצילומי חוץ ומרוצה ממנה מאוד
ה24-120 היתה בשביל הסטודיו כי הוא קטן מידי ל85 והשתמשתי בעיקר בטווחים שבין 24-70.
האם ירידה בחדות או בקונטרסטיות תהיה גם בתנאי סטודיו רגילים, ז"א לא תנאי צילום קשים?
אין לי אפשרות לקנות את הניקון המקבילה היא עולה פי 2.5.....
ושוב תודה

אם התאורה האחורית לא נכנסת לתמונה, העדשה לא תצטרך להתמודד עם החיסרון שלה. ומכיון שיתר הנתונים שלה טובים יותר מה-24-120 היא עדיפה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה