למסירה בנט, תבורך :)

• הוסף לסימניות
איזה חוצפה
מה זה לצעוק עליה
ככה זה שם בביה"ס.
ההורים אחרו תשלום שכ"ל? צועקים על ילדה בכיתה א'.
אמא שלחה את הילדה לביה"ס בחצאית מיני? צועקים על הילדה...
לפעמים שוכחים שם שיש הורים ומתנהלים מול התלמידות...

• הוסף לסימניות
ככה זה שם בביה"ס.
ההורים אחרו תשלום שכ"ל? צועקים על ילדה בכיתה א'.
אמא שלחה את הילדה לביה"ס בחצאית מיני? צועקים על הילדה...
לפעמים שוכחים שם שיש הורים ומתנהלים מול התלמידות...
אז שההורים לא ישכחו בבקשה להרים טלפון/ להכנס לביה"ס
ולהראות שגם הם יודעים לצעוק.

• הוסף לסימניות
בגני ילדים של בית יעקב, אני
וזה חינם לגמרי, רק צריך בשביל הפרוטוקול להרשם אצל הגננת.
אז זהו, שזה לא חינם לגמרי.
כמו תמיד לפי אשכולות.
אשכול 1-4, חינם
אשכול 5-7, 20 ש"ח ליום
אשכול 8-10, 30 ש"ח ליום.

• הוסף לסימניות
אני משלמת על גני ילדים 4 ו- 5 30 ש"ח וזה כולל ארוחת בוקר...
בכלל כיףףף!!

• הוסף לסימניות
למה לילדים בחיידר זה בסדר שיש לימודים, ואצל הבנות זה כבר הופך לבית ילדים?
אם כבר חנוכה זה יותר חג של הרבי'ס מאשר של המורות.. לא?

• הוסף לסימניות
למה לילדים בחיידר זה בסדר שיש לימודים, ואצל הבנות זה כבר הופך לבית ילדים?
אם כבר חנוכה זה יותר חג של הרבי'ס מאשר של המורות.. לא?

למה חנוכה זה לא סתם יום של חול?
להתחיל בסיפור נס חנוכה?
הבעיה בחנוכה זה שכל אחד עושה מה שהוא רוצה וזה כ"כ בלגן!
הבנות - בחופש. (השנה ב"ה יש פתרון)
הבנים - מתחילים מאוחר ומסיימים מוקדם)
התינוקות וגנים פרטיים - לפי בית יעקב (ז"א חופש!!!)
האברכים - לפי המצב רוח של הכולל
ואנחנו צריכות לצאת לעבודה... ולהגיע בזמן!!
הזוי...

• הוסף לסימניות
לא כול האמהות עובדות
ובהחלט יש אמהות שנהנות להעניק לילדות שלהן תשומת לב אישית
וכן, כמה מוזר, לגדל את הילדים שלהן בעצמן ולא להשאיר אותם לחסדי המטפלות \ מורות \ גננות.

אנחנו כן עובדים בימי החנוכה, אבל לא שולחים לקייטנה :)
ואגב - אצלנו לא צעקו על הילדות מדוע לא נרשמו...

ימי חנוכה אלו ימים של אווירה משפחתית,
אצלי במשרד מותר להביא את הילדים, עובדים קצת פחות שעות ומשלימים אחרי חנוכה...
ואשתי גם היא לוקחת ילדים לעבודה..
ובנוסף יום יומיים אני בבית ועוד יום אשתי..

נכון - זה לא קל...
אבל זה זמן איכות עם הילדים, [אגב, הבנים נשארים בבית יום יומיים למרות שיש לימודים]

הבנות שלי כבר הודיעו בבית בקול רם - אנחנו לא נרשמות לקייטנה, רוצות ללכת עם אבאמא... ימים של כייף והנאה.

• הוסף לסימניות
ואם כבר חנוכה, אז איך אתן מסתדרות עם ערבי הלביבות המשפחתיות?

להתחיל להסחב עם הילדים באוטובוסים מפוצצים לקצה העולם שמאלה(כי מה לעשות שרוב המשפחה גרה בקצה השני של הארץ?) לחזור מאוחר בלילה, כשלמחרת יש חיים רגילים - צריך לקום מוקדם, איכשהו לחלץ ילדים עייפים ועצבנים מהמיטות, להגיע לעבודה בזמן...
אצלינו במשפחה, רוב בנות המשפחה הן עובדות הוראה שחופשות בחנוכה, ולכן הן לא מתחילות להבין את המורכבות של החגיגות האלה באמצע החיים,
אבל מבחינתי, זה כמו לחגוג באמצע חודש שבט...
ושלא תבינו לא נכון, אני בעד משפחתיות וגיבוש וכו' וכו', אבל איך זה אמור להסתדר עם השגרה הממשיכה למרות שבלוח השנה רשום שחנוכה הגיע?

• הוסף לסימניות
ימי חנוכה אלו ימים של אווירה משפחתית,
נכון, וחבל להפסיד להם את הימים הללו בשביל כמה הנאות בבית הספר.

א. למרות סל התקציבים לקיטנה כל מוסד משתדל להתקמצן כדי להרוויח מזה.

ב. בד"כ המדריכות בקיטנה אילו לא המורות אלא כאלו בלתי מנוסות או בחורות ללא יכולת להטיל משמעת. והחוצפות עולות דרגה.

• הוסף לסימניות
נכון, וחבל להפסיד להם את הימים הללו בשביל כמה הנאות בבית הספר.
לא בגלל החוצפות וכדומה [מה?? הילדים שלי יתחצפו, לא! :)}
אלא בעיקר שזהו זמן איכות עם המשפחה...
אחרי קריאת האשכול הזה, התחלנו לתכנן חופשה של יום יומיים בצפון...
הבוס לא אוהב את זה, אבל הסברתי לו שיש ענין להדליק בקבר רבי שמעון בר יוחאי [לא, לא באמת]

• הוסף לסימניות
להתחיל להסחב עם הילדים באוטובוסים מפוצצים לקצה העולם שמאלה(כי מה לעשות שרוב המשפחה גרה בקצה השני של הארץ?) לחזור מאוחר בלילה, כשלמחרת יש חיים רגילים - צריך לקום מוקדם, איכשהו לחלץ ילדים עייפים ועצבנים מהמיטות, להגיע לעבודה בזמן...
אצלינו במשפחה, רוב בנות המשפחה הן עובדות הוראה שחופשות בחנוכה, ולכן הן לא מתחילות להבין את המורכבות של החגיגות האלה באמצע החיים,
מזדהה איתך...
אצלי אותו דבר ואנחנו עוד מנסים להכניס טיול משפחתי יום אחד.
זה זמן עמוס מאד, אבל לפחות עמוס בחוויות!

• הוסף לסימניות
לא הילדים שלכם. חלילה.
אבל זה מה שהם יראו בכיתה.
לא שזאת הסיבה. אבל עוד חלק קטן בהחלטה שלי לא לשלוח לקיטנת חנוכה ופסח כשאין לי צורך בזה. ב"ה

• הוסף לסימניות
אני ברשת פרטית, בית חינוך במודיעין עילית, יש למשיהי מושג מה קורה שם?

• הוסף לסימניות

ושלא תבינו לא נכון, אני בעד משפחתיות וגיבוש וכו' וכו', אבל איך זה אמור להסתדר עם השגרה הממשיכה למרות שבלוח השנה רשום שחנוכה הגיע?
זה המצב... שבוע וחצי של חגיגות ואז שוב שקט עד ההזדמנות הבאה של רשתות החינוך להתפרפר...

• הוסף לסימניות

סיפור חיים של הנשים העובדות במשרה מלאה!

יש כאלה שקבוע אחרי חופשים כאלו ובין הזמנים חוטפות שפעת או דלקת גרון כי הגוף צריך מנוחה.
להזכיר לגוף שזה רק שבוע ואחרי זה הוא יישן קצת..

טיפים?
לא חייבים ללכת לכל מסיבה שהיא, כל ערב.
לנסות לאחר את ההגעה לעבודה יום למחרת.
לעשות שבת בבית בחנוכה כדי לנוח.
להשכיר רכב.
להודיע שאת יוצאת בשעה X מהמסיבה, לא משנה מתי היא מתחילה ולעמוד בזה... פעם הבאה זה יגרום להם להתחיל מוקדם/בזמן.

• הוסף לסימניות
ממש חבל לקרא את התגובות של הנשים העובדות, אין כמו חנוכה בעולם!!
נכון, קשה, נכון, בלגן, נכון, עיפים. אבל איזה כיף!
ואם יזמינו אותי לעוד מסיבה אני אסע גם אליה....
ודווקא בגלל הכיף הזה לא מבינה מי עוד חסר לו משפחתיות גם בבקר. ואם צריך ללכת לעבודה ויש סידור זה באמת ברכה (ולא, זה לא נשמע לי פיר להביא ילדים לעבודה כשיש אופציה אחרת, אני גם מביאה אותם כשצריך, והם נהנים מאד והבוס מעריך שהתאמצתי לבא אפילו איתם ואפילו שאני מספיקה חצי, אבל רק כשאין ברירה אחרת) הרי כל ערב אחרי ההדלקה הם מקבלים זריקת חם ומשפחתיות היישר לוריד, מה רע להנות בבקר בגן.

• הוסף לסימניות
ואם יזמינו אותי לעוד מסיבה אני אסע גם אליה....

תני לי לנחש שאת עם רכב ולא נוסעת בשלושה אוטובסים כל צד כדי להגיע ל"עוד מסיבה",

ומבחינת חום משפחתי וכיף - אפשר בהחלט ליצור גם בבית או בקרבת הבית, לא מחייב ערבי לביבות משפחתיים בשיגרת החנוכה,
את ערבי הלביבות המורחבים - אפשר מבחינתי להעביר לחוה"מ, שאז רוב רובן של האמהות לא עובדות (וליבי ליבי על האמהות שעובדות גם אז:()
ושוב, ברור שאני בעד כיף ומשפחתיות עם כל הבני דודים מכל הצדדים, אבל טכנית, אני לא מצליחה להוציא ילדים קטנים -גילאי 1-7 -מהמיטות יום אחרי שהלכו לישון ב1:30 בלילה,
טכנית המסיבות האלה פשוט לא מסתדרות עם השיגרה.

• הוסף לסימניות
תני לי לנחש שאת עם רכב ולא נוסעת בשלושה אוטובסים כל צד כדי להגיע ל"עוד מסיבה",

ומבחינת חום משפחתי וכיף - אפשר בהחלט ליצור גם בבית או בקרבת הבית, לא מחייב ערבי לביבות משפחתיים בשיגרת החנוכה,
את ערבי הלביבות המורחבים - אפשר מבחינתי להעביר לחוה"מ, שאז רוב רובן של האמהות לא עובדות (וליבי ליבי על האמהות שעובדות גם אז:()
ושוב, ברור שאני בעד כיף ומשפחתיות עם כל הבני דודים מכל הצדדים, אבל טכנית, אני לא מצליחה להוציא ילדים קטנים -גילאי 1-7 -מהמיטות יום אחרי שהלכו לישון ב1:30 בלילה,
טכנית המסיבות האלה פשוט לא מסתדרות עם השיגרה.

נחשת נכון, אבל הרכב לא נולד עם הילד הראשון אלא עם החמישי. ואצלינו המסיבות חנוכה הם לא במקום חול המועד אלא בנוסף, אני מאד אוהבת להפגש עם המשפחות המורחבות, וברור לי שאם אוהבים את זה ונהנים מזה הקושי נספר פחות.
מנסה בכל אופן קצת לעזור:
אולי תשאירי את הקטנים בבית, לדעתי מתחת לגיל 3 לא באמת צריכים את זה, אפשר להשכיב אותם לישון ואז לצאת.
אולי לצאת קצת יותר מאוחר לעבודה, ולחזור קצת יותר מאוחר, אצלי בעלי בבית אחה"צ בחנוכה.
לרחוץ את הילדים לפני שיוצאים ולא אחרי שחוזרים.
להחליט שמלדיקים נרות רק כשהבית מסודר וכולם נרתמים לסיע בזה לפני ההדלקה.
להשקיע תקציב במוניות (זכור לי פעם אחת שקבלנו דמי חנוכה 100 ש' מיד בקשתי מבעלי שאני רוצה בזה מונית לחזור..) לפעמים זה הצלת נפשות.
לבקש מהמשפחה המורחבת להקדים את הארוע ככל האפשר.
להשכיב את הילדים לישון צהריים
לקחת שאריות מהמסיבה כך שלא תצטרכי לבשל למחרת צהריים.

זהו, נגמרו לי הרעיונות. אבל בגדול לחשוב טוב טוב איך את יכולה לעשות את זה יותר נעים, כי זה כיף גדול, ואם ממילא אין ברירה והולכים למסיבה חבל לא להנות ממנה.

• הוסף לסימניות
להתחיל מוקדם זה מסובך
הדלקת נרות ב4:30-5:30 וזה לא מדי מוקדם בשביל קטנים...
ועוד נסיעה של שעה אחר כך..

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה