בנייה ושיפוצים-אשכול הטיפים מנסיון

• הוסף לסימניות
לקראת בנייה ושיפוצים-יש לי אישורים ביד...
מאיפה מתחילים??? אין לי שום מושג
תנו לי טיפים-
מה כדאי מניסיון, איפה לשים את הדגש, מה לא לעשות בשום אופן...
כל מה שיש לכם לומר לי-
תודה רבה

• הוסף לסימניות
א. תפילה שלא יהיה ערי מסכנות כלשון העם אלא ערי מסכנות כפירוש רש"י... אוצרות
ב. שיעורי בית - מה אתם רוצים להרוויח / לנצל לייעל וכו' ולרשום לעצמכם בצורה מסודרת
ג. מפקח בנייה אמין וישר שיעשה חוזה קשוח מול הקבלן, יגיע לביקור ויעמוד על זכויותיכם. זה עולה כסף אבל אם הוא טוב אז תחסכו עוגמת נפש.
ד. לפרט הכל בחוזה בצורה ברורה ובירידה לפרטים ולהחתים את הקבלן, מומלץ להעזר במעצבת / אדריכלית שקבלתם עליה הצעות טובות, אחרי שברור לכם היטב מה אתם רוצים לעשות.
ה. להוסיף סעיף שבמידה שיתגלו ויכוחים בנושא בנייה תפנו ל... ובנושא כספים תפנו לרב זה וזה.
ו. לא להתפתות להכי עדכני, נוצץ ויקר עוד כמה שנים הכל פחות עדכני ולא מחליפים כל יום, עדיף פרקטי וסגנון שאתם אוהבים. הגדירו לעצמכם את האפשרויות הכלכליות שמתאימות לכם כי בכל מקרה תעברו אותם בהרבה...
כדאי לברר / לשאול אצל אנשים שעשו או ללכת לראות.

הרבה הצלחה, זה רק על קצה המזלג...

• הוסף לסימניות
לקראת בנייה ושיפוצים-יש לי אישורים ביד...
מאיפה מתחילים??? אין לי שום מושג
תנו לי טיפים-
מה כדאי מניסיון, איפה לשים את הדגש, מה לא לעשות בשום אופן...
כל מה שיש לכם לומר לי-
תודה רבה
אישורים ביד- מזל טוב!
אם כבר יש לך סט תוכניות מוכנות השלב הבא הוא לקבל המלצות על קבלנים טובים ואמינים,
להזמין אותם ולקבל הצעת מחיר. להשוות מחירים, איכות, אחריות ושירות.
להכין חוזה מפורט, ברור ושהכל מסוכם מראש! (כדאי להוסיף, כל יום איחור מתאריך .... מה שקבעתם לסיום, ירד מהסכום הכללי סך של....ליום)
לדאוג לתעד הכל בכל מכל במייל/ הודעות/ וואצאפ, אח"כ אין, אמרתי... לא אמרתי וכו'...
אחרי בחירת קבלן, מפקח בניה (יש קבלנים מעולים שאפשר לחסוך את זה)
מתקדמים ובוחרים לפי קצב העבודה.
עם הקבלן לחתום רק על חומר שחור.
לדאוג שהשכנים לא ינזקו במהלך הבניה, כדאי מאוד לדאוג שבסיום כל יום יהיה נקיון בסיסי לפחות שיחזיר את הבנין לשפיות.
(יש המגדילים לעשות, ורושמים מכתב בכניסה לבנין עם התנצלות על הבלאגן הזמני..)

הצלחות!

• הוסף לסימניות
יש חוברת ממולצת מאוד בעניין הזה שיש בה הכל מכל כל -- קבלנים ממולצים --מחירים -מעצבים - מערכות וכ"ו
בכל הנושאים הקשורים לבניה ושיפוצים של ציבור אנ"ש --נקראת ה"בית לשיפוץ"--מחולקת חינם בחנויות טמבור
וחומרי בניה -- ממולץ מאוד -- -"יעשה לכם סדר בראש "
ושמתחילים בשיפוצים --לקחת הרבה אויר לנשימה -- תקופה ממש לא פשוטה מהרבה בחינות
אבל לדעת שזה יגמר מתי שהוא - ולדמיין את התוצאות תמיד מול העיניים

• הוסף לסימניות
תודה רבה!!!
תשובות מחכימות ומרתקות
כל שורה שווה זהב!
חבל שא''א לתת יותר (y)(y)(y)(y)(y)(y)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה