שאלה בנייה מפנלית

• הוסף לסימניות
שלום רב
אשמח לדעת את האמת על בניית יחידת דיור מפאנלית האם זה כדאי או לא?
למעשה בחומר אין הבדל במחיר אבל בימי העבודה זה פחות וגם פחות כאב ראש....
אבל אני חושש..

• הוסף לסימניות
חמי עשה בניה מפאנלית והוא מרוצה (5 שנים בחודשים הראשונים היו נזילות ותוקנו)
הבידוד פחות טוב

• הוסף לסימניות
הבידוד מקור וחום פחות טוב,
שזה אומר מזגן/חימום (כמעט) כל הזמן,
יש גם יותר רעש מהגג כשיש גשם.

וגם אם משהו יספר לכם שהוא בונה את זה איכותי ברמה של בניית בלוקים
לכו תשכנעו בזה שוכרים פוטנציאלים שלא בודקים יחידות דיור כאלו
(אם זה לא להשכרה, זה תלוי בכם, כי יש כאלו שלא מפריע להם הבידוד)

• הוסף לסימניות
אני גרתי פעם בדירה שחדר אחד היה בנוי מפאנלית (מרפסת סגורה רק הקירות)
זוועה, לא אנושי
בחורף קופאים ובקיץ אי אפשר להיכנס כי זה לוהט
היה צריך להדליק כל פעם את המזגן על 16 מעלות לחצי שעה עד שהיה שפוי
חיסרון משמעותי מאד!

• וואו!
Reactions: ynf
  • הוסף לסימניות
שלום רב
אשמח לדעת את האמת על בניית יחידת דיור מפאנלית האם זה כדאי או לא?
למעשה בחומר אין הבדל במחיר אבל בימי העבודה זה פחות וגם פחות כאב ראש....
אבל אני חושש..
אפשר, בעיקר אם אין ברירה, אבל קשה מאד להמליץ על כך.
אדריכלית שעבדתי עימה בעבר המשילה את השימוש בפאנל מבודד בבניה למגורי אדם, לתליית סדין במקום וילון.

• הוסף לסימניות
קודם כל תודה עם כל הערכה על העזרה

שנית, הקבלן אומר לי לי שרק החומר השחור דהיינו עמודים בטון בלוקים יציקה וכו' לשטח של 7/2.7 מ"ר (יתר השטח כבר בנויה במקור) עולה 21 אל"ש וזאת על אף שקיר בגובה 115 ס"מ כבר בנוי כי זה מרפסת גג...,
נשמע הגיוני??
(חוץ מזה יעלה 15 ימי עבודה כל יום 1600 שקל ל3 פועלים)

• הוסף לסימניות
קודם כל תודה עם כל הערכה על העזרה

שנית, הקבלן אומר לי לי שרק החומר השחור דהיינו עמודים בטון בלוקים יציקה וכו' לשטח של 7/2.7 מ"ר (יתר השטח כבר בנויה במקור) עולה 21 אל"ש וזאת על אף שקיר בגובה 115 ס"מ כבר בנוי כי זה מרפסת גג...,
נשמע הגיוני??
(חוץ מזה יעלה 15 ימי עבודה כל יום 1600 שקל ל3 פועלים)

• הוסף לסימניות
שימו לב כשבונים מבטון מגדילים משמעותית את ערך הדירה
מה שאין כן בבנייה קלה שלא מחשיבים כחדר נוסף
תחשבו גם לטווח רחוק

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה