בניית רקע לבניין קיים

• הוסף לסימניות
עשיתי ללקוח הדמיה של בנין בפוטושופ (מצ"ב)
(הקובץ שטוח לחלוטין, הוא דו מימדי בלבד)
האם יש אפשרות לשתול את הבנין ברקע קיים שיראה יותר חי?
ואם כן, בכמה עבודה מדובר?
(אפשר לתת הצעות מחיר\מחיר לשעה והערכת זמן)
מדובר ב-
שמים, מדרכה, קצת ירוק (עץ או שנים) קצת אנשים ברחוב...
תודה רבה!

קבצים מצורפים

• 101.jpg
    KB 137.6 · צפיות: 25
  • הוסף לסימניות
לא הבנתי. ממה שפרסמו כאן פה ושם שמתי לב שאת עבודת הפוסט הזו שבה מוסיפים להדמיה צמחיה, עצים וכו' לפעמים מעדיפים לעשות דווקא בפוטושופ ולא בתלת כי זה יותר מהר.

• הוסף לסימניות
מאחר ואין לי ידע בתחום התלת באמת לא ידעתי שעושים זאת בפוטושופ
האם יש דרך קלה ומהירה להוסיף את הרקע לתמונה?
(לי אישית נראה שזה המון עבודה לבנות רקע בפרספקטיבה מתאימה בפוטושופ, שם אין אפשרות מובנית לסובב את האובייקטים או לתת להם זויות שונות. אבל קטונתי - אני עוסקת במיתוג ופרסום, ולא בהדמיית מבנים)

• הוסף לסימניות
עד כמה שידוע לי זה בהחלט אפשרי לבנות דברים בפרספקטיבה בפוטושופ כמובן שזה יותר קל בתלת במידה ובונים מההתחלה את הכל בתלת.
בעיקרון לא לוקחים תמונה מוכנה של רקע אלא גוזרים דשא מתמונה פלונית ועץ מתמונה אלמונית וכשהרקע שקוף אפשר לשחק וכו'.
לגבי מדרכה צריך ממש לחפש משהו קרוב או באמת לבנות בתלת. אחרי כל העבודה צריך לסדר שהצבעים והאוירה תתאים שלא יווצר מצב של דשא מואר ובניין חשוך למשל שאז רואים שאלו שתי תמונות שונות.
בקיצור, זה הרעיון.

• הוסף לסימניות
לרוב זה נעשה בPS, בכל אופן אם אני ירצה את זה בתלת אני קודם יצטרך שיהיה לי את המודל כדי שהפרספקטיבה תהיה אחידה, במקרה שלנו זה קצת מסובך יותר.
אני מוסיף עצים אנשים ותמונת רקע בתוכנת התלת, בכל אופן אני שומר לי על האפשרות למחוק אותם ולעבד עם PS.

איך שלא יהיה כל הכבוד על העבודה ועל היכולת.

• הוסף לסימניות
מצטרף ל-trew. לשחזר פרספקטיבה מתמונה דו מימדית זה תהליך שהוא לא תמיד פשוט.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י trew;1174494:
לרוב זה נעשה בPS, בכל אופן אם אני ירצה את זה בתלת אני קודם יצטרך שיהיה לי את המודל כדי שהפרספקטיבה תהיה אחידה, במקרה שלנו זה קצת מסובך יותר.
אני מוסיף עצים אנשים ותמונת רקע בתוכנת התלת, בכל אופן אני שומר לי על האפשרות למחוק אותם ולעבד עם PS.

איך שלא יהיה כל הכבוד על העבודה ועל היכולת.

אני בהחלט יודעת לשרטט בפרספקטיבה (למדתי את זה במסגרת לימודי העיצוב)
אבל ממש לבנות רחוב בפוטושופ נראה לי קצת מוגזם (בעיפרון זה כמה דקות, במחשב זה סיפור של התאמת המון תמונות, אור וצל וכו')
זה לא סיפור לשחזר פרספקטיבה -
סה"כ צריך למשוך את הקוים מהבניין לנקודת מגוז, ושכל האובייקטים יתאימו וישבו על אותו מישור
מהמעט שאני מכירה תוכנות תלת היה נראה לי שזה דבר פשוט יחסית לביצוע
אבל אם זו לא עבודה קלילה כמו שחשבתי - אני חושבת שנוותר על זה

תודה רבה על ההבהרה, למדתי משהו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ariels;1174591:
זה לא סיפור לשחזר פרספקטיבה -
סה"כ צריך למשוך את הקוים מהבניין לנקודת מגוז, ושכל האובייקטים יתאימו וישבו על אותו מישור
מהמעט שאני מכירה תוכנות תלת היה נראה לי שזה דבר פשוט יחסית לביצוע
אבל אם זו לא עבודה קלילה כמו שחשבתי - אני חושבת שנוותר על זה

תודה רבה על ההבהרה, למדתי משהו.
העניין הוא למצוא את המיקום המקורי של המצלמה בצילום ולסדר שמערכת הצירים תתאים לפרספקטיבה של התמונה כך שכל אובייקט שנוסיף יראה טבעי בסצנה. כמובן שנחמד מאד יהיה לדעת גם מה הפרמטרים של המצלמה המקורית וכו'...

פעם ישבתי על פרוייקט כזה ויש לי setup מוכן כדי לחשב במהירות. אך עדיין, צריך לבנות את כל הסביבה ולא מספיק רק לשים תמונות כטקסטורה.
אם ישנה תמונה טובה שמראה את הסביבה הכללית פחות או יותר (אפילו מפרספקטיבה אחרת אבל עדיף מאותה זוית של אור) ניתן למפות אותה באותה שיטה על מודלים פשוטים ואז לסדר את הסצנה כדי שתתאים לפרספקטיבה של הבניין. אח"כ כדאי לסדר את הצבעים בפוטושופ כדי שתהיה התאמה מלאה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה