דיון בניית תפריט לסעודת ברית

• הוסף לסימניות
מיועדת להתקיים בצהריים, כ50 משתתפים. בשרי.
אשמח להצעות לתפריט ביתי טעים ומוצלח +מתכונים
שניתן להכין (לפחות חלק) מראש ולשמור במקפיא

• הוסף לסימניות
מנה ראשונה - בורקס כרוב, קוראסון על רבע מלאווח לצפות בשומשום שחור, מעולה בהקפאה, לחמם בתנור או לא מכוסה על הפלטה (בחימום: הבורקסים עומדים, לא שוכבים אחד על השני)
רוטב - ניתן להכין את הבסיס של הפרטירות המטוגנות ובצל מטגן ולהקפיא, במקום עצמו להוסיף רוטב פטריות ולבשל, אפשר להוסיף גם כבדים)
סלטים לדעתי צריך 6:
2 ניגוב - טחינה, ודיפ עגבניות שרי - טוב בהקפאה
חציל בטעם כבד - ניתן להקפיא בצל מטוגן וחצילים מטוגנים / אפויים, וביום עצמו להוסיף ביצים קשות ולרסק.
2 מבושלים / מטוגנים וכו' - חצילים של @אגוז מלך פלפלים קלויים - שניהם מעולים בהקפאה
2 חיים - רוטב ניתן להכין מראש, מחזיק 3 שבועות במקרר, פיצוחים ניתן לקלות מראש ולהקפיא
עיקרית
אורז + ציפוי חמוציות - את הציפוי ניתן להכין מראש ולהקפיא, אורז - למנות מישהו שיכין ביום.
פשטידות- מעולה בהקפאה - חימום בתנור / ישירות על הפלטה, לפרוס לפני ההקפאה
בשר - גם מעולה בהקפאה - לקרר היטב, לפרוס, להקפיא בנפרד את הבשר ואת הרוטב, לחמם יחד עם הרוטב.
עופות - לקנות טריים, לתבל, להקפיא בתבניות - רק להכניס לתנור.

קינוח - לאוהבי הפירות רק טרי
אופציות של הקפאה - שייקים / קומפוט / מוסים / סופלה

בהצלחה ושיהיה במזל טוב.

• הוסף לסימניות
לגבי זה
אמא שלי תמיד מכינה באירועים עופות על הפלטה!!
תמיד התנור מלא ואין מקום לכן זה מאד נח
היא שמה את העופות על הפלטה כמה שעות עם הרבה מים והעופות יוצאים רכים וטעימים!!

תוספת זיתים נשמר מעולה במקפיא
סלט מטבוחה נשמר מעולה במקפיא

מזל טוב!

• הוסף לסימניות
למה ראשונה אפשר קרואסון אסאדו מפורק,
אפשר להכין מראש הכל ולהקפיא כולל את הקראסונים

• הוסף לסימניות
מנה ראשונה - בורקס כרוב, קוראסון על רבע מלאווח לצפות בשומשום שחור, מעולה בהקפאה, לחמם בתנור או לא מכוסה על הפלטה (בחימום: הבורקסים עומדים, לא שוכבים אחד על השני)
רוטב - ניתן להכין את הבסיס של הפרטירות המטוגנות ובצל מטגן ולהקפיא, במקום עצמו להוסיף רוטב פטריות ולבשל, אפשר להוסיף גם כבדים)
סלטים לדעתי צריך 6:
2 ניגוב - טחינה, ודיפ עגבניות שרי - טוב בהקפאה
חציל בטעם כבד - ניתן להקפיא בצל מטוגן וחצילים מטוגנים / אפויים, וביום עצמו להוסיף ביצים קשות ולרסק.
2 מבושלים / מטוגנים וכו' - חצילים של @אגוז מלך פלפלים קלויים - שניהם מעולים בהקפאה
2 חיים - רוטב ניתן להכין מראש, מחזיק 3 שבועות במקרר, פיצוחים ניתן לקלות מראש ולהקפיא
עיקרית
אורז + ציפוי חמוציות - את הציפוי ניתן להכין מראש ולהקפיא, אורז - למנות מישהו שיכין ביום.
פשטידות- מעולה בהקפאה - חימום בתנור / ישירות על הפלטה, לפרוס לפני ההקפאה
בשר - גם מעולה בהקפאה - לקרר היטב, לפרוס, להקפיא בנפרד את הבשר ואת הרוטב, לחמם יחד עם הרוטב.

קינוח - לאוהבי הפירות רק טרי
אופציות של הקפאה - שייקים / קומפוט / מוסים / סופלה
הכל נשמע טעים!
אשמח למתכונים יותר ברורים לבורקס כרוב ולקרואסון (באיזה מילוי?)
וכן לפשטידות עם נראות יפה שטובות בהקפאה
לעיקרית תכננתי בשר
בהצלחה ושיהיה במזל טוב.

• הוסף לסימניות
אשמח למתכונים יותר ברורים לבורקס כרוב ולקרואסון (באיזה מילוי?)
בורקס כרוב בצורת קוראסון:
מטגנת איזה 4-6 בצלים גדולים עם שמן, עד להשחמה קלה, מוסיפה קילו כרוב קצוץ, מיץ לימון מלח וסוכר , וממשיכה לאדות עד שהכרוב רך.
מחלקת מלאווח ל4, שמה ממילוי הקרוב ומגלגלת פנימה כקוראסון, ואז מעגלת טיפונת לחצי ירח (לא חייבים לעגל)
ביצה ושמשום שחור.

• הוסף לסימניות
מאד תלוי איזו רמה של ארוע את רוצה.
מנה ראשונה יכולה להיות החל מבורקס ברוטב, דרך בלינצ'עס, כובעי פילו במלית כבד ועד קרואסון עם אסאדו מפורק וקיסם מסולסל תקוע.
מנה עיקרית יכולה להכיל שניצלים וכרעיים ויכולה להיות בשרים מסוגים שונים, שיפודים, פרגיות וכו'.
קינוח - אני אוהבת להכין שטרודל תפו"ע חם או סופלה חם עם גלידת וניל, לחילופין - סלט פירות מרענן - אפשר לשדרג עם עם ג'לי מלמעלה או קצפת.
מנסיון שלי - מגש פירות חתוך יפה מגרה את העין ואת החיך - הכי נחטף.

אז איזו מחלקה אתם - של המנות הפשוטות או המפונפנות?

• הוסף לסימניות
ראשית, אני מאוד מקווה שלא היולדת היא זו שמתכננת להכין! כי אם כן, זה לחלוטין לא שווה את החיסכון!

באופן אישי אני פחות מתחברת לסגנון שבע ברכות מפונפן, אלא לתפריט קלאסי כמה שיותר קל.
יש מאכלים שבתפריט שייכים לאותה משבצת, אבל ההבדל בטירחה עצום. למשל תפו"א לעומת אורז, או שעועית ירוקה לעומת אנטיפסטי.
אני ממליצה למנה עיקרית על אורז (בוואקום. לחסוך ברירה) עם עיטור שקדים-חמוציות-שומשום (אפשר לקנות או להכין מראש), שעועית ירוקה, כרעיים אפויים וחזה עוף מתובל (שניצלים פרוסים, מתובלים בתבלינים וברוטב טריאקי, אפויים בתנור) אפשר להחליף את אחת התוספות בפשטידה שמכינים בתבנית ענקית.
בורקס תפו"א (קנוי קפוא) ורוטב פטריות למנה ראשונה.
סלטים, כ5: חומוס, טחינה, חציל במיונז, כרוב וחסה (לקנות מוכן, עם רוטב שום ועגבניות שרי), וסלטים נוספים שקל לכם להכין: ביצים / סלק / תפו"א/ פטריות / מטבוחה / בורגול.
סלטים מבושלים הולכים מצוין בהקפאה. אפשר לתבל אחרי ההקפאה.
לחמניות לקנות טריות.
לקינוח גלידות / גלידוניות קנויות, ועמדת שתיה חמה. או שיש בת משפחה שרוצה להכין משהו מושקע. או להכין מלכתחילה בר גדול, עם שתיה ומזונות, שישמש את מי שלא נשאר לסעודה, ואח"כ מעבירים את המגשים בשולחנות כקינוח. אפשר לבקש מכל בת משפחה להכין עוגה או עוגיות.

בהצלחה!

• הוסף לסימניות
ראשית, אני מאוד מקווה שלא היולדת היא זו שמתכננת להכין! כי אם כן, זה לחלוטין לא שווה את החיסכון!

מכירה מישהי שהכינה את רוב האוכל לפני הלידה אבל כמויות העבודה שנשאר להם אח"כ- לשנע, לחמם, לסחוב, לקנות הייתה עצומה.
מבחינתם זה היה משתלם כי היה באמת אוכל יותר מושקע מקייטרינג אבל הסבתא עזרה הרבה וזה היה לא פשוט.

בברית האחרונה שלנו אמא שלי הכינה את הברית. היא אשה שמכינה המון אירועים משפחתיים והיא אמרה שפעם הבאה שהיא מכינה ברית זה רק בתנאי שהיולדת לא אצלה. שזה המון לחץ בלי השוואה להכנת אירועים אחרים.

אבל לא באתי לחנך...
אם אתם מחליטים לעשות לבד- יש לכם כאן מבחר גדול של רעיונות
והעיקר שיהיה הרבה נחת, בשמה ומזל טוב

• הוסף לסימניות
מכירה מישהי שהכינה את רוב האוכל לפני הלידה אבל כמויות העבודה שנשאר להם אח"כ- לשנע, לחמם, לסחוב, לקנות הייתה עצומה.
מבחינתם זה היה משתלם כי היה באמת אוכל יותר מושקע מקייטרינג אבל הסבתא עזרה הרבה וזה היה לא פשוט.

בברית האחרונה שלנו אמא שלי הכינה את הברית. היא אשה שמכינה המון אירועים משפחתיים והיא אמרה שפעם הבאה שהיא מכינה ברית זה רק בתנאי שהיולדת לא אצלה. שזה המון לחץ בלי השוואה להכנת אירועים אחרים.

אבל לא באתי לחנך...
אם אתם מחליטים לעשות לבד- יש לכם כאן מבחר גדול של רעיונות
והעיקר שיהיה הרבה נחת, בשמה ומזל טוב
אני הכנתי שתי בריתות בבית והקפאתי הרוב לפני...
פעם בשרי ופעם חלבי ויצא מושלם.
תלוי ההתארגנות מראש.
והייתי יולדת אחרי ניתוח

• הוסף לסימניות
אני הכנתי שתי בריתות בבית והקפאתי הרוב לפני...
פעם בשרי ופעם חלבי ויצא מושלם.
תלוי ההתארגנות מראש.
והייתי יולדת אחרי ניתוח
וואו! מקווה שהיית בסדר עם זה.

יש עוד כל כך הרבה שאי אפשר להקפיא מראש או לעשות סיומים של מה שמוקפא, שבעיניי זה פשוט לא שייך שיפול על היולדת.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
לחמניות- ממליצה להכין 2 סוגים ולהקפיא או לקנות
סלטים- חומוס, טחינה ומטבוחה- ממליצה לקנות
סלטים מבושלים ברובם אפשר להקפיא, סלטים מוחמצים אפשר להכין שבועיים מראש ולהשאיר במקרר.
מנה ראשונה ממליצה לעשות משהו יותר מיוחד ואת שאר המנות לעשות משהו שנראה טוב ויפה גם בהגשה כללית
לדוגמא- מגש בשרים (בשר אפשר להכין מראש, פסטרמה לקנות, חזה עוף אפשר להכין מראש) ואז לסדר הכל יפה על מגש עץ.
תפו"א ובטטות- להניח בשכבות בקערה שקופה, אורז עם פיצוחים וכו'.
שתיה לקנות
מנה אחרונה לעשות בכוסות ולהקפיא

אני עשיתי ברית חלבית, בע"ה אחזור על זה.
חלק הכנתי והקפאתי מראש וחלק קנינו.
יום לפני הברית בעלי קנה שתיה וחד"פ ושם הכל באולם, את השולחנות ערכו אחיות שלי הקטנות.
ולחימום של האוכל והגשה הבאנו מישהו.

ממליצה מאוד גם לסמן בצורה ברורה על כל דבר מה זה, וגם לרשום בדף הוראות מפורטות מה צריך להגיש- מתי ואיך.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה