שבוע שעבר הייתי מיואשת !!! עצרתי פילפינית ברחוב , ובנס היא אמרה שיש לה כמה שעות פנויות.
היא הגיע היום עוד פעם . היא עבדה מצוין בלי הרבה דיבורים. לקחה 60 שח
שלחתי אותה לעוד במשפחה וכולם היו מאד מרוצים. (עכשו אין לה יותר זמן)
אני ממליצה לנסות. אין מה להפסיד.
האחרונה שהיתה לי, היא באמת מטפלת באדם מבוגר,אם יש לכם בסביבהנשים מבוגרות עם עובדות זרות אפשר לשאול אותן גם.
את לא באמת רוצה שיציפו את הארץ במלא גויותאין איזה חכ שיכול לעזור, המצב של עובדות ניקיון פה בארץ לפחות במרכז הארץ מחפיר, שיתנו יותר אישורים שיציפו את השוק, למה בת דודה שלי שגרה באירופה יכולה להרשות לעצמה לקחת עוזרת בית 3 פעמים בשבוע לפחות ואני נאנקת על פעם אחת, אתן יודעות כמה עולה שעה של עוזרת בית באירופה? משהו כמו חצי מפה וההשתכרות שם גבוהה יותר, אם השוק יוצף המחירים ירדו, אין סיבה שאני אשלם 50-60 שקל לשעה של עוזרת, מה? יש לה תואר שני, יש מספיק עבודות קשות שלא מקבלים כל כך הרבה כסף....
מה לעשות שאין עוזרות? תסכימי בשביל זה לוותר על העוזרת שלך?גם לי העלתה את המחיר מ50 ל60 שח
אולי אם כולם לא יסכימו להעלאה במחיר. אז הן תשארנה עם המחיר. כי התאבון שלהן גובר כל תקופה מחדש.
גם ככה הן משתכרות יפה על עבודתן. ובארצות המוצא שלהן סכומים כאלו שווים המון.
אני כותבת לך כאחת שעבדה מספר שנים בתור עוזרת כשהייתי בחורהאין איזה חכ שיכול לעזור, המצב של עובדות ניקיון פה בארץ לפחות במרכז הארץ מחפיר, שיתנו יותר אישורים שיציפו את השוק, למה בת דודה שלי שגרה באירופה יכולה להרשות לעצמה לקחת עוזרת בית 3 פעמים בשבוע לפחות ואני נאנקת על פעם אחת, אתן יודעות כמה עולה שעה של עוזרת בית באירופה? משהו כמו חצי מפה וההשתכרות שם גבוהה יותר, אם השוק יוצף המחירים ירדו, אין סיבה שאני אשלם 50-60 שקל לשעה של עוזרת, מה? יש לה תואר שני, יש מספיק עבודות קשות שלא מקבלים כל כך הרבה כסף....
הלוואי. איך בדיוק?אבל צריך להגביל לגויות האלה את הסכומים באמת
קודם כל לגבי עוזרות בחו"ל יש ויש כמו בארץ, לחמותי שגרה בארהב יש עוזרת מעולה לדוגמא הלואי עלי, ולגבי עוזרות יהודיות, הדעות חלוקות, מצד אחד הן בשפה שלך יותר מבינות את הראש שלך ולא יקפלו את הטלית של בעלך וישימו בארגז מצעים לדוג' ויותר יודעות איך בית חרדי מתנהל מצד שני באמת יש את הענין שזו עבודה לא כל כך מכובדת ופיזית וגם לדעתי פחות נעים להכניס עוזרת חרדית הביתה מעדיפה איזה גויה שלא יודעת מילה בעברית... בכל מקרה אם יתנו יותר אישורים לעובדים זרים, המחיר ממילא יורד כי זה עובד על ביקוש-היצע, ומי שלא מתאים לו לעבוד במחיר הזה שלא יעבוד ואם באמת העוזרות לא תסכמנה לעבוד במחיר כזה המחיר יעלה, אבל כל עוד תהינה כאלו שתסכמנה זה יעבוד, גם לי קשה שאין לי עוזרת כי אני לא יכולה להרשות לעצמי במחירים האלו, את מישהו זה מעניין? ככה עובד השוק, לא לפי הרגש, מה לעשותאני כותבת לך כאחת שעבדה מספר שנים בתור עוזרת כשהייתי בחורה
זו עבודה קשה נקודה. את רוצה מישהי טובה? את צריכה לשלם לה טוב. במיוחד שזה לא נקרא עבודה "מכובדת"
כתושבת חו"ל כיום אני אומרת לך שהעוזרות הגויות הן על הפנים. וחלקם או רובן גונבות ככה פה ושם...
לא קשור לתואר ולא לנעליים.
אבל צריך להגביל לגויות האלה את הסכומים באמת
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים