בננות בשלות (מאוד) איך מנצלים אותן?

• פותח הנושא dk
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
לפני שהן נרקבות. מתכונים, רעיונות

• הוסף לסימניות
פרי שייק
גלידת בננות
בננות מיובשות
פנקייק בננה

יאמי :eek:

• הוסף לסימניות
תודה.
פנקייק - לא אוהבים אצלי
בננות מיובשות - עבודה שגם לא יאכל
נשארתי עם גלידה או פרישייק לארוחת הערב (אבל החלב קצת מוגבל בבית)
גלידת בננות זה טעים? יש לך מתכון? או שפשוט את מויסיפה לגלידת בסיס בננות מרוסקות (כמה?)

• הוסף לסימניות
פתגם ששמעתי ומצא חן בעיני:
החיים הם כמו בננה, גם כשהם רקובים אימא אומרת שהם דבש...

• הוסף לסימניות
גלידת בננות:
4 ביצים
חצי כוס סוכר
חצי כוס שמן
2 בננות רכות

לערבב בבלנדר ולהקפיא

• הוסף לסימניות
את הבסיס של הגלידה הביאו לך.

אבל יש מתכון משודרג שמיג העלתה פעם, והוא עדיף בהחלט:

גלידת פירות:
3 בננות,
מיץ מלימון,
מיץ מתפוז,
3 חלמונים לערבב במעבד מזון,

להקציף 7 חלבונים,
להוסיף כוס וחצי סוכר,
לקפל את הנ"ל בעדינות לקצף

(ניתן להוסיף 100 גר' פקאן קלוי)

לגבי השייק- את יכולה להכין פרווה - עם מיץ במקום חלב.

• הוסף לסימניות
שימו לב שגלידות אלו כולן על בסיס ביצים חיות.

• הוסף לסימניות
ראיתי באיזה מקום וניסיתי ויצא מעולה:
לוקחים את כל הבננות הבשלות חותכים לפרוסות,מקפיאים ללילה וטוחנים במיקסר ללא שום תוספת.מתקבלת גלידה טבעית וטעימה במרקם גלידה אמיתי.
הבת שלי (4) ממש התלהבה וגם אנחנו (מפונקם) נהננו.

• הוסף לסימניות
אפשר גם להכין עוגת בננות. יש לי מתכון טעים מאד לעוגת בננה-שוקולד, אם תרצי אעלה מתכון.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י בראש מילה;1007786:
אפשר גם להכין עוגת בננות. יש לי מתכון טעים מאד לעוגת בננה-שוקולד, אם תרצי אעלה מתכון.

נשמע מעניין בהחלט, אשמח לקבל, תודה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דבורי צלמת;1007784:
לוקחים את כל הבננות הבשלות חותכים לפרוסות,מקפיאים ללילה וטוחנים במיקסר ללא שום תוספת.מתקבלת גלידה טבעית וטעימה במרקם גלידה אמיתי.
אפשר גם להוסיף עוד פירות חיים שונים ולרסק במעבד מזון עם הסכין במרקם הרצוי, לי יש נסיון עם: תפוחי עץ [לי יש נסיון עם גרנד ודלישס, אבל נראה לי שאפשר מכל סוג], תפוזים, אגסים, אפרסקים, שזיפים] אני גם מוסיפה אננס משומר של טעמן דווקא [ללא תוספת סוכר, צבע מאכל ושאר מרעין בישין, (אננס בטהרתו עם המיץ שלו)].
אני מקפיאה בכוסות חד פעמיים, והרי לכם קרטיב טבעי, בריא וטעים, אולי קצת יקר...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דבורי צלמת;1007784:
לוקחים את כל הבננות הבשלות חותכים לפרוסות,מקפיאים ללילה וטוחנים במיקסר ללא שום תוספת. מתקבלת גלידה טבעית וטעימה במרקם גלידה אמיתי.
אני לא מקפיאה את הבננה אלא יישר שולחת לטחינה במעבד מזון.
אפשר גם להוסיף עוד פירות חיים שונים ולרסק במעבד מזון עם הסכין במרקם הרצוי, לי יש נסיון עם: תפוחי עץ [לי יש נסיון עם גרנד ודלישס, אבל נראה לי שאפשר מכל סוג], תפוזים, אגסים, אפרסקים, שזיפים] אני גם מוסיפה אננס משומר של טעמן דווקא [ללא תוספת סוכר, צבע מאכל ושאר מרעין בישין, (אננס בטהרתו עם המיץ שלו)].
אני מקפיאה בכוסות חד פעמיים, והרי לכם קרטיב טבעי, בריא וטעים, אולי קצת יקר...
לבריאות, בתיאבון!

• הוסף לסימניות
עוגת שוקולד ובננות טבעונית | 2 תבניות אינגליש קייק

לעוגה:
200 גרם שמן צמחי
3 בננות בשלות מאוד, מעוכות
400 מ"ל (פחית) חלב קוקוס (או חלב סויה)
200 גר' (כוס) סוכר
קורט מלח
1/2 כפית תמצית וניל אמיתית
70 גר' קקאו איכותי
210 גר' (כוס וחצי) קמח לבן
10 גר' (שקית) אבקת אפייה
100 גר' שוקולד צ'יפס מריר

לציפוי:
150 גר' שוקולד מריר
150 מ"ל קרם קוקוס

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-170 מעלות.
טורפים יחד שמן, בננות, חלב קוקוס, סוכר, מלח ווניל עד שמתקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים קקאו, קמח ואבקת אפייה ומערבבים רק עד שאחיד.
מעבירים ל-2 תבניות, מפזרים מעל שוקולד צ'יפס.
אופים במשך 30-40 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
מכינים ציפוי: ממיסים יחד שוקולד מריר וחלב קוקוס עד שמתקבל קרם אחיד.
יוצקים על העוגה בעודה חמה, מומלץ לחורר אותה מעט באמצעות קיסם לפני מזיגת הציפוי על מנת שיחלחל מעט פנימה.
מצננים לחלוטין ומגישים.

• הוסף לסימניות
עוגת בננה-שוקולד

150 גר' מרגרינה
2/3 כוס סוכר לבן
2/3 כוס דחוסה סוכר חום
1 ביצה
1 שקית סוכר וניל
1 כוס בננות מעוכות
2 כוסות קמח רגיל
2 כפיות אבקת אפיה
1/2 כפית מלח
150 גר' שוקולד מריר

מקציפים את המרגרינה עם הסוכרים עד שמתקבלת תערובת קלילה. מוסיפים את הביצה ומקציפים מספר דקות. מוסיפים את הבנות ואת שאר החומרים ובוחשים היטב. חותכים של קובית שוקולד ל-4, מוסיפים ובוחשים מעט. מעבירים לתבנית משומנת ואופים בחום בינוני עד להזהבה. מתאים גם לקאפקייקס.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה