- הוסף לסימניות
תשואה כהלכה מתירים לקנות מדד בנקים כאשר ההחזקה היא פיזית, זה שונה מקנייה ישירה של המניה?זה הייתה השאלה הראשונה האם יש גוף כשרות שמתיר לקנות מניה של בנק על סמך הית"ע כללי, והתשובה היא לפי מה שהביא השקעות R הון בכל אופן לא,
תשואה כהלכה מתירים לקנות מדד בנקים כאשר ההחזקה היא פיזית, זה שונה מקנייה ישירה של המניה?זה הייתה השאלה הראשונה האם יש גוף כשרות שמתיר לקנות מניה של בנק על סמך הית"ע כללי, והתשובה היא לפי מה שהביא השקעות R הון בכל אופן לא,
אני לא מכיר את המדיניות שלהם, מה שהשקעות R הון הביא, זה שמעיקר הדין היה מקום להתיר החזקה של מניות בארץ, אבל למעשה הם לא מתירים החזקה פיזית של מניות בארץ אלא אם כן בדקו שאין בהם בעיה של ריבית,תשואה כהלכה מתירים לקנות מדד בנקים כאשר ההחזקה היא פיזית, זה שונה מקנייה ישירה של המניה?
כן בבנק פועלים בדר"כ לא צריך אישור מבנקאיאם נכנסתי מהחשבון לאתר פועלים MyTrade זה נחשב ?
אז קצת לא מדויק להציג את זה כאיסור גורף של כל גופי הכשרותאני לא מכיר את המדיניות שלהם, מה שהשקעות R הון הביא, זה שמעיקר הדין היה מקום להתיר החזקה של מניות בארץ, אבל למעשה הם לא מתירים החזקה פיזית של מניות בארץ אלא אם כן בדקו שאין בהם בעיה של ריבית,
אולי הם סומכים על הית"ע כללי ולכל הבנקים יש אני לא יודע
בכל מקרה העדה"ח בזה אוסרים אפילו שהם מתירים הית"ע כללי
תנסה לשגר פקודה תראה אם זה עובד דוגמא לקרן כספית כשרה 5138094אם נכנסתי מהחשבון לאתר פועלים MyTrade זה נחשב ?
כולם מתירים הית"ע כללי, מכיון שלכל הפוסקים בכל הדורות זה היה מותר.אני לא מכיר את המדיניות שלהם, מה שהשקעות R הון הביא, זה שמעיקר הדין היה מקום להתיר החזקה של מניות בארץ, אבל למעשה הם לא מתירים החזקה פיזית של מניות בארץ אלא אם כן בדקו שאין בהם בעיה של ריבית,
אולי הם סומכים על הית"ע כללי ולכל הבנקים יש אני לא יודע
בכל מקרה העדה"ח בזה אוסרים אפילו שהם מתירים הית"ע כללי
למה שמועה?נ.ב.
פעם שמעתי שהרב דביר שמתיר לקנות מניות כמעט בצורה חופשית היא בגלל ששמע מהגריש"א שבעלי מניות שאינם בעלי זכות הצבעה אינם נחשבים בעלים. אמנם ישנם גופי כשרות שטוענים שהמציאות כיום השתנתה כיון שישנם גופים שמאגדים את כל בעלי המניות (שמחזיקים בנתח קטן וכך אין באפשרותם להצביע) ומאגדים אותם יחד וכך הם יכולים להצביע. מעתה יש לדון שאף אם אינו חבר בגוף כזה, עצם זה שיש באפשרותו להצביע יתכן ומחשיבו כבעלים (ורק יש לו חיסרון טכני, אבל לא במהות הבעלות). הנ"ל משמועה בלבד.
לא כתבתי שזו שמועה, כתבתי שאני רק שמעתי ולא ראיתי את הדברים בפניםלמה שמועה?
הגריש"א כתב במפורש בקובץ תשובות (אאל"ט א' קכ"ג) להתיר
וזו פרשנות הגריש"א בדברי ר' משה שסבר שחסרון ההשפעה מורה שאין בעלות.
הרב דביר אכן מצטט כך בשם הרב
אבל זו לא שמועה בלבד
רק לדייק ההי"ע הכללי לא נהג בכל הדורות.כולם מתירים הית"ע כללי, מכיון שלכל הפוסקים בכל הדורות זה היה מותר.
יש המחמירים לא להשתמש בהיתר זה.
הבעיה בהחזקת מניות באופן ישיר, מכיון שיכול להיות שותפות או סיוע בכל מיני איסורים שעושה החברה שלך, וגם אם יש להם היתר עיסקה הכי מהודר הם יכולים לעשות איסורים אחרים.
כמדומני שהגריש"א אחז שהיתר עיסקא כללי לא מועיל לגבי לקוחות חילונים, כך שאם מניות הם בעלות בחברה זה יכול להיות בעיה רציניתכולם מתירים הית"ע כללי, מכיון שלכל הפוסקים בכל הדורות זה היה מותר.
הבעיה בהחזקת מניות באופן ישיר, מכיון שיכול להיות שותפות או סיוע בכל מיני איסורים שעושה החברה שלך, וגם אם יש להם היתר עיסקה הכי מהודר הם יכולים לעשות איסורים אחרים.
אני בפועלים והוא לא נותן לי לקנות אפילו קרן כספיתכן בבנק פועלים בדר"כ לא צריך אישור מבנקאי
שוב אני כתבתי מה השקעות R הון הציג בקובץ שלואז קצת לא מדויק להציג את זה כאיסור גורף של כל גופי הכשרות
וגם הרבנים הנ"ל שהזכרת לא כותבים את מה שהיה נראה מדבריך..
גלאט הון טוענים שזה חסר כל משמעות,כולם מתירים הית"ע כללי, מכיון שלכל הפוסקים בכל הדורות זה היה מותר.
כי זה לא קשור להיתר עיסקה.שוב אני כתבתי מה השקעות R הון הציג בקובץ שלו
גלאט הון טוענים שזה חסר כל משמעות,
ושוב בקובץ מדיניות השקעות של השקעות R הון הוא כותב שהעדה"ח אוסרת להחזיק מנויות בארץ ואי אפשר להסתמך בזה על הית"ע כללי.
זה מאוד רלוונטי.לגבי כל הפוסקים בכל הדורות, זה לא היה רלוונטי עד ה80 שנה ופחות האחרונות, אז אני אשמח למקורות.
אתה הצגת בצורה נהדרת את עמדת המחמירים.ומבלי להיכנס לכל הדיון, משום מה אף חברה לא מסכימה בשום פנים להכניס הית"ע לא לתשקיף ולא לשטרות הלוואה,
נקודה נוספת, תאר לעצמך שיום אחד תגלה שהבנק חתם עם איזה שייך ערבי שכל העיסקאות של הבנק כפופות לזה שלא תיפגע הבעלות של הערבים בהר הבית, ואם היא תיפגע אפשר לדרוש ביטול עיסקא..., ככה מסתכל יהודי לא שותו"מ על הית"ע.
תנסה לשגר פקודה תראה אם זה עובד דוגמא לקרן כספית כשרה 5138094
אין על קרן כספית בבנק עמלות – לא על קנייה/מכירה ולא על משמורת.
כן.
שלחצת קניה מה היה כתוב לךאני בפועלים והוא לא נותן לי לקנות אפילו קרן כספית
זה בכל מקרה לא יקנה לך כי המסחר סגור עכשיו.
תשגר פקודת קניה ומקסימום תבטל מיד אחרי.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים