בעיה בהתקנת windows 10

• הוסף לסימניות
שלום וברכה,
ברשותי מחשב חדש עם FREE DOS , רכשתי גירסת WIN 10 וקיבלתי קוד מוצר וכן קישור להורדה.
יצרתי על DISK ON KEY התקנת ווינדוס , הגדרתי את המחשב שיעשה BOOT מהUSB , ואכן ההתקנה התחילה.
כמעט מיד (לאחר בחירת שפה וכו') מתקבלת ההודעה :"מנהל התקן של מדיה הנדרש למחשב שלך חסר. ייתכן שזהו מנהל התקן של DVD וכו'...."
מאחר שהגירסה נקראת גירסת עדכון חשבתי שאולי צריכה להיות על המחשב גירסה ישנה של WINDOWS ולכן ניסיתי להתקין את הWINDOWS 7 על המחשב , מתקבלת הודעה דומה.

מה יכולה להיות הבעיה?

(תודה מראש על העזרה!)

• הוסף לסימניות
גירסת הווינ' הינה עדכון או התקנה חדשה?
המפתח מוצר נכנס לתמונה רק בהמשך.

• הוסף לסימניות
גירסת הווינדוס 10 הינה גירסת שדרוג. מאחר שחשבתי שאולי זו הבעיה , ניסיתי להתקין קודם את ה 7, עכשיו אני רואה שכתוב על הדיסק שנדרש רישיון OS קודם על המחשב. אולי זו הבעיה? זה אומר שזו גם גירסת שדרוג?

• הוסף לסימניות
גירסת הווינדוס 10 הינה גירסת שדרוג. מאחר שחשבתי שאולי זו הבעיה , ניסיתי להתקין קודם את ה 7, עכשיו אני רואה שכתוב על הדיסק שנדרש רישיון OS קודם על המחשב. אולי זו הבעיה? זה אומר שזו גם גירסת שדרוג?
זה לא קשור לרשיונות, אפשר להתקין ווינדוס גם בלי שום רשיון. ההודעה הזו באה בד"כ כשהצריבה לאון קי היתה לא טובה. תשתמשי ברופוס ותכניסי את הISO ותגדירי על GPT (בהנחה שזה מחשב יחסית חדש) וכשהמחשב עולה בבוט תבחרי בעל הדיסק און קי עם האפשרות UEFI.

• הוסף לסימניות
תודה על התשובה.
רק רוצה לוודא שהבנתי נכון - את הRUFUS אני מבצעת אחרי הכנת ההתקנה?

במקום לבחור מלכתחילה באפשרות של הכנת דיסק און קי, לבחור בקובץ ISO שיווצר על המחשב, ואז להשתמש בו לשם הכנת האון קי?

• הוסף לסימניות
צריך לטעון את מנהל ההתקן של האון קי\ כניסת USB אחרי שמגיעה ההודעה הזו יש אופציה לחפש מנהל התקן בתוך המחשב צריך לחפש את מנהל ההתקן המתאים לכניסת הUSB ולטעון אותו אחרי שתטעני אותו ההתקנה אמורה להמשיך

• הוסף לסימניות
תודה על התשובה.

במקום לבחור מלכתחילה באפשרות של הכנת דיסק און קי, לבחור בקובץ ISO שיווצר על המחשב, ואז להשתמש בו לשם הכנת האון קי?
אם הבנתי אותך נכון, הבנת אותי נכון...
צריך להוריד קובץ ISO למחשב, להשתמש עם רופוס לטעון את הISO לבחור באפשרות GPT ובביוס כשהוא עולה לבחור על UEFI. אם את לא רואה את האפשרות הזו בבוט או שזה לא מופעל בהגדרות של הביוס או שהלוח עתיק ואין בו את האפשרות הזו. במקרה כזה את צריכה לצרוב את הISO על MBR.

אם אני לא טועה הצריבה שעשית מגיעה על GPT וכיוון שאני מניח שהלוח לא עתיק אז כנראה שזה רק הגדרות בביוס תנסי להכנס לביוס ולהפעיל את האפשרות UEFI.

• הוסף לסימניות
תודה על התשובה.

יש לכם קובץ ISO של ווינ' 10?
אם לא תורידו מפה
ואח"כ תתקינו עם רופוס על האונקי.

• הוסף לסימניות
זה לא קשור ל GPT ולא לדריייבר של הדיסק און קי )(אין כזה דבר)

יש כמה אפשרויות , אני אמנה בקיצור , אבל בכל מצב אני ממליץ שתפנו לאיש מקצוע שיתקין לכם , התקנה טובה לא נגמרת שם.

בכל מקרה , הסיבות הם כנראה , בקר הדיסק מכוון על IRST או RAID או OPTANE והגירסה של הWIN10 שיש לכם לא מכילה את הדרייבר מובנה , אפשר או לכוון את הבקר ל AHCI רגיל , או לחילופין להוריד את הדרייבר של הבקר מהאתר של היצרן של המחשב (אם יודעים את הדגם אפשר להוריד גנרי בדכ גם מאתרים אחרים)

או אפשר לשפוך IMAGE מוכן והוינדוס כבר יסדר את עצמו באתחול הראשוני

• הוסף לסימניות
תודה רבה לכל העוזרים,
נראה שאכן אין מנוס מלגשת לטכנאי מקצועי.

• הוסף לסימניות
הרבה פה כותבים מהשערות ולא בדיוק שניסו להתקין ווינדוס מאות פעמים על מלא חומרות... אלא שפעם התקינו ווידוס והצליח להם חושבים שהכל אותו דבר

הייתיי מייעץ לכולם פה להקשיב למומחים זה פשוט מונע הרבה הרבה כאבי ראש מיותרים.

שימו לה להודעה של @bris מעלי...
https://www.prog.co.il/threads/בעיה-בהתקנת-windows-10.504483/#post-7138360
חושב שכל מילה שאוסיף מיותרת.

הבעיה היא בדר"כ דיסק התקנה פגום. שלא עשו את זה כמו שצריך.
או מהגדרות מסוימות בביוס שאז לא מוצאים את הדיסקים. כפי שרשם שם RST ...
או מה שהיה בWIN 7 שלא מזהה את חלק מ USB 3 ...

בהצלחה לכם.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה