- הוסף לסימניות
בס"ד
שלום לכולם!
אשמח לייעוץ, חו"ד והכוונה, לאור בעיה שעלתה לאחרונה עם אחד ממזמיני העבודות.
מדובר על אדם שמאוד מדייק בפרטים וכאשר תיאר בפני מה הוא רוצה בכל איור, הוא לפעמים שלח לי גם דוגמא מהאינטרנט ובעיקר תמונות של "סרטי דיסני".
על מנת לשמור על זכויות יוצרים, אני ציירתי מעל האיור המקורי, הוספתי דברים, המשכתי, שיניתי גודל ולעיתים גם צבעים.
היו מקרים שמזמין העבודה העדיף שישאר באותו הצבע (אמר שהוא רוצה כמו בדוגמא).
סיימתי את האיורים, קיבלתי עליהם הסכמה. כעת הוא רוצה להוציא את הספר לאור ופתאום עלה אצלו שאלה על זכויות יוצרים. לטענתו ישנם כ-4 איורים לפחות בהם יש בעיה. הוא מבקש שאשנה והוא טוען שאיננו צריך לשלם על כך (למרות שקבענו תעריף לשינויים- והוא היה מרוצה לאחר כל איור), הוא טוען שהאיורים "לא לגמרי שלי"....
מה דעתכם?
האם בכלל יש כאן בעיה של זכויות יוצרים?
כי אם לא- אין לו בעיה להשאיר את האיורים כך, הוא היה מרוצה מהם.
אם כן- מה הגבול המפריד בין איור שלי לבין העתקה?
הנה איור בעייתי לדוגמא-
צפה בקובץ המצורף 199097
ויש משהו בעייתי עוד יותר שעליו התרעתי בהתחלה- דמות מסוימת שהוא רצה שתישאר באותם הצבעים והיא מופיעה בכל איור!!!!
צפה בקובץ המצורף 199100
מה עושים???
משנים?
עלות נוספת (מן הסתם אך כמה- באחוזים מעלות איור או פער שעה?)
שוב פעם מציינת שהלקוח היה מרוצה צאוד מהתוצאה ורק עכשיו לאחר כחודשיים מסיום העבודה (והתשלום)- הוא מבקש זאת.
אשמח לכל עזרה
שלום לכולם!
אשמח לייעוץ, חו"ד והכוונה, לאור בעיה שעלתה לאחרונה עם אחד ממזמיני העבודות.
מדובר על אדם שמאוד מדייק בפרטים וכאשר תיאר בפני מה הוא רוצה בכל איור, הוא לפעמים שלח לי גם דוגמא מהאינטרנט ובעיקר תמונות של "סרטי דיסני".
על מנת לשמור על זכויות יוצרים, אני ציירתי מעל האיור המקורי, הוספתי דברים, המשכתי, שיניתי גודל ולעיתים גם צבעים.
היו מקרים שמזמין העבודה העדיף שישאר באותו הצבע (אמר שהוא רוצה כמו בדוגמא).
סיימתי את האיורים, קיבלתי עליהם הסכמה. כעת הוא רוצה להוציא את הספר לאור ופתאום עלה אצלו שאלה על זכויות יוצרים. לטענתו ישנם כ-4 איורים לפחות בהם יש בעיה. הוא מבקש שאשנה והוא טוען שאיננו צריך לשלם על כך (למרות שקבענו תעריף לשינויים- והוא היה מרוצה לאחר כל איור), הוא טוען שהאיורים "לא לגמרי שלי"....
מה דעתכם?
האם בכלל יש כאן בעיה של זכויות יוצרים?
כי אם לא- אין לו בעיה להשאיר את האיורים כך, הוא היה מרוצה מהם.
אם כן- מה הגבול המפריד בין איור שלי לבין העתקה?
הנה איור בעייתי לדוגמא-
צפה בקובץ המצורף 199097
ויש משהו בעייתי עוד יותר שעליו התרעתי בהתחלה- דמות מסוימת שהוא רצה שתישאר באותם הצבעים והיא מופיעה בכל איור!!!!
צפה בקובץ המצורף 199100
מה עושים???
משנים?
עלות נוספת (מן הסתם אך כמה- באחוזים מעלות איור או פער שעה?)
שוב פעם מציינת שהלקוח היה מרוצה צאוד מהתוצאה ורק עכשיו לאחר כחודשיים מסיום העבודה (והתשלום)- הוא מבקש זאת.
אשמח לכל עזרה
הנושאים החמים