כללי בעיה בניקוד

• פותח הנושא TKTK
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
אני העתקתי את הטקסט מקובץ וורד
אני לא מבינה למה הדגש במילים בורחות קדימה...
נכתב בפונט פרנקריהל בלט
אשמח לעזרתכם!

קבצים מצורפים

• תפילת הדרך.jpg
    תפילת הדרך.jpg
    KB 37.6 · צפיות: 19
  • הוסף לסימניות
סדר הניקוד בטקסט הזה שגוי. הניקוד מוקלד לפני הדגש במקום שיהיה אחריו.
יש פונטים שזה לא משפיע (כי יש להם ניקוד OT), אבל בפונטים שהניקוד הוא בשיטת TT, צריך להקפיד על הסדר.

• הוסף לסימניות
אז לא הבנתי מה אני אמורה לעש'?
איך אפשר לסדר את זה?

• הוסף לסימניות
אני לא מכירה שיטה אחרת חוץ מלעבור אות אות למחוק את הדגש או התנועה לפי מה שיותר נוח לך ולהקליד מחדש את מה שמחקת.
אולי יש שיטה אחרת קלה יותר, אשמח גם לשמוע.......

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ממני;2208489:
אני לא מכירה שיטה אחרת חוץ מלעבור אות אות למחוק את הדגש או התנועה לפי מה שיותר נוח לך ולהקליד מחדש את מה שמחקת.
אולי יש שיטה אחרת קלה יותר, אשמח גם לשמוע.......
קצת יותר קל...
לגזור דגש אחד ולעבור רק על הדגשים ולהדביק לפני הניקוד ולמחוק את הדגשים המיותרים, וכך לא צריך להקליד את הניקוד.

• הוסף לסימניות
תודה,
ולהבא מה אני צריכה לעש'???
להשתמש עם פונט אחר?
או לקחת טקסט מ?

• הוסף לסימניות
הכי טוב להשתמש בפונטים מנוקדים OpenType, שם אין את הבעיה הזו.
(בכל מקרה עדיף להשתמש בטקסטים שמנוקדים באופן תקני).
אם רוצים דוקא בפונט מסויים שבנוי בשיטה הישנה - אפשר לעשות חיפוש והחלפה בגרפ:
לחפש:
קוד:
([א-ת])([ְֱֲֳִֵֶַָֹֻׁׂ])ּ
להחליף ב
קוד:
$1ּ$2

• הוסף לסימניות
אבל הפונט שהשתמשתי הוא של פונטביט
פרנקריהל בלט אופן טייפ/מורחב...
יכול להיות שיש בעיה בפונט?
תודה מראש!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה