בעיה בעייתית:עודף תמונות. צלמות/ים איך מתמודדים?

• הוסף לסימניות
היינו בגן הנדיב שליד זיכרון יעקב.
מקום יפיפה ומומלץ לצילומי חוץ.
הבעיה- צילמתי כמויות של תמונות. אחרי סינון המפוקששות עדיין נותר מלאי הגון ביותר.
כואב הלב למחוק.
צלמות, מה אתן עושות? מחזיקות מחסן בבית לכל מליוני הקבצים הנהדרים הללו, או מה?

• הוסף לסימניות
כן ...
לי יש כונן מחסן ( של 1000 גיגה) שמדי פעם אני מסננת לשם את החומרים היפים שסימתי לעבוד איתם
אני גם אומרת לאמא שהחומר נישמר והיא יכולה לחזור אלי לא פעם כבר השתמשתי בזה וכמובן שיש לי זמן אני מסננת
בהצלחה..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נוי;1056445:
היינו בגן הנדיב שליד זיכרון יעקב.
מקום יפיפה ומומלץ לצילומי חוץ.
הבעיה- צילמתי כמויות של תמונות. אחרי סינון המפוקששות עדיין נותר מלאי הגון ביותר.
כואב הלב למחוק.
צלמות, מה אתן עושות? מחזיקות מחסן בבית לכל מליוני הקבצים הנהדרים הללו, או מה?
תעשי סינון לסינון.
ככול שההבנה בצילום יותר טובה, כך קל יותר לסנן ולותר על תמונות.

• הוסף לסימניות
תלמדי לסנן = תלמדי לצלם!!!

מנסיון...

• הוסף לסימניות
כדי למקד את הבעיה שהיא יותר אמוציונלית מאשר טכנית:
מדובר בתמונות של הילדים שלי.
כמה תמונות צריכה למשל זאטוטה בת שנתיים, כמה?
אבל מה לעשות שהיא נשכבה על ספסל האבן ככה?
ומה לעשות שפניה מעבר לשפריץ המים של המזרקה הציצו בהבעה כל כך, כל כך...
והבן שטיפס על חומת האבן בין הברוש לנוף הכחול שם באופק?
והחבורה שדילגה ימין שמאל על שביל הדשא?
כמויות תמונות, כמויות. איך מסננים, איך?

• הוסף לסימניות
טיפ לצילום ילדים שלך עצמך
כמה תמונות וסוגרים את המצלמה...
וממשיכים להנות מהנוף מהיופי מהכיף

כי חבל על הכיף שלא עובר דרך המצלמה

• הוסף לסימניות
העניין הוא, שכן לומדים לוותר על תמונות גם בשעת הצילום עצמו.
ובעצם הבחירה של ההבעות המיוחדות היא מתוך התמונות שטובות טכנית.

למעשה התמונות הפחות איכותיות נמחקות כבר בסינון הראשוני, [בפרט אם מדובר בצילום ילדים ששם יש הרבה כאלה, כי בכדי להגיע לתוצאות טובות מצלמים המון, כי הם רוב הזמן בתנועה] בסינון השני נברור את הטובות ביותר בהתיחסות להבעות פני המצולמים.

כל זה בהנחה שמענין אותך סדרי עדיפויות של צלמים. (גם כשמדובר בתמונות משפחתיות שלהם)

• הוסף לסימניות
עוד משהו קטן,
צלם אמיתי מתיחס לנתונים הטכניים של התמונות גם בצורה אמוציונלית.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אחינועם;1056881:
עוד משהו קטן,
צלם אמיתי מתיחס לנתונים הטכניים של התמונות גם בצורה אמוציונלית.
הוא ימחק תמונה עם הבעה חזקה במיוחד רק בגלל שהפוקוס ברח מהעיניים לסנטר?
נ.ב. אני לא מתיימרת להיות צלמת אמתית, ממש לא. אולי בגלל זה אני מסובכת לגמרי.

• הוסף לסימניות
אולי האשכול הזה יחזיר אותי למצלמה?

תצחקו... אני לא מכירה מצלמות חוץ ממצלמות מקצועיות. כל האחרות - קשקוש בגרוש (ויש לי נטיה להקצין, אז לא לקחת אישי...)

כשאני יוצאת למקומות יפים עם בעלי או סתם כך, אני מספיגה אותם אל תוכי בלי קופסת השימורים האלקטרונית, חווה את החויה בצורה לא אמצעית, וסופגת - סופגת - סופגת.

איך אפשר להתרגל חזרה למצלמה? עם כל הכבוד לכך שהיא חוצצת בין העינים - חלונות הנשמה שלי - לנוף, היא עדיין קיימת ונצרכת.

• הוסף לסימניות
ירושלמית, הבעיה היא שילדים הם נוף משתנה ובלי תיעוד של חיוך עליז בתוך הדבר המרהיב הזה ההנאה עלולה להיות ספוגה בהחמצה.

אגב, החברה שלי צפו בתמונות הלוך וחזור ושחזרו את ההנאה ביום שאחרי ובוודאי גם בימים הבאים.

את הסינון האמתי אני אעשה לקראת הפיתוח והדפסה. יש לי כמה תמונות מועמדות להגדלה.

אבל סקרן אותי מה עושה צלמת כשיש לה כלי טוב ומקצועי ביד ולמלוא רוחב העין גנים מגוונים ומרהיבים בתוך מסגרת של נוף קסום. מה, איך היא לא יכולה שלא לצלם מליונים? ואיך היא מתמודדת עם הכמויות של התוצאות?

• הוסף לסימניות
מכירה את הצרה שלך מקרוב, רק בנפח נוראי יותר, של קבצי ווידאו ששוקלים כ15 GB על כל שעת צילום... :eek:
וכיוון שהחומרים האלו שימושיים לי גם בעבודתי, ולא רק כארכיון, אז אני פשוט קונה וקונה וקונה דיסקים פנימיים וחיצוניים...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נוי;1056902:
הוא ימחק תמונה עם הבעה חזקה במיוחד רק בגלל שהפוקוס ברח מהעיניים לסנטר?
נ.ב. אני לא מתיימרת להיות צלמת אמתית, ממש לא. אולי בגלל זה אני מסובכת לגמרי.
הוא ימחק בלב כואב. אבל הוא ימחק.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה