בעיה חמורה בסינון אתרים

• פותח הנושא שש
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
אני לקוח של ספק האינטרנט אתרוג מבית רימון. לאחרונה נוסף בגוגל תוסף שנקרא באזז (רשת חברתית) שאין ביכולתם (כרגע בכ"א) של טכנאיי אתרוג לסננם (היות וזה בא כחבילה עם ג'ימייל וגוגל לא מוכנים לפצל את זה), ולכן רואים שם את כל התמונות שמועלים שם, כולל תמונות מהרמה הנמוכה ביותר. מלבד עצם היותו של הבאזז כרשת חברתית בעיתי.

אגב מהסינון כללית של אתרוג אני מרוצה.

השאלה האם בנתיב כן פתרו את הבעיה (של הבאזז) או שבכלל אין אפשרות להכנס לג'ימייל?

• הוסף לסימניות
אפשר למחוק את הבאזז לגמרי דרך ההגדרות של גימייל

• הוסף לסימניות
כשאת היורד בגימייל עד למטה יש לך אפשרת לכבות את באזז

• הוסף לסימניות
נו נו..

אתרוג ונתיב נועדו גם לשמור על המבוגרים אבל בעיקר על הצעירים ע"י קודים וחסימות לא ע"י אופציות ביטול שאפשר לפותחם בהנף יד .
זהו לא פחות ממחדל עצום .. [ולפסמיים זוהי לא פחות מפשיטת רגל כיון שגם בעתיד יצוצו כל מיני פריצויות שעד שיתקנו וכו' ...]
מענין מה הרבנים שנותנים גיבוי בדיעבד לחברות אלו היו אומרים ע"כ.

אם כתבי יתד מעיינים באשכול זה יהיה לנו ביום שלישי דעת תורה חדשה או ועדת רבנים נוספת וממש בצדק.

• הוסף לסימניות
גם בנתיב הבאז פתוח
ומה?- עד שלא היה כתוב פה שיש כזו אפשרות בכלל לא שמתי לב אליה...
ועכשיו פשוט סגרתי את זה וזהו...

• הוסף לסימניות
כמו שאפשר לסגור כך אפשר לפתוח

גם הילדים של הדור הזה כבר מספיק חכמים לזה.אז ככה ש""וזהו.." זה לא כ"כ.
אם תסתכלו במשקפיים של גדולי הדור תצטרכו לראות גם את ההורים שלא ראו את האשכול הזה ואין להם את העייניים היצירתיות שיש לילדים שלהם לבדוק כל דבר חדש שמופיע דרך הדפדפן

• הוסף לסימניות
מחדל נורא, והנורא ביותר שזה נמשך כבר מחודש פברואר למנינם, ועד היום לא נפתרה הבעיה

וידוע לי על רבנים שניסו להתערב בזה, ולא הושג כלום מלבד תוכניות לתקן את זה [ונראה שאכן עובדים על זה, אבל כבר כמה חדשים בלא תוצאות], ואין הדבר מובן מדוע לא חוסמים את כל הגימייל שלעת עתה זה הפתרון היחיד לבעיה

והעולה על כלנה שהקושיא הזו מדברי TIP X "ולפסמיים זוהי לא פחות מפשיטת רגל כיון שגם בעתיד יצוצו כל מיני פריצויות שעד שיתקנו וכו' ..." עולה על כלנה וזועקת מרה

ואולי זכות האשכול הזה תהיה שיתעשתו ויעשו מעשה בנידון, אחר שפורסמו הדברים ברבים [למרות שעצם הפרסום יתכן ולא היה ראוי וד"ל ואכמ"ל בזה]

• הוסף לסימניות
מחדל נורא, והנורא ביותר שזה נמשך כבר מחודש פברואר למנינם, ועד היום לא נפתרה הבעיה

וידוע לי על רבנים שניסו להתערב בזה, ולא הושג כלום מלבד תוכניות לתקן את זה [ונראה שאכן עובדים על זה, אבל כבר כמה חדשים בלא תוצאות], ואין הדבר מובן מדוע לא חוסמים את כל הגימייל שלעת עתה זה הפתרון היחיד לבעיה

והעולה על כלנה שהקושיא הזו מדברי TIP X "ולפסמיים זוהי לא פחות מפשיטת רגל כיון שגם בעתיד יצוצו כל מיני פריצויות שעד שיתקנו וכו' ..." עולה על כלנה וזועקת מרה

ואולי זכות האשכול הזה תהיה שיתעשתו ויעשו מעשה בנידון, אחר שפורסמו הדברים ברבים [למרות שעצם הפרסום יתכן ולא היה ראוי וד"ל ואכמ"ל בזה]

• הוסף לסימניות
ראיתי עכשיו בעלון הועד לטוהר המחנה על חברת גוירץ
מישהו מכיר? הם מחייבים אותך לקנות גם את המחשב שלהם שהם בנו או לאו דווקא?
יש להם יתרון כלשהו על נתיב ואתרוג לרבות הפשלה שנידונה באשכול זה?

• הוסף לסימניות
בגירסה 3 של תוכנת נתיב שנמצאת כרגע בפיילוט יש תשתית לפתרון של הבאז מחר בע"ה אבדוק את זה ואתן תשובה מדויקת.

יוסי וטיפקס.
אני יכול להבין לתחושות לבכם הרותח אבל ברוך ה' גדולי ישראל מסתכלים על הדברים במשקפיים רחבות יותר ולא מתלהמות ולפני שמכריזים על חברה כלא ראויה בגלל דבר כזה או אחר צריך לחשוב 20 פעם על המשמעות של זה ולא לפעול מתוך לב רותח וחסר שיקול דעת.

• הוסף לסימניות
יש אנשים שלפעמים צריך פשוט להגיד להם:
"תחזרו לסוסים ועגלות - אז לא היו בעיות"
ודו"ק

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י s_h;424336:
בגירסה 3 של תוכנת נתיב שנמצאת כרגע בפיילוט יש תשתית לפתרון של הבאז מחר בע"ה אבדוק את זה ואתן תשובה מדויקת.

יוסי וטיפקס.
אני יכול להבין לתחושות לבכם הרותח אבל ברוך ה' גדולי ישראל מסתכלים על הדברים במשקפיים רחבות יותר ולא מתלהמות ולפני שמכריזים על חברה כלא ראויה בגלל דבר כזה או אחר צריך לחשוב 20 פעם על המשמעות של זה ולא לפעול מתוך לב רותח וחסר שיקול דעת.

לא התכוונתי לרגע שיש סינון העדיף על נתיב, ואכן נראה לי פשוט שצורת המחשבה צריכה להיות ברורה, שבלי סינון[-נתיב] = בלי אינטרנט, שאי אפשר להחזיק כלי בבית שאתה לא יכול לדעת מהיכן תפתח ממנו הרעה, במובנים רבים. אלא שמתוך ההערכה למאמצים הגדולים הנעשים על ידכם, שאלתי רק מה הטעם שלא סגרו את גימייל [את גימייל, ושוב ח"ו לא את נתיב] עד יעבור זעם. ומתשובתכם בענין גדולי ישראל, הבנתי שכאן שטמונה תשובה גם לזה.

• הוסף לסימניות
את המושג "גזירה שאין הציבור יכול לעמוד בה". אתה בטח מכיר...

• הוסף לסימניות
באופן עקרוני אם לא חייבים את ממשק ה web של גימייל , אפשר לחסום את הדומיין של googlemail ו gmail.com ולפתוח את הדומיין של smtp.gmail.com וכו' ואז עדיין יש גישה למייל דרך לקוחות דואר כמו outlook וכדו'.
עוד פיתרון, ברמת המשתמש לחסום ב element hiding (תוסף ל ff ול abp ) דרכו אפשר לחסום גם את פרסומות המילים ב gmail.com . אפשר גם לחסום את זה עם סיסמה (דרך הרשאות מערכת).
הנה לינק ל element hiding -
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/4364/

זה רק ככה מ top of my head- יש לי עוד כמה רעיונות , אבל אני כותב מבלק-ברי...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י s_h;424510:
את המושג "גזירה שאין הציבור יכול לעמוד בה". אתה בטח מכיר...

על זה גופא אני תמה, אם זה רק בכלל 'גזירה' או שזה עצם מהות הסינון, אבל כבר הסכמתי לדבריך שההכרעה בזה שייכת לגדולי ישראל

• הוסף לסימניות
זה פורום "תוכנה חומרה רשתות"!

• הוסף לסימניות
כל עוד ג'ימייל הוא https לא ניתן להפריד את התכנים.
אלא אם תבוצע חסימה ל URL ספציפי כגון ל
https://mail.google.com/mail/?hl=iw&shva=1#buzz
שימו לב שהURL של הג'ימייל מתעדכן בסיומת לפי התיקיה שנפתחת, מה שאומר שזו גישה לחלק מסויים בדף, שזה אומר שיש סקריפט שמבקש בAJAX את החומר בעל גישה לאותו מקטע וירטואלי בדף.
אז זה גם מה שאומר שלא תועיל חסימה אמיתית של URL כי ניתן לעקוף אותה בקלות [אלא אם מישהו יגלה שהסקריפט שמפעיל את קריאת ה HXML פונה לכתובת ספציפית שונה במקצת {ולא שונה לחלוטין, כי זה לא ייתכן עקב CROSS DOMAIN} שאותה ניתן אולי לחסום]

• הוסף לסימניות
סוף סוף משהוא שמבין.
ד.א. אתה יודע כמה בסין ניסו ב GFW לחסום את הBUZZ ולא הלך , בדיוק מהסיבות שמנית, הם לחצו על GOOGLE שתאפשר לפחות גישה גם בלי HTTPS אבל היא עשתה שרירים.

• הוסף לסימניות
יש לנו אפשרות לחסום תכנים ב https. אין הבדל למעשה בין http ל https בגירסה החדשה של נתיב. ובכל מקרה לא זאת הסיבה שלא ניתן לחסום את באזז בצורה רגילה בגלל העניין השני שהזכרת שהוא הבעייתי בסיפור. חסימת url לא רלוונטית כלל במקרה הזה. צריך כאן פטנט אחר.

• הוסף לסימניות
לS H

אני מבין שאתה מדבר בראי ובשם המקצועיות ואני גם מסכים שיש מושג של גזירה שאין הציבור יכול לעמוד בה אולם זה לרדוף אחר הרוח.
תחשוב יש מקומות שמראים סרטים לתלמידים וכשיש תמונה לא צנועה המורה קם להסתיר, ועד דהכי והכי.. עצוב!
וזה אותו דבר! כחמישה חודשים שנתיב ואתרוג על משקל המורה קמים מהמקום לשים יד אולם להבדיל מהמורה אתם ואתרוג כבר חמישה חודשים [ואני לא לועג למאמצים] לאחר שהמורה שם יד אתם עדיין לא שמתם..
ובלי להתפלסף: אם כל תקופת זמן שגוגל תחליט לעשות שטות נאלץ לחכות חודשים רבים לתיקונכם אני אומר לכם בלי לשמוע את הרבנים, לכו חפשו עבודה אחרת. כי לא מכניסים איסורי תורה הביתה במסווה של היתר שנאמר בכלל על גזירות חז"ל ואינו תקף על איסורי תורה.
אנשים אחראים היו מודיעים לכל בעלי הגימייל בשם הרבנים שתוך 48 שעות הגימייל נסגר עד להודעה חדשה וכולם לפנות את ההודעות החשובות לאאוטלוק וכדו' [תוגש עזרה לנצרכים לכך באתרי נתיב ואתרוג וכו'] ומסדרים משהו כדי שכל ההודעות הבאות שישלחו לגימייל יגיעו ישירות לאאוטלוק של הלקוח
כן, כשיש חפץ חשוד מפנים את האנשים עד בוא החבלן.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה