התייעצות בעיה מוסרית או הלכתית?

• הוסף לסימניות
אנחנו לפני בניה על הגג.

חלק מהשכנים חתמו לנו על סמך אפשרות בניה חינמית על העמודים שעתידים להתווסף לבניה בצידי הבנין.
לאחר שכולם חתמו והושגה הסכמה כללית לבניה האישורים הוגשו לעיריה.

לצערנו, מסיבות טכניות וכלכליות נאלצנו לשנות את שיטת הבניה כך שלא תכלול הוספת עמודים, וכעת טוען אחד השכנים שהינו מתנגד לבניה כי חתימתו היתה על סמך שיקבל עמודים.
אמרנו לו שמבחינתנו נוכל לתת לו תמורה אחרת באותו שווי אבל איננו יכולים ליצור עמודים במיוחד עבור ההסכם ביננו.

מה אתם אומרים?
שאלת רב? היגיון פשוט?
אודה לעונים.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
ההכרעה לא תיפול על סמך ההצעות כאן כמובן, אבל יש ערך בעיני לחכמת ההמונים.
אם ההכרעה בכל מקרה לא תיפול כאן,
בכל מקרה תצטרכו לשאול רב.
כי יש המון דברים שכולם אומרים מותר מותר והרב יגיד במקרה הטוב:
שנוי במחלוקת.

המקסימום שהפורום יכול לתת לדעתי זה הפניה לספרים תורניים/ רבנים שמתעסקים בנושא.

• הוסף לסימניות
אם הגג שלכם, ואתם בונים לעצמכם, ההסכמה שלו היא פורמלית בלבד, ואין צורך להתחשב בו, לא מוסרית, ולא הלכתית.

אם הגג שלכם, ואתם מוציאים מדרגות מהחדר מדרגות, ו/או אם הגג אינו שלכם, כל אחד מהשכנים, יכול לעכב ואסור הלכתית לבנות ללא הסכמתו, אפי' אם דרישותיו הזויות.

• הוסף לסימניות
אין לי ענין לחוות כאן את דעתי בנושא, כי אני לא רואה אותה כמשמעותית.
אני חושב שהכי טוב זה פשוט לשאול את הרב האם זו שאלת היגיון או שאלה שמצריכה פסיקת הלכה... (וההיגיון של הרב שווה הרבה, בלי קשר לידיעותיו התורניות). בצורה כזו, תוכלו לדעת האם אתם מחויבים לפסיקתו (במידה והיא לא מוצאת חן בעיניכם...), או לא...

[וכמובן אין צורך להדגיש שגדול השלום, ועדיף לוותר על הרבה עבורו. תלוי כמובן בשיקול דעתכם].

• הוסף לסימניות
במודיעין עילית יש את הרבה קנר
מומחה בעינייני בניה ושכנים
יש לזה דברים ברורים
בד"כ כולם מקבלים פסק שלו
מי שמתנגד ממשיך לבית דין

• הוסף לסימניות
אין לי ענין לחוות כאן את דעתי בנושא, כי אני לא רואה אותה כמשמעותית.
אני חושב שהכי טוב זה פשוט לשאול את הרב האם זו שאלת היגיון או שאלה שמצריכה פסיקת הלכה... (וההיגיון של הרב שווה הרבה, בלי קשר לידיעותיו התורניות). בצורה כזו, תוכלו לדעת האם אתם מחויבים לפסיקתו (במידה והיא לא מוצאת חן בעיניכם...), או לא...

[וכמובן אין צורך להדגיש שגדול השלום, ועדיף לוותר על הרבה עבורו. תלוי כמובן בשיקול דעתכם].
לשאול רב רק על מנת לקבל עוד דיעה צריך לעשות לפני כן תנאי מקדים אחרת זה לכשעצמו בעיה הלכתית.
בבית הדין מתחשבים רק בדרישות הגיוניות ולא הזויות
תרשה לי לחלוק אבל ממש לא..
חוץ מזה שאין כאן דרישה הזויה היה כאן הסכם ברור שהתבטל מסיבה טכנית אם אותו שכן חתם על סמך הסכם מסוים והוא התבטל זה בעצם כאילו הוא לא חתם.
ההכרעה לא תיפול על סמך ההצעות כאן כמובן, אבל יש ערך בעיני לחכמת ההמונים.
לפעמים חכמת ההמונים מובילה לכעס ומריבות מיותרות כתוצאה מתגובות של אנשים שראו את המקרה מאחורי הדלת דרך חור המנעול...
וחבל!
אנשים היום בעוונותינו מסוכסכים שנים!! בגלל שטויות.
אם אתה רוצה לקנות ממני מלפפון רקוב ששוכן בתחתית מגירת הירקות במקרר שלי.
ביה"ד לא יכריח אותי למכור אותו, גם אם אתה מוכן לתת לי תמורתו יאכטה.
אם יש לך אפשרות להרויח כסף על משהו שבמילא לא תשתמש בו אז למה להגיע עד בית הדין??:rolleyes:;):)

• הוסף לסימניות
אם ההכרעה בכל מקרה לא טיפול כאן,
בכל מקרה תצטרכו לשאול רב.
כי יש המון דברים שכולם אומרים מותר מותר והרב יגיד במקרה הטוב:
שנוי במחלוקת.

המקסימום שהפורום יכול לתת לדעתי זה הפניה לספרים תורניים/ רבנים שמתעסקים בנושא.
הפורום יכול להפנות את שומת לבם למגוון רעיונות / צדדים / טענות /גישורים / פשרות
שיוכלו לסייע להם בהצגת הדברים לפני הרב או השכן

• הוסף לסימניות
אם תבואו לאותו שכן ותדחפו לו בכח ביד כמו 4000 ש"ח מזומן.
סביר מאוד להניח, שהוא יתרצה ויסכים.
אבל תפצירו בו שיקח את הכסף !
אולי כדאי לכם ?
---------------------------------
ללכת לבית-הדין,
צריך לברר מקודם למי הולכים ולא ללכת ללא ייעוץ.

• הוסף לסימניות
אם יש לך אפשרות להרויח כסף על משהו שבמילא לא תשתמש בו אז למה להגיע עד בית הדין
צרות עין !!!
זו בדיוק הנקודה, פתיחת פתח מחדר המדרגות לא מעלה ולא מורידה לאיש.
ואם פותח/ת האשכול רוצה לשלם על זה, אז השכן המדובר אכן מרויח כסף על משהו שהוא ממילא לא משתמש בו, (או בכל אופן יכול להשתמש בו בדיוק כמו קודם, כמו שהקונה של המלפפון קונה אותו ע"מ שיישאר במקרר שלי), ואעפ"כ זה הולך לבי"ד.

• הוסף לסימניות
כלל התגובות מחכימות ומרחיבות את מערכת השיקולים הנידונים

ברגעים אלו נערכת פגישת גישור, שאו תפילה שהכלי יחזיק ברכה מרובה - - -
התפללתי עבורכם
המון הצלחה, ותראו רק טוב!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה