בעיה מעניינת ב K9 - האם ניתנת לפתרון?

• הוסף לסימניות
במחשב שהגישה שלו לאינטרנט נעשית דרך פרוקסי. (מדובר ברשת בעבודה שהגישה לאינטרנט החיצוני היא דרך פרוקסי). השימוש בK9 בעייתי ואינו מועיל. למשל כאשר מכניסים רשימה לבנה של אתרים שרוצים שהם יהיו פתוחים או משתמשים בציוני קטגוריה, בכל זאת K9 מבקש בכל פעם סיסמא מחדש לפתיחה זמנית. והשגיאה שכתובה בדף החסימה היא ששרת ה K9 אינו מצליח להתחבר לשרת של עצמו כדי לבדוק מול הרשימה, משהו כזה.

בדקתי באתר של K9 אודות פרוקסי. ואכן הם מודים שיש אצלם בעיה באינטרנט דרך פרוקסי:

תרגום מאנגלית: - (מהשאלות ותשובות של K9)
האם K9 עובד דרך שרת proxy? יש לך בעיות באמצעות הגנה K9 Web כאשר מאחורי פרוקסי?

פִּתָרוֹן
K9 Web Protection צריך לפנות לאינטרנט כדי להשתמש בציוני קטגוריה עבור אתרי אינטרנט. היא תפעל כראוי דרך רוב פרוקסי, אבל לא תפעל בצורה נכונה על ידי פרוקסי הדורש מהמשתמש להתחבר כדי לקבל גישה לאינטרנט. הסיבה לכך היא שלהגנת האינטרנט K9 אין את היכולת להיכנס לבקשות שלו לאינטרנט.
כמו כן, אם שרת proxy כבר יש סינון תוכן, גישה לאינטרנט עשויה להיות איטית, מפני שהמשתמש יהיה "פעמיים סינון".

השאלה שלי מה אפשר לעשות? לכאורה K9 לא עובד במצב שכזה. זהו בלתי אפשרי להכניס בכל אתר מחדש את הססמא שהיא לזמן מוגבל.
האם יש תוכנת סינון אחרת שכן תעבוד בכזה מצב? למישהו יש פתרון?

• הוסף לסימניות
הפיתרון החכם והנכון הוא לפנות לחטיבת ה IT שמתחזקת את שרת הProxy ולשאול אותם מה ניתן לעשות, אם מישהו יוכל לעשות משהו זה הם....

כי תקלות כאלה ניתנות לפיתרון, השאלה האם זה משתלם להם "לשבת" על זה ברמת השרת....

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י qwerrrewq;2068922:
הפיתרון החכם והנכון הוא לפנות לחטיבת ה IT שמתחזקת את שרת הProxy ולשאול אותם מה ניתן לעשות, אם מישהו יוכל לעשות משהו זה הם....

כי תקלות כאלה ניתנות לפיתרון, השאלה האם זה משתלם להם "לשבת" על זה ברמת השרת....

תודה, אבל מדובר בחברה עולמית, שכל העובדים מחוברים בצורה כזו, אין עם מי לדבר בחטיבת ה IT עבור עובד חרדי ספציפי...

רעיון יש למישהו??

• הוסף לסימניות
לא יעזור, מפני שהמחשב מחובר לרשת של החברה, זה לא ספק שלי ורשת שלי.

• הוסף לסימניות
אולי פיתרון חלקי להשתמש בopen dns (חלקי ממש)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י mini mouse;2069212:
לא יעזור, מפני שהמחשב מחובר לרשת של החברה, זה לא ספק שלי ורשת שלי.
זה כן יעזור משום שגם אם זה ספק של חברה אה יכול להתחבר לזה דרך VPN של נט פרי ואז זה מסונן ע,י החסימה במחשב הפרטי

• הוסף לסימניות
אם נטפרי מתקינים תוכנה על המחשב הפרטי מן הסתם לא יהיה ניתן להתקין אותה בארגון גדול עקב Group Policy.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ניוזמן;2069576:
זה כן יעזור משום שגם אם זה ספק של חברה אה יכול להתחבר לזה דרך VPN של נט פרי ואז זה מסונן ע,י החסימה במחשב הפרטי

זה לא יעזור , כי כל הסיבה שהם רוצים שהעובדים יתחברו דרך פרוקסי זה בגלל שהם רוצים בקשה ושליטה של מי ניגש לאיפה ומאיפה וכדו

אם הוא מתחבר ב VPN זה מוצפן ומבחינתם הןא לא ניגש בכלל דרך הפרוקסי אלא מה GATEWAY החיצוני של NF.

לגבי עצם הבעיה , כמו שאמרו כאן מקודם , זה משהוא שניתן לפתור ברמת ההגדרות של הPROXY אבל כנראה שאין עם מי לדבר

• הוסף לסימניות
האמת , אני חושב שעם תוכנות PROXIFIERים שונות זה כן יכול לעבוד.

כי אפשר להגדיר להם מה ניגש ומתי דרך הפרוקסי ומה ניגש ישירות

ואז את כל הGET וה POST של ה K9 מגידירם שיגש ישר

למשל PROXIFER או PROXYCAP יש עוד הרבה

שיביא איש מקצוע , אני די בטוח שזה יעבוד

• הוסף לסימניות
רק שוב צריך לקחת בחשבון שבארגונים גדולים לא בטוח שניתן להתקין תוכנות קצה על המחשב, ואם מישהו כן יצליח להתקין ויעלו על זה- לא ממליץ לו.

• הוסף לסימניות
לי היתה בעיה דומה כי השרת שאני עובדת איתו יושב בענן ושום חסימת אינטרנט לא נתנה לי להתחבר אליו.
נתיב4 היחידים שמצאו פתרון לזה אולי שווה לדבר איתם להסביר להם את הבעיה הספציפית.
(נתיב רגיל לא עזר רק נתיב4)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י qwerrrewq;2069731:
רק שוב צריך לקחת בחשבון שבארגונים גדולים לא בטוח שניתן להתקין תוכנות קצה על המחשב, ואם מישהו כן יצליח להתקין ויעלו על זה- לא ממליץ לו.

זה החשש שלי....

אם כך המסקנה היא שאין גם תוכנות סינון אחרות שיכולות לעזור במקרים של פרוקסי (אפילו חינמיות אחרות) כן?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י mini mouse;2070630:
זה החשש שלי....

אם כך המסקנה היא שאין גם תוכנות סינון אחרות שיכולות לעזור במקרים של פרוקסי (אפילו חינמיות אחרות) כן?

את רובם אפשר להפעיל ללא הרשאות בכלל את proxifier בוודאות אפשר להפעיל ללא התקנה עם הרשאות משתמש רגילות גם ב דומיין

• הוסף לסימניות
מבלי לסבך בפרטים טכניים, אם מדובר בארגון בעל יכולות ניטור ואבטחת מידע טובות, לא הייתי ממליץ לעשות ניסיונות כאלו.

• הוסף לסימניות
האמת שקיבלתי כמה שאלות על מה שכתבתי בהודעות פרטיות , וכנראה לא הבנתי נכון את הסיטוציה.

אם מדובר על מחשב שנמצא בסביבה פיזית של רשת שמחבורת ל PROXY , כמו למשל מכשירים דוגמת FORTIGATE או צקפוינט וכדו , כמובן שמה שכתבתי לא רלוונטי.

אם מדובר על מחשב שנמצא פיזית ברשת רגילה ורק מוגדר לו חיבור PROXY (ולא משנה באיזה צורה) כדי שיוכל להתחבר למשאבים של אינרטראנט וכדו - אז מה שכתבתי נכון בהחלט , ובדקתי וזה עובד טוב.
אפשר לשלוט בדיוק מה נשלח לפרוקסי ומה נשלח ישירות ל GATEWAY. ולכן אפשר להגדיר שה K9 יוכל להתחבר לשרתים שלו אבל עדיין הגלישה הפיזית נעשית דרך הפרוקסי.
(נ.ב. זה בכוונה ברמז , תן לחכם וכו - זה דרך פשוטה וקלה שלא צריכה הרשאה , כדי לעקוף זמנית כמה סוגים של חסימות מקומיות, ודי בזה)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה