בעיה עם בישול אורז מלא

• הוסף לסימניות
למה תמיד כשאני מכינה אורז מלא המים בסיר לא נגמרים/נספגים/מתאדים?:confused:
תמיד נשארים לי מים בתחתית הסיר! מעצבן:eek:

אשמח לעזרתכן!

• הוסף לסימניות
תנסי אחרי שאת מכבה את האש לכסות את הסיר עם מגבת לכמה דקות
אצלי לא נשאר זכר למים לאחר הכיסוי
אני אפילו לפעמים מבשלת את האורז חצי בישול מכבה את האש כשיש הרבה מים בסיר
מכסה טוב עם מגבת שתיים
ולאחר שעה האורז מוכן

• הוסף לסימניות
אולי את פשוט מכניסה מדי הרבה מים?

• הוסף לסימניות
אני בכוונה מבשלת כך את האורז. עם הרבה מים ואחר כך מסננת אותם. הוא יוצא רך וטעים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י grafix;1051147:
אולי את פשוט מכניסה מדי הרבה מים?

ממש לא, אני שמה פחות ממה שכתוב.

• הוסף לסימניות
ואולי זה ענין של סיר?!
לא נתקלתי בבעיה הזו אף פעם ואני עושה המון אורז מלא (בישול של 3/4 שעה על אש נמוכה)

• הוסף לסימניות
כמה זמן את מבשלת?
לכאורה, אם את לא שמה כמות גדולה מדי של מים (במלא צריך 1:1) אז כנראה זמן הבישול לא מספיק.

אני מרתיחה, מנמיכה, ואחר כך כשעה על אש נמוכה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י GRN;1051476:
כמה זמן את מבשלת?
לכאורה, אם את לא שמה כמות גדולה מדי של מים (במלא צריך 1:1) אז כנראה זמן הבישול לא מספיק.

אני מרתיחה, מנמיכה, ואחר כך כשעה על אש נמוכה.

את רצינית? 1:1? מעניין למה הייתי בטוחה שבאורז מלא צריך יותר מים, אני שמתי 1:2, בישלתי על אש נמוכה שעה+.

ויש לי סיר סולתם לאורז...

האמת שזה יצא ממש ממש טעים, אז אני יאמץ את השיטה של אחינועם - לסנן את זה אחרי הבישול, תודה לכולכן!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חני 100;1051537:
את רצינית? 1:1? מעניין למה הייתי בטוחה שבאורז מלא צריך יותר מים, אני שמתי 1:2, בישלתי על אש נמוכה שעה+.

ויש לי סיר סולתם לאורז...

האמת שזה יצא ממש ממש טעים, אז אני יאמץ את השיטה של אחינועם - לסנן את זה אחרי הבישול, תודה לכולכן!
סליחה, סליחה, סליחה, את צודקת 1:2. לא יודעת איך יצאה התקלה הזאת תחת ידי.
פלא בעיני שנשארו לך מים. מעולם לא קרה לי.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה