כללי בעיה עם לוגו באינטרנט

• הוסף לסימניות
עיצבתי לוגו ללקוח, את הלוגו הוא ביקש גם בקבצי PNG על מנת להשתמש בהם באתר אינטרנט. שלחתי לו אותם כמו שהוא ביקש והוא טוען שכשהוא מציב את הלוגו באתר הלוגו מפוקסל לגמרי, הוא שלח לי קישור לראות את זה ואני רואה את זה נהדר, ללא שום פיקסול.
בדקתי את זה בכמה מחשבים, שלחתי לבעלי את הקישור ותמיד הייתה אותה תוצאה - הלוגואים היו ברורים. הוא טוען שהוא רואה את זה מפוקסל ובבדיקות שהוא עשה בכמה מחשבים רואים את זה מפוקסל. אני כבר משתגעת מזה.
מצרפת את הלוגואים כפי שהוא רואה (הוא שלח לי צילום מסך) וכפי שאני רואה. איך יכולים להיות כאלה הבדלים?

וזה הקישור ללוגו כפי שהוא הציב אותו באתר:
http://www.144-zmanim.co.il/test pages/tst.htm

אולי הם באמת מפוקסלים ואני מדמיינת... :confused:

קבצים מצורפים

• 12.jpg
    KB 353.6 · צפיות: 13
  • הוסף לסימניות
מפוטושופ?
צריך לייצא 1:1
אולי ייצאת גדול מדי ואז בהקטנה זה יוצא מפוקסל????
עדיף גם ליצא כGIF ולא JPG

• הוסף לסימניות
זה לא PNG אלא גיף.
וגיף גרוע.
אם את אומרת ששלחת לו PNG אז כנראה הוא עצמו הפך אותו לגיף, ואלוקים יודע איך.
תשלחי לו שוב את הקובץ בגיף ובPNG, אבל תקינים, תסגרי אותם כמו שצריך דרך הפוטושופ.

• הוסף לסימניות
הפכתי את הקובץ ל PNG דרך האילוסטרייטור,

דרך save to web. במידות שהוא נתן לי. זאת לא הדרך הנכונה לייצא את הקובץ?

איפה אפשר לראות את סוג הקובץ באתר?

איך נראים הלוגואים בקישור המצורף? מפוקסלים?
אם כן, איך אני רואה אותם ברורים בכמה מחשבים???

• הוסף לסימניות
אצלי ברור מאד.
תקריבי את ה-1 של ה-144.

• הוסף לסימניות
save to web. זו בהחלט הדרך הנכונה, זה מוריד את משקל התמונה למשקל קל ביותר. וזה מאוד משמעותי באתרים. אבל זה ממש ע"ח האיכות זה יוצר מסגרת לבנה מפוקסלת סביב התמונה. אם מניחים את התמונה על רקע לבן, הנזק פחות בולט לעין. אבל במידה והרקע באתר שונה תאלצי לשמור כpng בדרך הרגילה של save as אבל להקפיד על גודל 1:1 ברזולוציה של 72.

• הוסף לסימניות
תודה.
למרות זאת, ממה נובעים ההבדלים לדעתך, שאני רואה את הלוגואים בצורה ברורה והוא וכל מי שהוא שלח לו את הלינק רואים אותם מפוקסל? (אני מקווה שהוא לא חושד בי שאני סתם אומרת שהלוגואים ברורים בכדי לנפנף אותו מעלי...)

• הוסף לסימניות
לא כל הדפדפנים יודעים להציג PNG בצורה תקינה

תראו איך אני רואה את אותו אתר ב 2 דפדפנים שונים:
צפה בקובץ המצורף 52879

כאשר אני בונה אתר, אני מעדיף לא להתשמש ב PNG אך אם אין ברירה אני מוסיף פונקציה ב JS שמסדרת אותו.

קבצים מצורפים

• ps01.JPG
    KB 38.5 · צפיות: 10
  • הוסף לסימניות
פתחתי בפיירפוקס ויצא מפוקסל מאוד, עשיתי בדיקה ופתחתי גם באקספלורר והנה הלוגואים חלקים לגמרי. אין לי מושג איך פותרים את זה, אבל ידיעת הבעיה הינה חצי פיתרון אז מקווה שעזרתי...

• הוסף לסימניות
לצערי לא... אצל הלקוח גם בפיירפוקס וגם באקספלורר הלוגואים מפוקסלים...

• הוסף לסימניות
אז במה עדיף להשתמש אם לא ב PNG?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י shira;349385:
לצערי לא... אצל הלקוח גם בפיירפוקס וגם באקספלורר הלוגואים מפוקסלים...

איזה אקספלורר?
אקספלורר 6 שונה מאקספלורר 7 או 8

• הוסף לסימניות
אין לי מושג באיזה אקספלורר הוא משתמש.
אבל אם זה כך ובכל דפדפן רואים שונה, באיזה קובץ צריך להשתמש ללוגו על מנת שהוא יראה טוב בכל הדפדפנים? (קובץ תומך שקיפות כמובן)

• הוסף לסימניות
אני לא יודע למה הבעיה הספציפית הזאת עם הקובץ הזה (שאכן יצא מפוקסל מאד בכרום ולעומת זאת באקספלורר 8 הוא חלק), אבל קבצי PNG אחרים נראים נהדר בכרום.
(למשל כל מיני לוגואים בויקיפדיה שמורים כ PNG, והם נראים מצויין)

• הוסף לסימניות
גם אצלי אקספלורר 8 - אולי יש ללקוח קספולרר ישן יותר?
יכול להיות שצריך לשטח את השכבות לפני שסוגרים לPNG? סתם השערה...

• הוסף לסימניות
GIF89 תומך בשקיפות ובכל מקרה, ראיתי שהרקע מאחורי הלוגו הוא אחיד, אז אולי לשלוח תמונת KPG על חלק מהרקע מאחורה?

• הוסף לסימניות
שקיפות תיצור בעיות בחלק מהדפדפנים. נקודה.

שקיפות בגיף היא אבסולוטית, דהיינו, כל פיקסל הוא שקוף לגמרי או אטום לגמרי.
מה שאומר, שאין שוליים "רכים". המעברים בין שקוף לאטום ייראו מפוקסלים.

שקיפות בPNG24 יכולה להיות שקיפות חלקית, כלומר, יש מצב של 20% שקיפות לפיקסל.
הבעיה היא ש(עדיין) לא כל הדפדפנים תומכים בפורמט הזה באופן מלא.

לכן מומלץ לוותר על שקיפות איפה שאפשר. ואיפה שחייבים שקיפות, מומלץ אפשר לשלב טיפונת מצבע הרקע לפני השקיפות...

נניח שיש לנו ציור של סמיילי צהוב שצריך לבוא על רקע שחור. ואנחנו מתעקשים שצריך שקיפות. אז איך דואגים שזה ייראה טוב? משאירים סביב הסמיילי קו דק בצבע שחור. ככה הוא מתערבב ברקע בצורה חלקה.
הנה דוגמה של סמיילי עם קו מסביב (מימין) וסמיילי בלי קו מסביב (משמאל).
צפה בקובץ המצורף 52899

נ.ב. בשביל לשמור גיף באופן נכון, צריך לעבוד בפוטושופ ולהעביר את המסמך למצב indexed color לפני השמירה.

קבצים מצורפים

• smily.png
    KB 6.5 · צפיות: 13
  • הוסף לסימניות
גם אצלי בפיירפוקס נראה נורא, מפוקסל מאוד, ובאקספלורר נראה מצויין.

• הוסף לסימניות
מעיון במקור הדף של הקישור ששלחת נראה לי שהלקוח שם את הקבצים שהכנת לו בתוך מסמך Word ושמר אותו כ Html, תוכנת Word יצרה באופן אוטומטי גם קיבצי Gif (באופן הכי גרוע שאפשר) והוסיפה תנאי שפעמים יציג את ה PGN ופעמים GIF

הקבצים שלך נראים טוב בכול הדפדפנים למעט IE6
כדי שגם ב אקספלורר 6 זה יראה טוב צריך להוסיף פונקציה שנמצאת בקישור הזה:
http://homepage.ntlworld.com/bobosola

להלן הקבצים שלך ע"ג שרת הלקוח שלך:

image001.png

image004.png

image008.png

This user does not have permission to use the HTML BB code.

• הוסף לסימניות
מקווה שפתרתי את העניין הזה,

מסתבר שהלקוח ביצע שינויים בגודל באחת התוכנות שברשותו (משהו כמו הצייר...)
ולכן הפיקסול. כשהלוגו מוצב בגודל המקורי כפי שאני שלחתי לו אותו, הכל בסדר....
הוא עדיין מעוניין שהוא יוכל לשנות את גודל הלוגו לבד, אבל זאת כבר לא בעיה שלי....
הוא שאל אותי אם יש איזו תוכנה חינמית שבה הוא יוכל לשנות את הגודל של הקובץ המקורי (AI) והוא ישאר איכותי. למיטב ידיעתי התוכנות הקטנות והחינמיות לא יוכלו לפתוח את הקובץ ולייצר קובץ איכותי. יש איזו תוכנה שתוכל להתמודד עם זה?

בעיה אחת נפתרה (אני מקווה)
עכשיו יש לי עוד בעיה איתו... את אותו הסמל בלוגו הלקוח רוצה להציב כאייקון על "שולחן העבודה" של טלפונים סלולריים. הכנתי לו אייקון, שמרתי אותו כ PNG ו GIF והאייקון מופיע על שולחן העבודה עם מסגרת דקה לבנה מסביב לאייקון.
ניסיתי לשלוח לו קובץ ICO וזה אכן הגיע ללא המסגרת הלבנה, הבעיה היא שהאיכות לא טובה כמו בקבצי ה PNG. איך אפשר לייצר אייקון באיכות טובה ללא מסגרת מסביב???

קבצים מצורפים

• ICON 144 HEB.png
    KB 3.2 · צפיות: 15

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה