כללי בעיה עם לקוח

• הוסף לסימניות
אני עובדת עם לקוח פרטי באופן קבוע
התחלתי עם עבודה רצינית וגדולה מאוד הוא שילם לי על העבודה הזו
מחיר מצחיק(פחות מרבע מהמחיר) [לעומת מה שהיא שווה -היה לי שווה כי הוא היה מאוד מרוצה וזה היה פתיח לשאר העבודות(זה היה התנאי)]
עכשיו הוא מבקש ממני את העבודה הזאת בקובץ פתוח
והיא שווה המון המון שעות של עבודה ורעיונות
מה עושים??????
אני לא רוצה להסתכסך איתו אבל גם לא להביא לו פתוח,
אשמח לכל עצה ....
תודה רבה!!!!

• הוסף לסימניות
תבררי אצלו בדיוק עבור מה הוא צריך את הקובץ פתוח!
אם הוא יגיד לך שהוא רוצה לשנות משהו קטן - אז תגידי לו שאת לא מעבירה קבצים פתוחים של עיצובים שאת עושה אלא א"כ יש על זה תשלום בנפרד! ואת יכולה לשנות לו כל מה שהוא רוצה כמובן בתשלום-
ואם הוא מתחמק....... ברור שלא תביאי לו --- למה הוא רוצה להעביר את זה למישהו אחר....

אבל ת'אמת - היה לי לקוח שעשיתי לו איזה פרוייקט של פדיון כפרות - משהו שיהיה ממש מגוחך אם הוא ישתמש בזה שוב בשנה הבאה... והוא פשוט שיגע אותי שהוא רוצה את זה שלחתי לו פי די אף - אז הוא טען שהוא רוצה קובץ פתוח - רציתי להעתיק ולשלוח לו בוורד - (שידפק עם זה...) אבל לבסוף החלטתי לתת לו את זה בשביל לגמור איתו ולא להתעסק איתו יותר..
(הבעיה היא שפה זה היה פרוייקט יחיד עם הלקוח הזה ... וממש לא לקוח רציני........)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מלכי;649048:
תבררי אצלו בדיוק עבור מה הוא צריך את הקובץ פתוח!
אם הוא יגיד לך שהוא רוצה לשנות משהו קטן - אז תגידי לו שאת לא מעבירה קבצים פתוחים של עיצובים שאת עושה אלא א"כ יש על זה תשלום בנפרד! ואת יכולה לשנות לו כל מה שהוא רוצה כמובן בתשלום-
ואם הוא מתחמק....... ברור שלא תביאי לו --- למה הוא רוצה להעביר את זה למישהו אחר....

הוא אמר לי שהוא רוצה את זה פתוח את יודעת כדי שאם יהיו בעיות או משו...- סוג של התחמקות.(לדעתי לפי הסגנון של הבן אדם הוא רוצה את זה לבטחון שלו)
ופשוט קשה לי להוציא את זה מהמחשב שלי - שעותתתתתתתתת של עבודה,
מה עושים?

• הוסף לסימניות
שוב,
חתימת הסכם מראש מונעת את הבעיות הנ"ל,
בו אמורים לסכם את הענין: "העבודה ניתנת בקבצים סגורים בלבד באיכות גבוהה המתאימה להזמנת העבודה: הדפסה או צפיה"

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י mig;649055:
שוב,
חתימת הסכם מראש מונעת את הבעיות הנ"ל,
בו אמורים לסכם את הענין: "העבודה ניתנת בקבצים סגורים בלבד באיכות גבוהה המתאימה להזמנת העבודה: הדפסה או צפיה"

מי אמר שאין הסכם?

אבל הוא רוצה פתוח, והיא לא רוצה להסתכסך אתו.

אז אני הייתי עושה תרגיל מאד פשוט.

עושה flatten image.

ואת הקובץ הזה הוא יקבל.

מצד אחד הוא קבל קובץ פתוח, psd או ai, אבל מצד שני זה לא שונה בשום צורה מ-pdf.

אם הוא רוצה את זה לביטחון, זה אמור לספק אותו.

אם הוא רוצה לפרק, לעבד ולשנות - שישלם.

כשיגיעו השאלות, והם יגיעו, צריך להסביר כי זה הקובץ שעליו עבדת, זוהי גרסת השמירה הסופית (וזה נכון :)), וזה מה שהוא קבל. ואם הוא רוצה לערוך שינויים זה כרוך בתשלום.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;649195:
אז אני הייתי עושה תרגיל מאד פשוט.

עושה flatten image.

ואת הקובץ הזה הוא יקבל.

יש מושג שאומר המריבה הראשונה היא הטובה ביותר, יש להניח שאם היה הסכם, ענין זה היה נידון טרם תחילת העבודה וממילא מתומחר בהתאם ומגיע לסיכום המניח את דעת שני הצדדים.

לגבי הפלטן אימג' הבנ'אדם לא נשמע טמבל, כשהוא רוצה קובץ פתוח הוא מתכוון לקובץ ניתן לשינוי, לכן לדעתי התרגיל מיותר ואפשר להגיע ישירות לענין מקובל או לא.

לדעתי צריך להבהיר בצורה מכובדת שזה לא מקובל בשוק בשום אופן אלא אם כן במחיר נפרד, ולהסביר שקובץ פתוח מכיל מרכיבים שהגרפיקאי לא כלל בתשלום וממילא אינו מחויב לתת אותם, משהוא כמו לבקש משף במחיר המנה לא רק את המתכון אלא גם את כלי ההכנה...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י mig;649197:
יש מושג שאומר המריבה הראשונה היא הטובה ביותר, יש להניח שאם היה הסכם, ענין זה היה נידון טרם תחילת העבודה וממילא מתומחר בהתאם ומגיע לסיכום המניח את דעת שני הצדדים.

לגבי הפלטן אימג' הבנ'אדם לא נשמע טמבל, כשהוא רוצה קובץ פתוח הוא מתכוון לקובץ ניתן לשינוי, לכן לדעתי התרגיל מיותר ואפשר להגיע ישירות לענין מקובל או לא.

לדעתי צריך להבהיר בצורה מכובדת שזה לא מקובל בשוק בשום אופן אלא אם כן במחיר נפרד, ולהסביר שקובץ פתוח מכיל מרכיבים שהגרפיקאי לא כלל בתשלום וממילא אינו מחויב לתת אותם, משהוא כמו לבקש משף במחיר המנה לא רק את המתכון אלא גם את כלי ההכנה...

צודק.

מסכים עם כל מילה.

• הוסף לסימניות
אם תגידי לו שאת לא נותנת למה שתסתכסכו?

אולי תתני לו את המקרר שלך כדי שלא תסתכסכו?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דויד א;649207:
אם תגידי לו שאת לא נותנת למה שתסתכסכו?

אולי תתני לו את המקרר שלך כדי שלא תסתכסכו?

כי הוא יתעצבן ויגיד לי שמה יקרה? הוא נשאר איתי אבל רק לבטחון ....
על לקוחות לא שואלים שאלות

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה