בעיות בכתיבה אצל ילד. (כתיבה טכנית, לא ניסוח) -יש אפשרות טיפולית?

• הוסף לסימניות
האם מישהו מכיר, אם יש בכלל איש מקצוע, שיוכל לעזור לילד (גיל 10) המתקשה מוטורית בכתיבה, וכותב ב"כתב חרטומים". מנסח תשובות במבחנים בקיצורי קיצורים, כדי להימלט מהמטלה הקשה והשנואה עליו?
תודה לעונים.

• הוסף לסימניות
לכאורה הכיוון הוא ריפוי בעיסוק, לא?
אם אתם רוצים דווקא מטפל ולא מטפלת, אפשר לפנות למרכז להתפתחות הילד של אחיה, בבני ברק (מכון מוכר על ידי כל קופות החולים, כמובן בצרוף הפניות מתאימות)
אם אתם מתפשרים על מטפלת, תבררו בקופת החולים בה אתם חברים.

• הוסף לסימניות
לפעמים זו בעיה פשוטה ברצועת הכתפיים
לפעמים זה יכול להיות מצורת אחיזה לא נכונה של העיפרון שמקשה על הילד
לפעמים מדובר בילד נמוך שצריך כסא יותר גבוה בבית או בכיתה
צריך לבדוק כי הפתרון יכול להיות הרבה יותר פשוט ממה שחשבתם

• הוסף לסימניות
אני מאוד ממליץ לפנות למכון 'תושיה' בבני ברק. יש להם שם את כל המומחים בכל התחומים, והם מייעצים ללא תשלום!

יש גם מוקד עצה שעובד בשעות הערב, גם ללא תשלום.

זה יכול להיות בעיה מוטורית, זה יכול להיות תוצאה של הפרעת קשב, יכול להיות הרבה דברים. מאוד מומלץ לפנות לייעוץ וכמה שיותר מוקדם. אפשר למצוא פתרונות טובים היום לרוב סוגי הבעיות וחבל שהילד ימשיך לסבול.

• הוסף לסימניות
האם הילד אוהב לקרוא? קורא בשטף?
כי אני מכירה מקרה כזה שהילד היה גם מדלג מילים בקריאה וזו היתה בעיה במיקוד ראיה,
מומלץ לבדוק כי יש דרך קלה לטפל בזה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י bhj;596116:

מיקוד ראייה אפשר לאבחן בצורה עצמאית תוך כמה דקות יש שיטה פשוטה
וכל מה שצריך זה עט או 2
באינטרנט יש כמה שיטות פשוטות

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י bhj;596116:
הבחורצ'יק עם משקפיים בלי צילינדר, ובמעקב מתמיד אצל רופא עיניים. ותולע ספרים הכי מפורסם בסביבה. (כשהוא קורא הוא מפתח חרשות זמנית, אין עם מי לדבר...)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נוי;596470:
הבחורצ'יק עם משקפיים בלי צילינדר, ובמעקב מתמיד אצל רופא עיניים. ותולע ספרים הכי מפורסם בסביבה. (כשהוא קורא הוא מפתח חרשות זמנית, אין עם מי לדבר...)

או, אם כך זה פוטנציאל לקשיי קשב ריכוז.... :)

• הוסף לסימניות
חיה קושניר, מומחית בתחום,
אבל אין לי את המספר שלה.

• הוסף לסימניות
רוב הפעמים זה באמת בעיה בחגורת הכתפיים ופיזיותרפיה פשוטה יכולה לפתור א"ז. לדעתי חבל על כל יום שהוא סובל פשוט לפנות לקופ"ח והם נותנים הפניה בד"כ בחינם.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נוי;596470:

לגבי הפרעות קשב, דומני שענית את התשובה, אבל לגבי מיקוד ראיה - דומני שזהו נושא נפרד, הראוי לברור עדיין. לא כל רופא עיניים מתמחה גם במיקוד ראיה, צריך מישהו שהתמחה בכך ספציפית.
(ולגבי רופאי עיניים פה בעיר, יש כאן אחד דוקא מפורסם שלא הייתי סומכת עליו בזה בכלל)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מי;596641:
לגבי הפרעות קשב, דומני שענית את התשובה, אבל לגבי מיקוד ראיה - דומני שזהו נושא נפרד, הראוי לברור עדיין. לא כל רופא עיניים מתמחה גם במיקוד ראיה, צריך מישהו שהתמחה בכך ספציפית.
(ולגבי רופאי עיניים פה בעיר, יש כאן אחד דוקא מפורסם שלא הייתי סומכת עליו בזה בכלל)
עברתי איתו כמה רופאים (מגיל 3) עד שמצאנו את אותה מומחית לילדים ואנחנו במעקב מתמיד. אני בהחלט סומכת עליה, על מומחיותה ועל נסיונה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נוי;596470:

מיקוד ראייה אינו קשור לרופא עיניים,
זה מקצוע אחר לגמרי

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מעצב(ן);596011:
אני מאוד ממליץ לפנות למכון 'תושיה' בבני ברק. יש להם שם את כל המומחים בכל התחומים, והם מייעצים ללא תשלום!

יש גם מוקד עצה שעובד בשעות הערב, גם ללא תשלום.

לדייק רק- מכון 'אחיה'. לא ידוע לי שיש מכון 'תושיה' לנושא הזה.
תושיה הוא סניף של 'עצה' שקשור יותר לבעיות חינוכיות מאשר לבעיות פיזיות.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה