בעיות האכלה חמורות- גיל 3

• פותח הנושא 22
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
ביקשו ממני לברר
ילד בן 3 עם בעיות בהאכלה חמורות
אני צריכה המלצה על אנשי מקצוע בתחום עדיף דרך הטלפון בחינם או במחיר סביר, או משהי עם נסיון רציני בתחום שמוכנה לתרום מנסיונה.
ולא טיפים ורעיונות כי הם כבר ניסו הכל ומאוד מיואשים
תודה מראש

• הוסף לסימניות
יש מרפאה לבעיות אכילה בכל קופ"ח שמכבדת את עצמה. תתקשרו למוקד ותבררו לגבי מקום מגוריכם.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י TIP X;588026:
יש מרפאה לבעיות אכילה בכל קופ"ח שמכבדת את עצמה. תתקשרו למוקד ותבררו לגבי מקום מגוריכם.
זה לא כ"כ רלונתי כי הגננת של הילד ביקשה את העזרה ולא ההורים,
(אין כ"כ שיתוף פעולה בין ההורים למטפלת)

• הוסף לסימניות
שתתיעץ עם רופא המשפחה שלה מה כדאי לעשות בהקשר לילד ולמשפחה ההיא.

• הוסף לסימניות
בעיות וסירוב באכילה, לרוב מעידות כי עובר על הילד משהו בפנים הנפש שלו שמקשה עליו להתנהל כרגיל בזרימה יום יומית.איזה שהיא חסימה.

כדאי לברר זאת לעומק ולא רק בצורה שיטחית,שבירור שיטחי יכול לפתור את הבעיה אך רק בצורה נקודתית, בלי לגעת בעצם בגרעין הבעיתי וכך מהרה יכולה להתפתח שוב בעיתיות מסויימת בדבר שונה.

בתקוה לטוב.

• הוסף לסימניות
לא בטוחה שזה המקום לומר זאת, אך באותו הקשר.

התפרסם סרט מרגש מאד בתוכנית:"סופר נני" מיכל דליות, סרט על משפ' אנגל
שחוותה שבר בחייה בפטירת בנם הבכור, וכיצד מצב זה השפיע בצורה חזקה מאד
על כל המשפחה, הורים שחשו כאב רב ולמול ילדיהם שסירבו לאכול במשך זמן לא מועט ושום פתרון חיצוני/טיפולי לא עזר, עד שירדו לעומק הבעיה ומצאו את פתרונה ב"ה.
מומלץ

עורכי/סדרני הפורום:
אם זה לא המקום לומר זאת,אנא הסירו הודעה זו וסליחה מראש.

• הוסף לסימניות
אני לא כל כך חושבת שיש מקום להתערבות של הגננת בלי שיתוף פעולה מצד ההורים. מה גם, שיש להניח ש esty_s צודקת, ויש כאן בעיות עמוקות הרבה מעבר לבעיה הספציפית הזו.
הגננת יכולה לנסות להאכיל בדרכי נועם בזמן שהילד תחת אחריותה, מעבר לכך האחריות היא של ההורים, ואין מקום להתערבות הגננת. אם מדובר במצב בו הגננת חוששת שההורים אינם ממלאים את חובתם נאמנה, יש מקום לשקול לפנות לשרותי הרווחה.
(אני גם לא חושבת שאיש מקצוע רציני יסכים לשתף פעולה עם גננת. זה נוגד כל אתיקה מקצועית)

• הוסף לסימניות
יכול להיות סיבות התנהגותיות ויכול להיות גם סיבות פיזיות.
ממתי הוא לא אוכל? מאז שהתחיל לאכול מוצקים?
אזי יכולה להיות בעיה תחושתית בפה. במקרה כזה צריך קלינאית תקשורת שמומחית בבעיות אכילה. היא בודקת מה המשותף בין המאכלים שלא אוכל וכן אוכל וכו'. לפעמים יש לשון קשורה אפילו מעט והילד מפחד לאכול מאכלים "שנאבדים לו בפה".

השאלה איך את גורמת להורים לפנות לאיש מקצוע כזה? אולי דרך הרווחה? או שזה מוגזם.

• הוסף לסימניות
מי, אני מסכימה איתך במאה אחוז.
מה השלב הבא? גננות שגומלות ילד מטיטולים ללא הסכמת ההורים?
ואיזה "בעיות האכלה חמורות" יכולה לאבחן גננת שנמצאת עם הילד עד 4 (לכל המאוחר)?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מי;588255:
אני לא כל כך חושבת שיש מקום להתערבות של הגננת בלי שיתוף פעולה מצד ההורים. מה גם, שיש להניח ש esty_s צודקת, ויש כאן בעיות עמוקות הרבה מעבר לבעיה הספציפית הזו.
הגננת יכולה לנסות להאכיל בדרכי נועם בזמן שהילד תחת אחריותה, מעבר לכך האחריות היא של ההורים, ואין מקום להתערבות הגננת. אם מדובר במצב בו הגננת חוששת שההורים אינם ממלאים את חובתם נאמנה, יש מקום לשקול לפנות לשרותי הרווחה.
(אני גם לא חושבת שאיש מקצוע רציני יסכים לשתף פעולה עם גננת. זה נוגד כל אתיקה מקצועית)
גם אני חושבת שחייבים בכל מצב שיתוף פעולה מלא עם ההורים, אבל כאן זה סיפור שונה ולא נראה לי שמתאים כאן להסביר בדיוק מה הבעיה בין הגננת להורים, אבל כן מדובר בהורים טובים שמנסים לטפל בדרכים משלהם. הגננת היא גננת מאוד מסורה שבסך הכל כואב לה לראות את הילד כך ורוצה להתיעץ עם איש מקצוע

• הוסף לסימניות
סתם מעניין לשמוע, לא ספציפית לנושא זה,
אני שמעתי על ילדה שלא אכלה מוצקים, רק מעדנים וכד'...
והבעיה נפתרה אחרי ניתוח כפתורים!!!!!!!!!!
הקשר לא ברור.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י bhj;588426:
סתם מעניין לשמוע, לא ספציפית לנושא זה,
אני שמעתי על ילדה שלא אכלה מוצקים, רק מעדנים וכד'...
והבעיה נפתרה אחרי ניתוח כפתורים!!!!!!!!!!
הקשר לא ברור.
מאותה סיבה שיש רופא אף אוזן גרון- האף האוזן והגרון קשורים אחד לשני וכשיש בעיה באחד מהם היא משפיעה גם על האחרים

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י 22;588369:
גם אני חושבת שחייבים בכל מצב שיתוף פעולה מלא עם ההורים, אבל כאן זה סיפור שונה ולא נראה לי שמתאים כאן להסביר בדיוק מה הבעיה בין הגננת להורים, אבל כן מדובר בהורים טובים שמנסים לטפל בדרכים משלהם. הגננת היא גננת מאוד מסורה שבסך הכל כואב לה לראות את הילד כך ורוצה להתיעץ עם איש מקצוע

אם ההורים מוגדרים גם בעיני הגננת כ"הורים טובים ומסורים", הממלאים תפקידם נאמנה, לדעתי אין כאן מקום להתערבות. אם מדובר בבית שלא ממלא את תפקידו, ובבעיות נספחות ונוספות - זה כבר נושא אחר. עדיין, חשוב שהגננת תזכור שהתפקיד שלה נקודתי בסך הכל בחיי הילד, ואוטוטו היא יוצאת מחייו. לא חכם לנסות לתפוס משבצת לא מתאימה.

• הוסף לסימניות
אני מניחה שהסיפור כאן הוא קצת יותר מורכב ממה ששמענו.

ואני חוזרת בי ממה שכתבתי קודם, כי אני יכולה לדמיין סיטואציות מסויימות שבהן הגננת רואה את עצמה מוכרחה להתייעץ עם אנשי מקצוע על מנת לדעת כיצד לפעול.

דוגמא לסיטואציה כזאת (בלי שום קשר למקרה הנ"ל שאותו אני לא מכירה):
הורים דורשים מהגננת להכריח את הילד לשבת בכיסא עד שיגמור את האוכל, גם אם זה אומר שהוא יישב שם עד סוף היום.
הגננת לא רוצה לפעול בניגוד לאמונתה שסותרת התנהגות כזו, אך מצד שני היא רוצה לעזור לילד בשיתוף פעולה עם ההורים.
במקרה כזה יש מקום שהיא תתייעץ עם בעל מקצוע כיצד לפעול.

• הוסף לסימניות
מתוך הכרות עם משפחה שדוגלת שלא לטפל בבעיות, והן פתתרנה מעצמם (ואם לא אז שתשארנה...) אני חושבת שאם יש לגננת דרך לברר איך היא יכולה להועיל במסגרת הגן מבלי לפגוע בהורים או במשהו שעקרוני להם - מחובתה לעשות זאת.
זה ממש בגדר "לא תעמוד על דם רעך".

• הוסף לסימניות
תודה רבה לכל המגיבים הסיפור באמת דומה לדוגמא של אות ומופת. הם הורים טובים אבל לא כ"כ יודעים איך לטפל. הגננת לא מתכוונת לפעול לבד והיא רק רוצה להתיעץ ולברר איפה המקום שלה ואיך היא כן יכולה לעזור, כי באמת חשוב לה לעזור.
אם משהו מכיר עוד בעל מקצוע או אירגון שיכולים ליעץ בנושא בחינם זה ממש יעזור.
כמו כן עשו לילד בדיקות גופניות מקיפות והכל נמצא תקין ב"ה, כנראה זה באמת בעיה יותר עמוקה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה