כללי בעיות עם לקוחות

• הוסף לסימניות
לקוחה בקשה ממני לוגו עבור תיכון חדש, הלוגו מצא חן בעיניה לאחר שהראתה את הלוגו למנכ"ל הרשת הוא לא התחבר אליו, האם אני אמורה לבנות לוגו חדש באותו התשלום או שצריך לשלם לי שוב?
יש לציין שמראש אמרתי ללקוחה שתתן לי קוים כללים מה יכלול הלוגו, ו/או שתראה לי לוגו של תיכון אחר ברשת להבין את הכיוון והיא אמרה שאין צורך היא מחליטה לפי דעתה בלבד בלי קשר לתיכונים האחרים.....
שאלה נוספת, אם הם רוצים להשתמש בלוגו לתיכון נוסף בעיר אחרת רק לשנות את שם העיר בלוגו, זה נכלל באותו תשלום?

תודה לכל העונים....

• הוסף לסימניות
לכאורה, לוגו נוסף - תשלום נוסף.

פעם היה לי לקוח, הזמין לוגו, קיבל, חשב חשב... עד שהודיע לי שהוא החליט לשנות... את שם העסק! (אה, כן, וגם להשתמש בסמל אחר).

כמובן שהוא נדרש קודם כל לשלם עבור הלוגו הראשון.

• הוסף לסימניות
הענין הוא שבהתחלה היא אמרה שהיא לא צריכה לשלם לי כי בסוף הם לא משתמשים בלוגו המנכ"ל אמר שהגרפיקאית שלו תיצור את הלוגו......
אחרי שהעמדתי אותה על טעותה ואמרתי שאותי זה לא צריך לעניין מה קורה אם המנכ"ל ביקשת עבודה - קיבלת - בבקשה לשלם...
המנכ"ל אמר שאני צודקת ולכן שאני ישנה קצת (?!) את הלוגו כי הרי התשלום הוא עד שהעבודה מוצאת חן בעיני הלקוח......... וכך הוא לא ישלם על חינם...........

• הוסף לסימניות
התשלום הוא בשום אופן לא "עד שהעבודה מוצאת חן", כי דבר כזה יכול לקחת גם שנה.
אלא אם כן בקשת דבר ספציפי והוא לא ביצע זאת (למשל הדמיה של משהו וזה לא זהה).

בדרך כלל יש את מה שסיכמתם - כמה סקיצות להכין.
אם לא סיכמתם... זו בעיה.

בכל אופן, נראה לי כדאי לנקוט כאן בגישה של: מי הזמין את העבודה? יפה! מולו עובדים.
מנכ"ל? מזכירה? נכד? דודה? לא מעניין. מי שהזמין שישלם ומולו עובדים...

כך נראית לי הגישה.

ולפעם הבאה כדאי לזכור - חוזה / סיכום במייל.

• הוסף לסימניות
אני לא מבינה, לא סיכמתם כמה סקיצות את מכינה?
הגיוני שעשית לוגו ללקוח והוא לא אהב ומבקש סקיצה נוספת..
ואם הוא מבקש רק תיקונים אז זה עוד יותר הגיוני

אלא אם כן לא מספיק הבנתי את הסיפור..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sarit_f;877034:
אני לא מבינה, לא סיכמתם כמה סקיצות את מכינה?
הגיוני שעשית לוגו ללקוח והוא לא אהב ומבקש סקיצה נוספת..
ואם הוא מבקש רק תיקונים אז זה עוד יותר הגיוני

אלא אם כן לא מספיק הבנתי את הסיפור..

סיכמנו והלקוחה בחרה באחד מהם וזה מאד מצא חן בעיניה, אבל לאחר שהגישה את זה למנכ"ל זה לא מצא חן בעיניו.......

בקיצור לדעתכם אני יכולה לומר לה שאם הם רוצים שינוי זה בתשלום נוסף, נכון?

לא עניתם לי אם משתמשים באותו לוגו לתיכון נוסף בעיר אחרת ואני רק צריכה לשנות את שם העיר, זה בתשלום נוסף?

• הוסף לסימניות
נשמע שאם הוא כן יקח את הלוגו, בתיקונים קלים - אין סיבה לגבות תשלום נוסף
אלא אם כן חתמתם על מספר תיקונים מסויים והם עברו את זה
אם זה המצב - להבהיר בצורה יפה ונעימה שתעשי תיקונים נוספים בשמחה, בתוספת של כך וכך ש"ח, בגלל החריגה מההסכם המקורי
לוגו לעיר נוספת - אם שילמו מחיר הוגן על הלוגו הראשון, אפשר לבוא לקראתם

• הוסף לסימניות
אני מצטרף לדברי פרסומניק,
בתוספת:

א. לקוח הזמין לוגו והלוגו הוא כאילו שלו, אז הגיוני לא לבקש מחיר מיוחד על "שינוי השם".
ב. מקובל לקחת על תיקונים לפי שעות. (כמה זמן לוקח לשנות שם...)
ג. לוגו חדש - מחיר חדש..

כל הנ"ל צריך להתאים למה שסוכם....

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י האורות;876922:
התשלום הוא בשום אופן לא "עד שהעבודה מוצאת חן", כי דבר כזה יכול לקחת גם שנה.
אלא אם כן בקשת דבר ספציפי והוא לא ביצע זאת (למשל הדמיה של משהו וזה לא זהה).

בדרך כלל יש את מה שסיכמתם - כמה סקיצות להכין.
אם לא סיכמתם... זו בעיה.

בכל אופן, נראה לי כדאי לנקוט כאן בגישה של: מי הזמין את העבודה? יפה! מולו עובדים.
מנכ"ל? מזכירה? נכד? דודה? לא מעניין. מי שהזמין שישלם ומולו עובדים...

כך נראית לי הגישה.

ולפעם הבאה כדאי לזכור - חוזה / סיכום במייל.

אז משהו יצא מהדברים שלי...;)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה