כללי בעיות עם תכנת ממקם הניקוד של פרוג

• הוסף לסימניות
יש פה מישהו שקנה את הממקם והצליח לעבוד איתו?
אם כן אשמח לעזרה.
יש לי כמה בעיות: אם יש לי יותר מפונט אחד בטקסט, החלה של אוסף משנה את הפונטים. כמו כן, לפעמים פתאום משתנה גודל הטקסט.
ומה עושים אם יש באמצע הטקסט מילה אחת מודגשת או בפונט אחר - שיש לה קרקטר סטייל? לא הצלחתי להחיל על מילים אלו אוסף. ובכלל, האוסף שאני מפעילה מוחל על כל הטקסט ולא רק על הפונט של האוסף.
תודה לעוזרים!

• הוסף לסימניות
אני ניסיתי לעבוד איתו.
האם צרפת ניקוד של פונט אחר? או רק מיקמת את הניקוד של אותו פונט?
אם הניקוד הוא מפונט אחר אז בטקסט יש לך עכשיו שני סוגי כתבים.

יש תמיכה מעולה של ישראל מפרוג בין 2:00 ל6:00, הוא עזר לי מאוד.
תנסי להתקשר בשעות האלו או לשלוח לו אימל ובטוח תעני בסבר פנים יפות.

• הוסף לסימניות
צרפתי ניקוד של פונט אחר. זה אמור לעשות בעיות?
נעזרתי בתמיכה של פרוג, אבל לבעיות אלו לא עזרו לי עדיין. חשבתי אולי מישהו פה ידע לעזור לי.

• הוסף לסימניות
אני אכתוב לך איך אני השתמשתי.
לי משום מה היתה בעיה להחיל בקובץ מעומד גדול כולל תמונות (שוקל כ150 מגה), הוא תקע לי את הקובץ.
לכן עשיתי העתק-הדבק למסמך חדש למילים שרציתי, סימנתי שיחיל על בחירה ולא על כל הטקסט ואז בחרתי את המילים הרצויות ועליהן החלתי את הממקם ויצא מצויין.

עוד בעיה שנוצרה לי שהפונט והניקוד שניהם מסומנים על regular ולאחר המיקום הוא הפך לי לצבע ורוד ולmedium מבחינת משקל הפונט שלא קיים בהם, לכן הייתי צריכה לבחור שוב ולהחזיר למצב רגיל.

הוא לא שינה לי את גודל הפונט או הסטייל שלו.

תנסי לעשות רק על בחירה ובהעתק-הדבק למסמך אחר, ותכתבי אם עדיין יש בעיה.

• הוסף לסימניות
אפשר אח"כ לסדר כאלו דברים ע"י חיפוש והחלפה מדוייקים.

לא בדקתי אבל לכאורה.

• הוסף לסימניות
ישראלה, אכן מה שאמרת - עזר, בהעתקה לקובץ אחר זה עובד. אבל מה ההיגיון? ואם יש לי קובץ של ספר, אז אני אעתיק את כל הטקסטים? את יודעת איזה כאב ראש זה? לא יתכן שאין פתרון אחר.
ועוד שאלה שמתי לב שבראש העמוד בצד שמאל אחרי החלת ניקוד נוצרות תיבות קטנות עם הטקסטים. מדוע?

• הוסף לסימניות
גם לי זה היה. לא יודעת מה משמעותן.
מענין גם אם יהיה להם פתרון לצורך להעביר לקובץ אחר.

תנסי להפנות שני שאלות אלו לתמיכה - ישראל מפרוג.
את יכולה לנסות לשלוח דרך האימל ולאו דווקא בטל'.

• הוסף לסימניות
שלום ידידיי

קודם כל תבדקו שיש לכם גירסה מעודכנת. בכותרת החלון הראשי צריך להיות כתוב
ProgNakdan 1.1

התיבות הקטנות בפינת עמוד נוצרות כאשר מחילים אוסף על בחירה, לשם מועתקת הבחירה באופן זמני ובסוף ההחלה היא נמחקת. אם היא נשארה זאת אומרת החלתם אוסף על בחירה והפסקתם באמצע. בכל מקרה אפשר למחוק אותן ידנית.

תעברו על המדריך, זה יחסוך כמה בעיות.

חשוב שהפרמטרים הבאים יוגדרו בסטיילים ולא ידנית: פונט (משפחה ומשקל), שפה, טרקינג (מרחק בין אותיות), מיקום סימנים דיאקרטיים.

כל מי שיש לו בעיות בבקשה מכם תיצרו איתי קשר
טל. 02-6510326 050-8759913

התכוונתי שתהנו מהכלי הזה ולא תסבלו ממנו, אני לוקח אחריות לעזור בע"ה לכל אחד ואחד בכל מה שקשור לממקם ניקוד

בברכה ובהצלחה
יהודה

• הוסף לסימניות
באיזה שעות עדיף לכם שנתקשר?

• הוסף לסימניות
תנסו כשנוח לכם, אם לא אוכל נמצא זמן אחר

• הוסף לסימניות
דיברתי עם יהודה והוא פתר לי את הבעיה
מה שצריך לעשות - לפני שמחילים אוסף, לדאוג לא לעמוד בשום טקסט - ללחוץ במקום ריק במסמך, ששום דבר לא יהיה בחור, ואז ב character styles ללחוץ על none וב paragraph styles על basic ואז להחיל את האוסף. זה עובד יופי!
כל הבעיה היא אם עומדים על סטייל מסוים ואז מחילים אוסף - הוא מחיל תוך כדי גם את הסטייל הבחור.
מקווה שהסברתי ברור.
ובכלל קיבלתי עוד כמה טיפים נחמדים על התוכנה.
תודה!

• הוסף לסימניות
חשבתי שיש טעם להעלות את הטיפים לכאן:

א. קודם כל להבין מה הסקריפט עושה.

המשתמש יוצר אוסף שכולל מספר כלשהו של "פונטים".
כשאני אומר פונטים הכוונה לאלמנט בתוך אוסף שכולל:
1. כל צירופי הניקוד שצריכים טיפול עם המיקום הנכון של הניקוד והטעמים
2. שם הפונט והמשקל שאליו רלוונטיות ההגדרות של הצירופים (מכאן השם "פונט")
3. פונט של סימני הניקוד והטעמים אם הוא שונה מפונט של טקסט

בתהליך ההחלה התוכנה בודקת האם יש פונטים של האוסף בטקסט שעליו מחילים ואם כן היא מחילה את המיקום של הצירופים המתאימים לפונט זה.

כלומר, אוסף יכול להכיל את כל המיקומים של הפונטים שאי פעם עבדת עליהם ובזמן ההחלה התונכה תמצא את מה שמתאים ותחיל על מה שמתאים.

ב. אפשר למזג אוספים, כלומר אם יצרת אוסף עם כמה פונטים ומישהו אחר יצר עבור פונטים אחרים, אפשר לאחד את הכל לאוסף אחד גדול.

ג. אפשר להעתיק את הצירופים עם המיקום מפונט אחד לשני ואחר כך לעשות תיקונים. הדבר שימושי בפונטים דומים, למשל במשקלים שונים של אותה משפחה.

ד. אשמח לקבל הערות לשיפור התוכנה. אני מכין רשימה לשיפורים בעידכון הבא ובידכם לתרום.
אפשר להשאיר הודעות פרטיות כאן בפורום או להתקשר אליי 050-8759913

ה. אשמח לעזור לכל אחד במה שאוכל, גם מעבר למה שנוגע לממקם ניקוד.

• הוסף לסימניות
לגבי הבעיה שהיתה לביקי,
עידכנתי את התוכנה כדי שלא יהיה יותר צורך לזכור לקבוע נכון את הסגנון במצב שאין בחירה.

כרגע תוכנה בעצמה תדאג לזה.

העידכון זמין בתמיכה של פרוג

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה