כללי בעיית מספרים באינדיזיין

• הוסף לסימניות
מיספור באין-דיזיין

לי יש בעיה אחרת שעוד לא פתרתי (והאמת היא שעוד לא הגעתי לנסות אפילו..)
באין-דיזיין הברירת מחדל של הטקסט היא Arabic - ערבית ולכן המספרים יוצאים בערבית (ועוד כל מרעין בישין). אני תמיד משנה לאנגלית או עברית - תלוי במה אני עובדת באותו הזמן. אך האם מישהו יודע איך לשנות את ברירת המחדל?

תודה

• הוסף לסימניות
דנה, תעשי את השינוי כשאין שום קובץ פתוח בתוכנה. והכל יסתדר.

כך גם בכל הפונקציות של תוכנות אדובי

• הוסף לסימניות
בCS3 החדש אפשר דרך GREP.
אם הבעיה נשארה, אכתוב את הנוסחה.

• הוסף לסימניות
למה רק דרך GREP?

• הוסף לסימניות
דרך GREP מתקנים גם מה שהיה בעבר ללא הגבלת ערכים

כה אמר עדי רביד בפורום עימוד:

הביטוי למציאה של המקף בין שתי סדרות של ספרות הוא:
(?<=[\d+])([-])(?=[\d+])

כעת צריך רק להגדיר למקף שמצא החיפוש את שינוי הכיוון
הביטוי מחולק לשלושה חלקים:
(?<=[\d+])
- הסתכלות חיובית אחורה של סיפרה אחת או יותר
([-])
- חיפוש אחרי מקף
(?=[\d+])
- הסתכלות חיובית קדימה של סיפרה אחת או יותר
החלק הראשון והאחרון של הביטוי מתייחסים לחלק המרכזי (השני), שמהווה חיפוש פשוט אחי תו "מקף".
ביחד, הם יוצרים חיפוש אחרי מקף שעונה לתנאי ההסתכלות החיובית אחורה (תווים שלפניו), כלומר יש לפניו מחרוזת של ספרה אחת או יותר, וההסתכלות החיובית קדימה (תווים שאחריו), שיש אחריו מחרוזת של סיפרה או יותר. רק מקפים שעונים למצב הזה ימצאו.
הסתכלות חיובית קדימה (Positive Lookahead) והסתכלות חיובית אחורה (Positive Lookbehinds), מחפשות התאמה של מחרוזת לפני ו/או אחרי מחרוזת החיפוש העיקרית, לעומת התכלות שלילית קדימה (Negative Lookahead) והסתכלות שלילית אחורה (Negative Lookbehinds), שמחפשות חוסר התאמה של מחרוזת לפני ו/או אחרי מחרוזת החיפוש העיקרית.
מקוה שזה עזר.

• הוסף לסימניות
ההסבר מצויין. תודה לך.
אני הייתי עושה רק ככה:
"(?<=\d)(-)(?=\d)"
(התחלף כאן הסדר, נשנה עם החפש והחלף :))

• הוסף לסימניות
מעניין אותי לדעת למה לדעתו של עדי רביד יש צורך בהוספת ה'סיפרה אחת ויותר' (+), זה נשמע לי מיותר.

• הוסף לסימניות
אני ממש מתנצל.
מרוב העבודה כאן, בכלל לא שמתי לב מה היא שאלה....
לגבי מה שהיא שאלה, אפשר דרך הפסקה לשנות את סגנון עברי-ערבי.
על מנת שישאר קבוע בברירת המחדל, יש לבצע כשכל הקבצים סגורים, כשרק התכנה פתוחה.
כדאי גם לשנות בברירת המחדל את המרכאות חכמות.

(הGREP שהבאתי בא להחליף מקו סורר בין ספרות כמו של קידומת טלפון).

• הוסף לסימניות
כן שמת לב, וענית לשאלת מיץ ענבים. וזה דוקא מצויין מה שהבאת.

• הוסף לסימניות
בגרסאות ישנות הייתי נותן סגנון תו אנגלית בכיון משמאל לימין, לספרות הנ"ל

• הוסף לסימניות
והיום? פיספסתי משהו?
אתה פשוט מזיז קבוצות?
למשל: $3$2$1

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה