כללי בעימוד - כשלקוח מבקש עמוד לדוגמא

• הוסף לסימניות
זה הגיוני ולגטימי? אתם הייתם עושים?
לפעמים לעשות עמוד אחד זה חצי מכל העבודה על הספר אם לא יותר. הרי עובדים על המראה והסגנונות ומשרשרים. אבל מבחינת הלקוח: מה זה עמוד אחד אתה עושה את זה בשתי שניות... (כולל כותרות וכותרות משנה, סעיפים, טורים, הערות שוליים, חלון, הקטנת סוגריים, הדגשות וקוים מתחת, מקורות, ציטוטים, סגנונות תו לפסוקים ולציטוטים בתוך הטקסט... והכל מגיע במסמך וורד ש"עוצב" ע"י הלקוח - שזה מכפיל את העבודה. היה לי אחד שרצה עמוד לדוגמא מלא בטבלאות שהוא רצה אותן מעוצבות בטוב טעם. הוא כנראה מחכה עד עכשיו) מבחינתו הרי אני לוקח X ש"ח לעמוד. X ש"ח ביני ובינך מהי?
זה פשוט די חוזר על עצמו ומעניין אותי לדעת אם אתם עושים עבודות לדוגמא.
אני לא מדבר על לקוחות שסוגרים איתי ואחרי שאני עובד רואים את העסקה כאילו היא היתה דוגמא ואם הם לא אהבו או שבעצם זה יקר ואחות שלהם תעשה להם בוורד אז הם יכולים להיעלם. שיחזרו בגלגול:mad::mad::mad:
אני מדבר על החשש שלי שלקוח שמבקש דוגמא ולא מסתפק בתיק העבודות הוא נצלן שלא כדאי לעבוד איתו.

• הוסף לסימניות
יצא לי פעם לעבוד בצורה הזו:
עשיתי עמוד לדוגמא לפי שעות. אם הלקוח רצה להמשיך לכל העימוד הוא שילם לפי מחיר שקבענו לכל הספר. אם הוא ירד מהעימוד הוא שילם מחיר מלא של שעות עבודה.

• הוסף לסימניות
אין מה לעשות. זה חלק מהעבודה.
מזדהה עם מה שאתה כותב, ובתג זה עוד יותר נכון, אבל זה לגיטימי שלקוח רוצה לראות איך הספר שלו יראה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גרפיקנער;1699107:
אין מה לעשות. זה חלק מהעבודה.
מזדהה עם מה שאתה כותב, ובתג זה עוד יותר נכון, אבל זה לגיטימי שלקוח רוצה לראות איך הספר שלו יראה.

וגם לגיטימי שישלם על העבודה

• הוסף לסימניות
בכדי שלקוח יקבל דוגמאות להתרשם לפני חתימת חוזה ותשלום מקדמה, הוא מוזמן להסתכל בתיק עבודות. במידה וזה לא מספק אותו, הוא יחתום על חוזה עבודה מפורט, ישלם מקדמה לפי מה שסוכם.

מתאים לו העיצוב/העימוד בדוגמא שנעשה עבורו, ב"ה, ממשיכים עד לתוצר מוגמר.
לא מתאים לו מה שנעשה עבורו, ונעשו מאמצים לקלוע לטעמו, אבל המאמצים העלו תוהו, הוא ישלם לפי שעות עבודה, או לפי אחוזים מסויימים. תלוי מה נקבע בחוזה.

זה בגדול, יבש.
אבל צריך להיות חכם ולבדוק את העניין לגופו.
לא בכל מקום זה חכם הוגן ונכון לגבות תשלומים וכו' על דוגמאות..

• הוסף לסימניות
אם זה משהו סטנדרטי פחות או יותר - שיסתפק במה שיש בתיק העבודות (או ספר מהעבודות האחרונות), ואת השינויים הקלים, שיסמוך שיעשה לשביעות רצונו, אם הוא מתרשם מרמת העבודה...
ואם זה משהו מורכב, או רב טקסט, לא יודע אם הייתי מסכים לעשות עמוד לדוגמא כשאני לא בטוח ב-100% שהלקוח סוגר איתי.
וקשה לי גם להאמין שלקוח יסכים לשלם עבור הדוגמא אם בסוף הוא לא יסגור.
באופן כללי הייתי מסביר ללקוח את מורכבות העבודה (עד כמה שהוא מסוגל להבין) ושלא שייך לעשות את כל זה על ספק (אפשר להראות לו קובץ סגנון בתג אם הסבר בע"פ לא מספק אותו בלי לגלות לו איך 'כותבים' את זה...), ואם לפי תיק העבודות שלי נראה לו שאני מסוגל לעשות את הספר שלו בצורה טובה, שיסגור חוזה ונתחיל לעבוד. וכמובן שצריך שיהיה לו איזה שהוא אמון שאעשה מה שביכולתי שיצא מרוצה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דוד|אסתי;1699160:
וקשה לי גם להאמין שלקוח יסכים לשלם עבור הדוגמא אם בסוף הוא לא יסגור.
אם אתה לא בטוח שבעצמך שתוכל להוציא את הלקוח מרוצה, אל תתחיל..... וד"ל.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רמה פלוס;1699175:
אם אתה לא בטוח שבעצמך שתוכל להוציא את הלקוח מרוצה, אל תתחיל..... וד"ל.

פשוט!
אבל זה שאני בטוח לא מספק כל לקוח, יש כאלו שלא מוכנים להתחייב אם הם לא בטוחים שיקבלו מה שהם רוצים.
מלבד זה יכול להיות שהלקוח יחליט שיעשה לבד בוורד או באמצעים אחרים העומדים לרשותו, כי פתאום הוא 'נזכר' שזה יוצא יקר וכו' וכו' ולא בגלל שאינו מרוצה מהדוגמא. (כמו שכתב פותח האשכול).

• הוסף לסימניות
זה מאוד תלוי אם יש בתיק עבודות עבודות שדומות למה שהלקוח הנוכחי רוצה,
אם אין- לגיטימי שירצה לראות דוגמא, לא?

לעניות דעתי (וזה גם ככה בתחומים אחרים), אפשר לקחת על הדוגמא לפי שעות ואם הלקוח אכן סוגר חוזה- זה ירד מהסכום הסופי של העבודה

• הוסף לסימניות
תלוי כמה אתה רוצה את העבודה... אם אתה רוצה אותה - תן לו חינם, אם אתה די רוצה - תן תמורת תשלום סמלי / לפי שעות את הדוגמא. אם לא בוערת לך העבודה - תפנה לתיק עבודות ותתנה בחתימת חוזה...

• הוסף לסימניות
עצה ישנה ועתיקה ללקוח מבולבל שרוצה לראות "לפני" איך יראה אחרי:

אמור לו לגשת לארון הספרים באוצר הספרים הכי גדול שהוא מכיר, ולבחור בין אלפי הספרים את הסגנון שהוא הכי אוהב ורוצה.
תסביר לו כי הינך יכול לשלב בין כמה וכמה דוגמאות וכדו', ובלבד - שיביא משהו ביד שהוא בטוח שזה מה שהוא רוצה. גופן זה וזה, עימוד כמו ספר זה וזה, הערות כמו ספר אלמוני, ומראי מקומות כמו חוברת פלמונית.
לבסוף שב יחד איתו ובדוק מה השלל שהעלה בחכתו, ואיזה טעם יש לו...
(ואל תשכח לבדוק בינך לבין עמצך האם אתה באמת מסוגל לספק את דרישותיו או שיש לך את הפונטים וכדו')
תראה אם זה באמת יכול לצאת משהו מתאים ויפה גם לטעמך, ומשם תתקדם הלאה......

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה