כללי בעי' בDrop Cap באינדיזיין CS3

• הוסף לסימניות
בCS2, כשעשיתי התיבה הראשון בפיסקה גדול כמו שנהוג בספרי קודש, כמובן א"ד גידל אותו שיתפוס שתי שורות, אני בדרך כלל הקטנתי אותם, ע"י לעשות אותם בני 40%.

בCS3, איך אפשר להקטין בDrop Cap ע"י האחוזים, ולכן כל הקבצים שנעשו ע"י כנ"ל המילה הראשון "גדלו"!

האם זה באג או משהו?

• הוסף לסימניות
לא בדיוק הבנתי, ואני לא משתמש ב-CS3, אבל אני עושה סגנון מקונן למילה הראשונה וזה עובד. העליתי בעבר קובץ דוגמה, תנסה אותו ב-CS3

• הוסף לסימניות
וזה גם מכניס לך את השורה השניה, בדיוק איפה שמתחיל המילה השניה מהשורה הראשונה?

• הוסף לסימניות
אם אתה מתכוון 'חלון'
כמו בספרי קודש,

אז כן - - -

• הוסף לסימניות
מה כן? שאפשר לעשות את זה רק עם הסגנון מקונן? בלי סקריפט? NESTED STYLE
אדרבא, אם יש לך מה להגיד, תבטא במילים...

• הוסף לסימניות
מה פיתאום
ב-CS2 לכה"פ א"א רק עם הסיגנון המקונן. אני עושה סגנון מקונן של אות יותר קטנה עם הזחה מקו בסיס, ואח"כ מריץ את הסקריפט.
אני עדיין לא הבנתי את יוסלע.

• הוסף לסימניות
במקום לתת למילה הראשון מידה שונה משאר הטקסט, הקטנתי המילה ע"י האחוזים, ככה שאם החלטתי להגדיל הפיסקה בנקודוה גם המילה הראשונה יגדיל בפורפרציה, בcs3 זה בלתי אפשרי, כי המילה/אות הראשונה בדראפ-קפ אי אפשר להקטין ע"י לעשות 40 אחוז, כי ע"י להנקודות.

ניקח דוגמא
יש פיסקה בגדול 12 פוינטס (פט.) כדי לקבל צורת החלון, עשית דרופ קפ של שני שורות, לכל המילה, והקטנתי המילה (ע"י סטייל כמובן) ל40%, והגבהתי אותו שיהא מול השורה הראשונה.
עכשיו הדברי א"א אפשר כי המילה נשאר באותו גודל, והיות וזה דרופ קפ המילה הוא ענק כי הוא באותו מספר פט. של הפיסקה.
כמובן שאפשר לתת למילה פוינט יותר קטן, אבל לזה ישר הרבה חסרונות.
1. אם יש לך כמה סוגי פסקאות, אתה צריך רק סטייל אחד לכל סוגי הפסקאות.
2. אם החלטת להגדיל הפסיקה בפוינט אחד, אתה ידנית לשנות כל מילה ראשונה שבפיסקה.
3. קשה מאוד לצמצם בפוינט שלכל פיסקה הוא בגדול הרצוי (בפורפורצי').

• הוסף לסימניות
יוסלע, עכשיו הבנתי אבל סיבכת אותי כהוגן... איך אפשר להגדיר בסגנון תו גודל באחוזים?
מאז ומעולם אני משתמש ב-נקודות ועושה המון סגנונות - או לחילופין עורך פונט לגודל קטן ומגדיר בסטייל תו להשתמש בו. אולי תגלה איך עושים אחוזים?

• הוסף לסימניות
תנסה במקום להקטין את מספר הנקודות, תן לו רוחב וגובה של 40 אחוז. ולזה אתה צריך בד"כ סגנון תו אחד לכל סיגנוני הפיסקאות.

• הוסף לסימניות
אצלי גם כן היה כן, די ווארט איז געווען גרעסער ווען איך האב דאס אריבער געפירט צו cs3 איך האב דאס געמאכט קלענער והכל הסתדר

• הוסף לסימניות
תג ב"פ איזה סקריפט יש לך? אותו דבר מה שיש לנו מיוסעלע?

• הוסף לסימניות
יש לי סקריפט "drop cap
הסקריפט מונה האותיות עד אחר הספעיס הראשון

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה