בעלות על פונטים

• הוסף לסימניות
נתבקשתי לשאול מידיד שמוציא לאור קונטרס בכמות לא גדולה במיוחד [200-300] והוא מאוד אוהב את הפונט 'ליוורנה' ובצדק...
מדובר על הליוורנה הקלאסי שמסתובב היום בכל מחשב ביתי...
השאלה היא אם יש בעיה לפרסם עם הפונט כל עוד הוא לא רכש אותו.
חשוב לי מאוד לדעת את הכללים החוקיים וההלכתיים שב"גניבת" פונט,
אבל חשוב גם מאוד לשמוע אם מה שאומרים שהחברות לא מקפידות על שימוש "ביתי" בפונטים, אלא רק על שימוש בהדפסה מסחרית, האם זה נכון.
[בהנחה שהדפסה כזו לשכנים ולחברים נקראת ביתית]

בקיצור, אשמח לקבל כל חומר בענין. תודה.

[פורסם גם בפורום טיפוגרפיה ופונטים, אך נכפל גם כאן שמא יש כאן אחד שלא מעיין שם]

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מוישה;802012:
נתבקשתי לשאול מידיד שמוציא לאור קונטרס בכמות לא גדולה במיוחד [200-300] והוא מאוד אוהב את הפונט 'ליוורנה' ובצדק...
מדובר על הליוורנה הקלאסי שמסתובב היום בכל מחשב ביתי...
השאלה היא אם יש בעיה לפרסם עם הפונט כל עוד הוא לא רכש אותו.
חשוב לי מאוד לדעת את הכללים החוקיים וההלכתיים שב"גניבת" פונט,
אבל חשוב גם מאוד לשמוע אם מה שאומרים שהחברות לא מקפידות על שימוש "ביתי" בפונטים, אלא רק על שימוש בהדפסה מסחרית, האם זה נכון.
[בהנחה שהדפסה כזו לשכנים ולחברים נקראת ביתית]

בקיצור, אשמח לקבל כל חומר בענין. תודה.

[פורסם גם בפורום טיפוגרפיה ופונטים, אך נכפל גם כאן שמא יש כאן אחד שלא מעיין שם]

אסור מוחלט. להשתמש בכל צורה בפונט גזול

• הוסף לסימניות
כולכם צודקים כאנשים שעוסקים בתחום באופן מקצועי,
אבל זה לא סוד שבכל בית כמעט נכנסים פה ושם פונטים, והשימוש בהם באופן פרטי נפוץ.
רק בדפוסים או מקומות רשמיים נזהרים מאוד לא להכניס למחשבם פונטים גזולים. כי מפחדים להתפס.
אני לא חושב שזה סיבה להתיר, אבל אולי זה משמש כ"סימן" לכך שעל שימוש פרטי לא מקפידים.

בכל אופן בחלק ההלכתי זה ודאי לא פשוט, יש פוסקים שמתירים זאת מן הדין [כלומר מעיקר הדין, אך כולם מסכימים שאי"ז ראוי. יש המסייגים זאת בהעתקה שלא מהמקור וכו' ואכמ"ל]

בקיצור, "איסור מוחלט" ו"מי חשב על זה" הנם משפטים מאוד יפים ואולי גם קצת ספרותיים...:)
אבל אני צריך דברים מוסמכים [מה החוק אומר על זה]

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מוישה;802071:
כולכם צודקים כאנשים שעוסקים בתחום באופן מקצועי,
אבל זה לא סוד שבכל בית כמעט נכנסים פה ושם פונטים, והשימוש בהם באופן פרטי נפוץ.
רק בדפוסים או מקומות רשמיים נזהרים מאוד לא להכניס למחשבם פונטים גזולים. כי מפחדים להתפס.
אני לא חושב שזה סיבה להתיר, אבל אולי זה משמש כ"סימן" לכך שעל שימוש פרטי לא מקפידים.

בכל אופן בחלק ההלכתי זה ודאי לא פשוט, יש פוסקים שמתירים זאת מן הדין [כלומר מעיקר הדין, אך כולם מסכימים שאי"ז ראוי. יש המסייגים זאת בהעתקה שלא מהמקור וכו' ואכמ"ל]

בקיצור, "איסור מוחלט" ו"מי חשב על זה" הנם משפטים מאוד יפים ואולי גם קצת ספרותיים...:)
אבל אני צריך דברים מוסמכים [מה החוק אומר על זה]

ראשית, כאנשים שומרי תו"מ עיקר ענינו מה התורה חושבת על זה. והתשובה לרוב ככל הדעות שאסור גמור. ואף שאולי. תמצא מי שיתיר, ודאי שלא ימליץ וכ"ש לצורך הפצת תורה, שצ"ל שתהיה ביר"ש וטהרה.
מצד החוק, לדעתי הלא מלומדת, זה אסור, אלא שלא מזמן החוק תוקן להקל במידה מסוימת במקרה שמישהו הפיר בשוגג ולא הזיק.
מה שלא כן פה, ש200-300 זה בהחלט כמות מסחרית וזה לא בשוגג.

זה שפונטים מגיעים למחשבים פרטיים זה בגזל ממש. כי הרוכש אישר הסכם רכישה. האוסר זאת. וזה בוודאי לא בהסכמת חברות הפונטים. לא בשתיקה ולא בשום הסכמה.

• הוסף לסימניות
בקיצור. אסור

• הוסף לסימניות
תודה לאחיעזר / אביחיל על דבריו הקדושים והמחזקים.
תודה גם לאריה על הסיכום המקיף,
שמתם לב ידידי, שבקשתי מסמכים או נתונים ברורים או מוסמכים?
את כל הנ"ל נאמתי כבר בעצמי.
אני מחפש דברים יותר עם מקור מאשר "מקוריים"....

• הוסף לסימניות
אפשר לפנות באישי לבעלי חברות הפונטים. שם בודאי יש גם מסמכים חוקיים בנושא

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה