כללי בעלות של לקוח על עבודה

• הוסף לסימניות
עשיתי פרויקט גדול לארגון מסוים.
בכדי למזער את העלויות המליץ הלקוח על הפרויקט לעוד 2 ארגונים נוספים שהשתמשו עם הבסיס וישבו איתי על שינויים רבים היות שהם רצו להתאים את התוכן ספציפית אליהם.

וכאן באה שאלת המליון דולר:
האם עלי לקחת רק סכום ראשוני מהלקוח שפנה אלי בתוספת שעות עבודה על השינויים של 2 הארגונים,
או שלשני הארגונים ששינו, יש לי זכות לדרוש מחיר כפי ראות עיני? (כמה באחוזים?)

תודה לכל המסיעים.

• הוסף לסימניות
לדעתי זה לא עניינו של אף לקוח אם השתמשת בבסיס לעוד עבודות או לא.
קח למשל את וקסברגר - אחרי מלאי באנרים מוכנים שכבר הכין בעבר כל מה שהוא צריך לעשות כיום זה לשלב בין האוביקטים ולהתאים לגודל הרצוי - האם בשל כך ייקח מחיר זול יותר?
לא נראה לי.

בקיצור - קח מחיר על כל עבודה כשוויה - ללא קשר לבסיס.
זו דעתי.

• הוסף לסימניות
גם אני מצטרפת לדעה הקודמת, כי בינינו כל דבר שאנחנו לא לוקחים עליו לפי שעות רק לפי דף וכו', גם הוא לא פעם מבוסס על דברים קיימים ומוכנים שאנחנו משלבים ביניהם.

• הוסף לסימניות
האם יש הבדל בין וקסברגר שיצר יצירה בעצמו ומוכר לכמה לקוחות
לבין הפרויקט הזה שהלקוח ישב ונתן הגהות והצעות עד שהגענו למוצר המוגמר?

האם ברגע שהוא מצרף עוד לקוחות (שיש להם שינויים)
הוא אמור לקבל דמי תיווך בלבד ואני אקבל תמורה מלאה מהלקוחות שנוספו?
או שאני אמורה לגבות רק את השעות של השינויים והוא למעשה בעלים?

(הפרוט נוסף לבקשת הלקוח)

• הוסף לסימניות
עשיתי פרויקט גדול לארגון מסוים.
בכדי למזער את העלויות המליץ הלקוח על הפרויקט לעוד 2 ארגונים נוספים שהשתמשו עם הבסיס וישבו איתי על שינויים רבים היות שהם רצו להתאים את התוכן ספציפית אליהם.
מה היה ההבנה בניכם לפני כן
כי הסכם אני מבין לא היה שם
אז לפחות תסבירי לי מה פירושו של המשפט הזה?
"בכדי למזער את העלויות המליץ הלקוח על הפרויקט לעוד 2 ארגונים" הוא אמר לך משהו? שזה הכוונה שלו למזער עלויות? או שהוא פשוט הביא לך עוד פרוייקטים?
או שאת נתת לו הרגשה שכל לקוח שהוא יבוא את תחשיבי את כולם כלקוח אחד שכולם ישלמו על הבסיס ביחד ורק על שינויים ישולמו בנפרד?

לדעתי הכל תלוי מה קרה שם לפני כן?
פעם הבאה אם אין הסכם אז לפחות תדגישו פעמיים את העלויות של הפרוייקט

• הוסף לסימניות
זה שלקוח נתן הגהות והצעות לעבודה לא נותן לו בעלות על העבודה

מה שכן, ברמת העקרון עבודה שעשית ללקוח אחד את לא אמורה להשתמש בה ללקוחות אחרים, וזו אחת הזכויות שיש ללקוח (כלומר, למרות שזכויות היוצרים הן שלך, עדיין הזכות לבלעדיות היא של הלקוח).

פה יש מצב אחר, אם הבנתי נכון -
לקוח שעשית לו עבודה והוא מעוניין שאחרים ישתמשו בה כדי שהוא יקבל על כך דמי תיווך ויוזיל את העלות הסופית של עצמו.

אז כדי שיהיה יותר ברור מה הסיטואציה אולי תוכלי לפרט קצת יותר?

כי אני משערת שהייתה לך לא מעט עבודה לבדל את שלושת הארגונים ושזה לא ייראה כמו קופי-פייסט של אותו דבר.
ואם זה אכן כך, לדעתי - מחיר מלא מכל אחד, וללקוח המקורי לתת הנחה נאה, ואולי עוד הטבות - כראות עינייך, על שני הלקוחות הנוספים שהביא לך.

• הוסף לסימניות
חושבת כנ"ל

• הוסף לסימניות
ראשית תודה לכל המגיבים.

בעבר דיברנו על האופציה כזאת, ואז אמרתי לו את דעתי:
כל עוד הוא הלקוח שיחיד שעומד מולי - המחיר יהיה בהתאם:
עלות בסיסית + שינויים.
ברגע שהוא מעביר את הטיפול ללקוחות עצמם, וכל אחד מטרטר אותי באופן פרטי,
אז בעיני כל אחד מהם הופך ללקוח פרטי ולו אני אמורה לשלם דמי תיווך בלבד.

אבל, כשזה מגיע למעשה, הוא לא אוהב את הגישה הזאת,
לדעתו הוא פנה אלי להכין פרויקט שיש בו כמה גירסאות והתשלום אמור להיות בסיס+ שינויים.

וכן, אריאלס - הוא מעונין שאחרים ישתמשו בבסיס כדי למזער עליות,
רק שהיה לו צפי להוזלה משמעותית יותר.

• הוסף לסימניות
לדעתי תקחי מכל אחד ולו תתני הוזלה משמעותית זה אמור לרצות אותו

• הוסף לסימניות
ערכתי סרט שלם כולל כתיבת הטקסט כולל השגת החומר, קשר עם האולפן וכו (אורך 20 דקות), את הרעיון נתנה לי המשלמת, חוץ מזה לא היתה שותפה בענין, הרעיון היה משהו כמו לבצע את משל "פטר הרועה", וזו רק דוגמא. אני עבדתי להשיג סרטי אנימציה כי היה מורכב מאד לבצע את הרעיון. של מי הזכויות?

• הוסף לסימניות
השאלה היא אם אותה לקוחה תגיד לך שהיא מנסה למזער עלויות, ולכן היא מביאה חברה נוספת שתשתמש בסרט כמו שהוא רק שתתבקשי לערוך שינויים בטקסט / בחלק מהציורים, את תקחי מהחברה רק לפי הזמן שעשית את השינויים
והן תחלקנה בינהם את המחיר הבסיסי + עלות השינויים ותצאנה נשכרות.
מה תהיה דעתך אז?

• הוסף לסימניות
אין בעיה, מבחינתי. השאלה היא אם גם לי מותר להפיץ את הסרט בתשלום.

• הוסף לסימניות
זהו שלא תאמנו.... כמעט רבנו בסוף, אני ותרתי בסוף.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חחח;453087:
זהו שלא תאמנו.... כמעט רבנו בסוף, אני ותרתי בסוף.

הלקח שלי היה שתמיד צריך לעשות חוזה. ולא לסמוך על שום דבר אחר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קרייזי גרף;453033:
ראשית תודה לכל המגיבים.

בעבר דיברנו על האופציה כזאת, ואז אמרתי לו את דעתי:
כל עוד הוא הלקוח שיחיד שעומד מולי - המחיר יהיה בהתאם:
עלות בסיסית + שינויים.
ברגע שהוא מעביר את הטיפול ללקוחות עצמם, וכל אחד מטרטר אותי באופן פרטי,
אז בעיני כל אחד מהם הופך ללקוח פרטי ולו אני אמורה לשלם דמי תיווך בלבד.

אבל, כשזה מגיע למעשה, הוא לא אוהב את הגישה הזאת,
לדעתו הוא פנה אלי להכין פרויקט שיש בו כמה גירסאות והתשלום אמור להיות בסיס+ שינויים.

וכן, אריאלס - הוא מעונין שאחרים ישתמשו בבסיס כדי למזער עליות,
רק שהיה לו צפי להוזלה משמעותית יותר.

אני חושבת שבגדול הצדק איתך
לגבי ההוזלה המשמעותית וכו' -
בגלל זה כדאי לעבוד עם הצעת מחיר מפורטת, ואם יש שינויים במהלך העבודה ליידע את הלקוח בעלות השינויים, וכן אם יש שינויים משמעותיים -
כמו למשל, שחשבת שתעבדי רק מולו
ובסוף 3 אנשים שונים מטרטרים אותך, אין שום סיבה שזה יהיה אותו מחיר.

איך אומרים, אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה....
זה נקרא ניצול.

אבל בהחלט כן לבוא לקראתו כמה שאת יכולה, לתת לו את ההרגשה שחשוב לך שיצא מרוצה, אבל שיבין גם את הצד שלך.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה