כללי בעלי עוסק פטור, גרפיקאים שתפו מנסיונכם האישי!

• הוסף לסימניות
:confused:אני מצטרפת לשאלה של yaniv_55 ופותחת לה אשכול חדש
אני בטוחה שיש כאן עוד הרבה שתוהים וטועים בה.
האם מומלץ לפתוח עוסק פטור? מה הסיכונים? מה המעלות? ומה החסרונות?
עם כמהכסף יוצאים ביד אחרי כל המיסים צריך לשלם למס הכנסה, ביטוח לאומי ורואה חשבון שינהל את העסק ואחרי כל טרטורי המוח (הצהרת הון מילוי טפסים וכו')
זה משתלם בכלל???????? או עדיף לוותר על עבודה שמחייבת את הפרוצדורה הנ"ל

בטח יש ממכם בעלי ניסיון שיכולים לעזור מנסיונם האישי!!!!
במקור פורסם על ידי yaniv_55
קצת לא כ"כ קשור.
הציעו לי עבודה כרכזת תקשוב.
130 ש"ח לשעה - תמורת חשבונית.
שמונה שעות (יום בשבוע).
אני אמורה לפתוח תיק של עוסק פטור.
מה אני אמורה לשלם?
ביטוח לאומי
דמי בריאות
מס הכנסה
יש עוד משהו?
ואיך אני יכולה לדעת כמה כסף יישאר לי בסוף.
תודה תודה.

• הוסף לסימניות
כמה שהבנתי, מס הכנסה עוסק פטור לא צריך לשלם, בשביל זה הוא 'פטור', לא?

• הוסף לסימניות
כעוסק פטור עלה לי רק לשלם לרו"ח 100 שקלים לחודש. להיפך היינו זכאים לקבל מס הכנסה שלילי. חוץ מזה שהרו"ח במסגרת עבודתו גילה שמגיע לי החזר מס כלשהו בגלל עבודתו של בעלי, כך שרק הרווחתי.

• הוסף לסימניות
אני עובדת גם כשכירה,
זה משנה את העובדה לגבי מס הכנסה?
אני מאמינה שאני מגיעה לתקרת המס...

• הוסף לסימניות
קצת סדר...
אם את עובדת גם כשכירה ורוצה לפתוח "עוסק פטור" את צריכה לעשות פעולה שנקראת "תיאום מס" - זאת אומרת, להצהיר כמה קיבלת בעסק הפטור וכמה קיבלת בעבודתך כשכירה ומהסכום הכולל יורד מס הכנסה.
כמה זה מס הכנסה? אז ככה, כשפותחים את התיק זה אוטומטית עומד על 30% אבל מספיק לדבר מעט עם הפקידים והם מורידים את זה לאחוזים נמוכים יותר (לפעמים אפילו לגמרי למשך חצי שנה).
ממה העוסק פטור "פטור"? מתשלום מע"מ. לך - שאמורות להיות לך רק הכנסות - זה משתלם - כי לא תצטרכי לשלם למע"מ 15.5% מהרווחים שלך. לעומת זאת אם היו לך גם הוצאות ייתכן והיה עדיף לך לעשות "עוסק מורשה" - שאז על כל רכישה לעסק ששילמת עליה מע"מ היית מקבלת החזר, אך לעומת זאת גם היית צריכה לגבות מהלקוחות שלך תוספת של 15.5% שאת מעבירה למע"מ (יוצא שאת משלמת מע"מ רק על הרווחים).
מי עושה את כל החשבונות? למה רואה חשבון? רואה חשבון הוא הדרגה הגבוהה ביותר של מנהלי החשבונות, והם מטפלים בעיקר בחברות בע"מ. את יכולה לעשות את החישוב בעצמך כמה הכנסות הכנסת כל חודש או ללכת למנהלת חשבונות - כי צריך להגיש רק דו"ח אחד בשנה!!!
לעומת זאת ייתכן שבגלל תיאום המס יהיה עדיף לקחת מנהלת חשבונות ולא לסמוך על עצמך...
מה צריך להיות כתוב בדו"ח השנתי? כמה הכנסת כל חודש במשך השנה (אם היו לך גם הוצאות אז גם אותן) ומזה יוצא סכום הרווחים שלך באותה שנה. - כזה מסובך? זה פעולות של חיבור וחיסור של ילדות בכיתה ו'...
אין לך מה לדאוג אם את מגיעה לתקרת המס - בפרט אם את אם לילדים קטנים - לאם עובדת יש הטבות מיוחדות בפעוטונים ומעונות - כך שהיא שנשאר לה לשלםרק כ- 50% מהמחיר המקורי - אז לא משתלם לשלם עוד כמה עשרות שקלים למס הכנסה בשביל זה???

• הוסף לסימניות
http://www.bennatan.co.il/ניתן לקרוא חומר בנושא פתוח בנתיב

• הוסף לסימניות
עד כמה שזכור לי, אני שילמתי 200 ש"ח עבור פתיחת תיק אצל רואת חשבון, ו-200 ש"ח למאזן כללי בסוף השנה. וזהו. כלומר, שנה הבאה אשלם רק 200 ש"ח לשנה. מדובר בעוסק פטור. נראה לי שווה.
אברר יותר מאוחר אם זה באמת מה ששילמתי, אבל אני כמעט בטוחה.

• הוסף לסימניות
זה לא סיפור כזה כבד
צריך לפתוח בו זמנית 3 תיקים:
מע"מ
מס הכנסה
ביטוח לאומי

מע"מ - מדווחים פעם בשנה על המחזור השנתי (מקבלים הביתה טופס שבו צריך לרשום רק סכום וזה הכל - מחזירים להם בדואר)

מס הכנסה - פעם בחודשיים משלמים לפי אחוז המס שנקבע, אפשר גם מהבית דרך האתר שלהם, לא צריך לזוז מהכסא... הם שולחים הביתה פנקס עם שוברי תשלום, וכן טופס אישור אחרי קבלת התשלום.
בסוף שנה צריך להגיש דו"ח, אני נעזרתי במנהלת חשבונות, אבל יש לי חברה שעשתה זאת לבד - יש להם ימי הדרכה במשרדי מס הכנסה, ואפשר לקבל עזרה גם בלי להזדהות.

ביטוח לאומי - ברגע שיש לך תיק את משלמת פעם בחודש לפי מה שקבעו לך (אפשר דרך האתר שלהם). אם את עובדת רק 8 שעות בשבוע מן הסתם יש פטור מלא מתשלום.

הצהרת הון - מומלץ להתייעץ עם מישהו שמבין בזה.

זה הכל.

בהצלחה!

• הוסף לסימניות
רק תזכרי שעוסק פטור זה רק מי שמחזור העסקאות שלו הוא של 70,605 ש"ח (נכון לעתה).
כדאי לשקול היטב אם באמת שווה להיות עוסק פטור ולא עוסק מורשה.
אני פתחתי תיק של עוסק פטור, וקצת זמן אח"כ כבר מיהרתי להפוך לעוסק מורשה, עוד לפני שבכלל עברתי את הסכום הפטור.
מבחינתי החסרון העיקרי היה, בעיה תדמיתית. עוסק פטור אינו יכול להפיק חשבוניות מס - אם מתעסקים עם עסקים או גופים גדולים, העובדה הזאת משדרת קצת חוסר רצינות. ולא תמיד לקוחות מבינים את הקטע (מה זאת אומרת רק קבלה? לכי תסבירי לכל אחד שאין לו בעיה עם זה, כי הוא ממילא לא משלם את המע"מ כך שאין לו מה לקזז). בעצם סיפרתי לכולם מהו סדר הגודל שלי.
כעוסק מורשה אני נהנית מהחזר מע"מ על ההוצאות שלי, נכון שאני צריכה גם להוסיף מע"מ על ההכנסות, אבל את זה אני מגלגלת על הלקוחות שלי, שרובם ממילא עסקים, כך שאין להם בעיה עם תוספת מע"מ (הם יקבלו את זה בחזרה). התרגלתי כבר לומר מחיר ולהוסיף "לא כולל מע"מ".
הדיווח הוא דו-חודשי, אפשר באתר שלהם, בכלל, אני לא נעזרת במנהלת חשבונות, זה לא כ"כ מסובך, התעסקות מינימלית ביותר למי שאין לו פוביה מטפסים (מה שנקרא טפסולוגיה).
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
יש למישהו שם של רו"ח מומלצת שתעשה הכל בכמה שפחות טרטורים

• הוסף לסימניות
אשכול מאוד מועיל רק חבל שאני גרה בחוץ לארץ ואין לי מושג איך להתחיל להתמודד עם זה כאן.
אם יש כאן מישו מצרפת/ בלגיה אשמח לשמוע איך זה עובד כאן.

• הוסף לסימניות
אני לא יודעת
הכל אצלכם נשמע ורוד
אצלי לא כ"כ
אני צריכה ממש להזהר לא לעבור את הסכום ואם עברתי
לדאוג לקבלות למיניהם... (עסק לא כ"כ פשוט בפני עצמו)
שלא תמיד מספקות.. ואז מתחילות הצרות
עולה לי פרט ל -100 ש"ח הקבועים בחודש לרו"ח
עוד תשלום נוסף לדוח השנתי
ומידי פעם תשלומים נוספים
תצהיר הון ועוד תצהירים ודווחים למינהם שמגיעים מידי פעם והרו"ח דורש עליהם תשלומים נוספים
:)אה.. וגם הדפסת קבלות...- סתם זה לא רציני...
העיקר העיקרים
בלבול ראש גדול מאוד

• הוסף לסימניות
טירה, הכל נראה מאיים כשלא מכירים את המערכת ולא יודעים איך להתנהל מולה. אז כל מכתב נראה כמו הוצאה לפועל, ומעדיפים כבר לשלם לרו"ח העיקר שירד ממני כאב הראש הזה...
גם אני הרגשתי כך, עד שהחלטתי יום אחד פשוט לשבת וללמוד איך בנויה המערכת המפחידה הזאת, אחרי חצי שעה-שעה של קריאת חומר בנושא (יש המון אתרים, וגם חוברות הדרכה של רשות המיסים) קלטתי את העקרון, ו-זהו, אני לא מפרנסת יותר את הרו"ח. ההתנהלות השוטפת כל כך פשוטה, שלא ברור לי לחלוטין, למה צריך לשלם 100 ש"ח לחודש לרו"ח?
גם הדו"ח השנתי - כמה שהוא נראה מלחיץ, אפשר להתגבר עליו. הלכתי בפעם הראשונה ללשכת הדרכה של מס הכנסה (בחינם), ראיתי איך עושים את זה ו-זהו, להתראות בשנה הבאה.
הצהרת הון -מעצבן, אבל זה רק פעם בכמה שנים...
רואי חשבון לוקחים לך על כל תזוזה שלהם טבין ותקילין, זה המקצוע שלהם, זה לא אומר שאת חייבת אותם.
ו-כן, שכחתי, אני לוקחת על היעוץ 200ש"ח + מע"מ. שלחי לי בבקשה צ'ק לאישי.
בהצלחה...

• הוסף לסימניות
היתרון הגדול כפי שאמרו ואני בא להדגיש שעוסק פטור(ממע"מ)במדה ואין לו הוצאות (או קטנות) כדאי הדבר. אם עובד עם בתי ספר או מוסדות שלא מקזזים מע"מ אין בעיה .אם לדוגמא גרפיקאי שולח עבודה לדפוס ומשלם לו ואחר כך מוציא קבלה לעסק נוצר מצב שהוא שלם מע"מ ולא יכול לקזז אותו (כי מן הסתם לא יכול לגבות מחיר גבוה ע"מ להשאר תחרותי) . הדבר המיטבי לעשות זה למצוא עוסק מורשה שבמקרים מסוימים הוא יוציא חשבונית כך שהלקוח יוכל לקזז מע"מ.ובמקרים אחרים שאין צורך לקזז מע"מ אתה תוציא לו. (צריך לברר האם זה חוקי או לא)

• הוסף לסימניות
פרפר - תודה פקחת לי ת'עיניים
אנסה גאם אני ללמוד את הענין
...כשיהיה לי זמן...

• הוסף לסימניות
אף אחד פה לא הסתבך עם הצהרות הון? לאחר קניית נכס או רכב לא שאלו אותו מאיפה הכסף אם זה מה שהוא מרוויח לחודש?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י eden7115;212919:
קצת סדר...
אם את עובדת גם כשכירה ורוצה לפתוח "עוסק פטור" את צריכה לעשות פעולה שנקראת "תיאום מס" - זאת אומרת, להצהיר כמה קיבלת בעסק הפטור וכמה קיבלת בעבודתך כשכירה ומהסכום הכולל יורד מס הכנסה.

רק אם את עוברת סכום מסוים (של 2 ההכנסות ביחד) את צריכה לעשות "תיאום מס".
את זה אפשר לבדוק אצל הרו"ח שלך.
זה תלוי במספר הילדים וכו'...
לדוג'
אמא ל-3 ילדים יכולה להרוויח עד 8,000 ש"ח (בערך) לחודש (פטור+שכיר) מבלי צורך לעשות תיאום מס...

• הוסף לסימניות
קומבינות...קומבינות....ושוב קומבינות....
תמיד עדיף להיות ע.מ. כי אפשר להוציא קבלות שרוב העסקים רוצים...קניית ציוד מוכרת...ועוד...המחיר...לא כולל מע"מ שמוכר לכל העסקים....מקבלים את המע"מ חזרה....במידה ועדיין יש לך עודף גדול...או החלטת שהחודש את רוצה לחסוך במע"מ תמיד אפשר לעשות יצוא על סכום גבוה....ולקבל רשימון....למה איזה פקיד מכס יודע לשום עבודת גרפיקה? ? ....יש עוד המון דרכים....רק צריך להיות עם ראש...כדי להחזיק חשבון...

• הוסף לסימניות
אבל בשביל להיות עוסק מורשה לא צריך איזה מינימום העברות כספים

• הוסף לסימניות
קבלה של עסק פטור מוכרת כהוצאה לכל דבר!!!
ההבדל היחיד בינו לבין חשבונית זה ענין המע"מ.
לא שילמת מע"מ, אז גם לא תקבל החזר...
מה יותר פשוט מזה?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה