"בעלי קוראים"?-הכנסו לכאן!!!

אשמח למידע בדבר הוראתו בענין הנז':
הוא אמר לי שלא משנה היכן לעצור, ובלבד שזה יהיה אחרי שלושה פסוקים מתחילת העליה.
ואם המקום שבו עצרת לא מתאים בשביל להתחיל איתו עם העולה הבא, אז חוזרים עם העולה הבא קצת אחורה.

צע"ק משו"ע סי' קלח.
אכן יתכן דשעה"ד שאני (וכשממשיכים הקריאה כבר ליכא דחק, כמובן, ולכן הורה שיחזרו כדין).

במדבר ז פט
וּבְבֹ֨א מֹשֶׁ֜ה אֶל־אֹ֣הֶל מוֹעֵד֮ לְדַבֵּ֣ר אִתּוֹ֒ וַיִּשְׁמַ֨ע אֶת־הַקּ֜וֹל מִדַּבֵּ֣ר אֵלָ֗יו מֵעַ֤ל הַכַּפֹּ֙רֶת֙ אֲשֶׁר֙ עַל־אֲרֹ֣ן הָעֵדֻ֔ת מִבֵּ֖ין שְׁנֵ֣י הַכְּרֻבִ֑ים וַיְדַבֵּ֖ר אֵלָֽיו׃
התי"ו בחיריק.
וברש"י-מדבר. כמו מתדבר כבודו של מעלה לומר כן מדבר בינו לבין עצמו ומשה שומע מאליו:
מה הפי' "אליו"?
אם נאמר שהכוונה לקב"ה, כלומר שדבר לעצמו, מה הפי' וַיְדַבֵּ֖ר אֵלָֽיו׃ שבסוף הפסוק?
האם גם כאן זה הקב"ה לעצמו, או הקב"ה למשה?
ואם נאמר הקב"ה למשה האם אין זה סותר את תחילת הפסוק?
או שגם בתחילת הפסוק הדיבור באמת היה למשה, והתורה לא כתבה זאת משום כבודו של מעלה?

מימי לא ראיתי המחשה יותר טובה מזה.....

-כאלה.jpg

רש"י מחלק בין אם כבר היה שאז מלעיל לבין הוה עכשיו שאז מלרע ולכן כאן מלרע

א הספק כשלא יודעים את הסוד הזה שמקום הטעם מגלה
ב יש טעמים וכולי ולכן 2טעמים וכולי

הרי המתג (ס"פ) מונח על הב', ומהו הספק?!
א הספק כשלא יודעים את הסוד הזה שמקום הטעם מגלה
ב יש טעמים וכולי ולכן 2טעמים וכולי
אני מודע לכלל הזה בנוגע למיקום הטעם במילה.
אך כל זה מועיל לי כשזו מילה ארוכה יותר, שבה יש הבדל משמעותי בין ניגון הטעם באות זו או באות זו...
משום מה רק במילים הקצרות אני מתבלבל...
(על אף שב"סימנים" מסמנים בהדגשה כל פעם כזו)

בתשובת נודע ביהודה חלק א סימן ב כותב שרוב מילים בלשון הקודש במלרע

בתשובת נודע ביהודה חלק א סימן ב כותב שרוב מילים בלשון הקודש במלרע
אני מודע לזה
ורק לכן כשב"סימנים" מדגישים אות כלשהי זה מתחיל לבלבל אותי, כי זה אומר שבמילה זו משהו שונה.

(הועתק מתוך העלון "מעדני הפרשה" של ישראל אהרן קלצקין)
שישי ושביעי סימן
אמר לי הבעל קורא הוותיק הרב חיים יעקב ב"ר ראובן קלפהולץ הי"ו כי בפרשת הנשיאים שחוזרת על עצמה י"ב פעמים, מפסיק הבעל קורא פעמיים, בעליה של שישי ובעליה של שביעי. ויש סימן לבעל קורא, שהשנים ששמותם מסתיימות באותיות 'ש-ד -י', הלא הם 'שלמיאל בן צורישדי' ו'אחיעזר בן עמישדי', הם הסיום של העליות שישי ושביעי.
והוספתי דגש לסימן, שזה מסתיים באותיות 'די' כלומר, כאן יש לעצור.

מצד אחד הפרשה הנפרדת הכי ארוכה
מצד שני עם קרבנות הנשיאים הכל רץ. (קצת צריך להתמודד עם הנזיר והסוטה ומניין הלויים).
שבוע הבא פרשה ארוכה ולא קלה, אבל לימדתי שני בר מצוות את הפרשה הזו (אחד מהם בן שלי) אז זה לא משנה.

קרבנות הנשיאים הכל רץ
צריך להיזהר לא לרוץ יותר מדי שלא יישמע כך:

בַּיּוֹם֙ הַשֵּׁנִ֔י הִקְרִ֖יב נְתַנֵל בֶּן־צוּעָ֑ר נְשִׂ֖יא יִשָּׂשכָֽר׃
הִקְרִ֨בֶת־קָרְבָּנ֜וֹ קַרַת־כֶּ֣סֶפַחַ֗ת שְׁלֹשִׁ֣ים וּמֵאָה֮ מִשְׁקָלָהּ֒ מִזְרָ֤קֶחָד֙ כֶּ֔סֶף שִׁבִים שֶׁ֖קֶל בְּשֶׁ֣קֶל הַקֹּ֑דֶשׁ שְׁנֵיהֶ֣מְלֵאִ֗ים סֹ֛לֶת בְּלוּלָ֥ה בַשֶּׁ֖מֶן לְמִנְחָֽה׃
כַּ֥פַחַ֛ת עֲשָׂרָ֥ה זָהָ֖ב מְלֵאָ֥ה קְטֹֽרֶת׃
פַּ֣רֶחָ֞ד בֶּן־בָּקָ֗ר אַ֧יִל אֶחָ֛ד כֶּֽבֶשֶׂחָ֥ד בֶּן־שְׁנָת֖וֹ לְעֹלָֽה׃
שְׂעִירִזִּ֥ים אֶחָ֖ד לְחַטָּֽאת׃
וּלְזֶ֣בַח הַשְּׁלָמִים֮ בָּקָ֣ר שְׁנַיִם֒ אֵילִ֤ם חֲמִשָּׁה֙ עַתּוּדִ֣ים חֲמִשָּׁ֔ה כְּבָשִׂ֥ים בְּנֵי־שָׁנָ֖ה חֲמִשָּׁ֑ה זֶ֛ה קָרְבַּ֥נְתַנֵל בֶּן־צוּעָֽר׃ (פ)

צריך להיזהר לא לרוץ יותר מדי שלא יישמע כך:

בַּיּוֹם֙ הַשֵּׁנִ֔י הִקְרִ֖יב נְתַנֵל בֶּן־צוּעָ֑ר נְשִׂ֖יא יִשָּׂשכָֽר׃
הִקְרִ֨בֶת־קָרְבָּנ֜וֹ קַרַת־כֶּ֣סֶפַחַ֗ת שְׁלֹשִׁ֣ים וּמֵאָה֮ מִשְׁקָלָהּ֒ מִזְרָ֤קֶחָד֙ כֶּ֔סֶף שִׁבִים שֶׁ֖קֶל בְּשֶׁ֣קֶל הַקֹּ֑דֶשׁ שְׁנֵיהֶ֣מְלֵאִ֗ים סֹ֛לֶת בְּלוּלָ֥ה בַשֶּׁ֖מֶן לְמִנְחָֽה׃
כַּ֥פַחַ֛ת עֲשָׂרָ֥ה זָהָ֖ב מְלֵאָ֥ה קְטֹֽרֶת׃
פַּ֣רֶחָ֞ד בֶּן־בָּקָ֗ר אַ֧יִל אֶחָ֛ד כֶּֽבֶשֶׂחָ֥ד בֶּן־שְׁנָת֖וֹ לְעֹלָֽה׃
שְׂעִירִזִּ֥ים אֶחָ֖ד לְחַטָּֽאת׃
וּלְזֶ֣בַח הַשְּׁלָמִים֮ בָּקָ֣ר שְׁנַיִם֒ אֵילִ֤ם חֲמִשָּׁה֙ עַתּוּדִ֣ים חֲמִשָּׁ֔ה כְּבָשִׂ֥ים בְּנֵי־שָׁנָ֖ה חֲמִשָּׁ֑ה זֶ֛ה קָרְבַּ֥נְתַנֵל בֶּן־צוּעָֽר׃ (פ)
נפלא במסעי יש פדהאל יש ליזהר לא להבליע את הא מתוך רצון להדגיש את האלף

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה