דרוש מידע בעלי רכבים, אולי מישהו יודע למה אין מד דלק מדוייק לפי ליטרים?

• הוסף לסימניות
יפה, מעניין
רק שאם כך שהוא כל כך מדוייק, אמת צ'ע מה אכפת לו לנקוב שם המפורש, כמה דלק התבזבז בנסיעה, או כמה דלק יש בטנק
אני באמת ממש לא מבין, ומתפלא.\

• הוסף לסימניות

• הוסף לסימניות
כן, ראיתי את זה בחיפושים, אבל אין שם באמת תשובה טובה.
כאן בפרוג, זה אנשים על רמה, או שיש להם תשובה למה אין את זה
או שהם יילכו לייצר את זה
קדימה, מי עושה על זה כסף?
@תקוע
@חיים דוביד זה הפיתוח הבא שלך אחרי הפלטה המותרת בשבת?

• הוסף לסימניות
כל החשבונות והממוצעים לא עוזרים במקרה שלקחתי רכב מחבר, נסעתי חצי שעה והחזרתי לו, ואני רוצה לשלם לו על הדלק.

• הוסף לסימניות
אם כבר, אז עוד הצעה שיש לי בעולם הרכב.
נכון כשלוחצים על הברקס נדלקים נורות אדומות מאחורה? נכון.
נכון זה לפעמים מעצבן, כי אתה חושב שהרכב שלפניך עשה ברקס עצבני, ובסוף התברר שהוא רק הוריד מ110 קמ"ש ל105 קמ"ש? נכון.
נכון זה לפעמים מסוכן, כי אתה חושב שהרכב שלפניך הוריד רק 5 קמ"ש, ובאמת הוא עשה בלימה מטורפת, ואתה שלא ידעת לא התכוננת לזה, והעפת אותו קדימה על קרבו ועל כרעיו? נכון.
נו, יש פתרון? ברור!
שיהיה בגב הרכב פס לד הבנוי מחמשה חלקים, וככל שהברקס חזק יותר ידלק חלק נוסף בפס הלד. למשל, אם הורדת עד 20 אחוז ממהירות הנסיעה שלך, תידלק נורה אחת. ואם הורדת עד 40 אחוז, תידלק נורה נוספת. וכן הלאה.
מה אומרים?
נכון זה רעיון טוב? נכון.
נו... אז למה זה לא קורה?

• הוסף לסימניות
נכון זה לפעמים מעצבן, כי אתה חושב שהרכב שלפניך עשה ברקס עצבני, ובסוף התברר שהוא רק הוריד מ110 קמ"ש ל105 קמ"ש? נכון.
נכון זה לפעמים מסוכן, כי אתה חושב שהרכב שלפניך הוריד רק 5 קמ"ש, ובאמת הוא עשה בלימה מטורפת, ואתה שלא ידעת לא התכוננת לזה, והעפת אותו קדימה על קרבו ועל כרעיו? נכון.
נו, יש פתרון? ברור!
שיהיה בגב הרכב פס לד הבנוי מחמשה חלקים, וככל שהברקס חזק יותר ידלק חלק נוסף בפס הלד. למשל, אם הורדת עד 20 אחוז ממהירות הנסיעה שלך, תידלק נורה אחת. ואם הורדת עד 40 אחוז, תידלק נורה נוספת. וכן הלאה.
מה אומרים?
נכון זה רעיון טוב? נכון.
נו... אז למה זה לא קורה?
המרחק שאתה צריך לשמור מהרכב שלפניך הוא בכל מקרה כזה שיאפשר לך בלימה גם אם הוא מבצע בלימת חירום. האורות האדומים רק עוזרים לרכב שמאחור להשים לב להאטה של הרכב שלפניהם, כשהנהג מאחורה צריך להשים לב לצורת ההאטה או הבלימה ולפעול בהתאם.
פנס שיהיה מורכב מכמה דרגות של אדום, רק יסבך את הענינים ויעמיס על קבלת ההחלטות של הנהג מאחורה.

• הוסף לסימניות
המרחק שאתה צריך לשמור מהרכב שלפניך הוא בכל מקרה כזה שיאפשר לך בלימה גם אם הוא מבצע בלימת חירום. האורות האדומים רק עוזרים לרכב שמאחור להשים לב להאטה של הרכב שלפניהם, כשהנהג מאחורה צריך להשים לב לצורת ההאטה או הבלימה ולפעול בהתאם.
פנס שיהיה מורכב מכמה דרגות של אדום, רק יסבך את הענינים ויעמיס על קבלת ההחלטות של הנהג מאחורה.
זה נכון. אבל הרי לא לחינם עשו את האורות האלו, הם מיועדים לתת איתות לרכב מאחורה; האט, אני בולם.
וככל שיהיה לנהג מאחורה מידע מדוייק יותר על בלימת הרכב שלפניו יוכל לכלכל את תגובתו בתבונה.
ולא נראה לי שזה אמור לסבך את העניינים, כי כמו כל עולם הרכב - מתרגלים לזה.

• הוסף לסימניות
זה נכון. אבל הרי לא לחינם עשו את האורות האלו, הם מיועדים לתת איתות לרכב מאחורה; האט, אני בולם.
וככל שיהיה לנהג מאחורה מידע מדוייק יותר על בלימת הרכב שלפניו יוכל לכלכל את תגובתו בתבונה.
ולא נראה לי שזה אמור לסבך את העניינים, כי כמו כל עולם הרכב - מתרגלים לזה.
נראה לי שהאורות האדומים נועדו לומר: שים לב לשינוי!
הנהג מאחורה צריך להפעיל שיקול דעת מה לעשות עם הנתון הזה.

• הוסף לסימניות
נו, יש פתרון? ברור!
מה אומרים?
נכון זה רעיון טוב? נכון.
נו... אז למה זה לא קורה?
זה נראה לי בעיות רק של נהגים חדשים
עם הניסיון קולטים מהר מאד עם איזה נהג (שברכב שלפניך) יש לך עסק
ואיך צריך להתייחס לבלימות שלו (/ שלה...)

חוץ מזה, צריך לקלוט את התנועה גם בלי אורות וכד'

• הוסף לסימניות
נו, יש פתרון? ברור!
מה אומרים?
נכון זה רעיון טוב? נכון.
נו... אז למה זה לא קורה?
אדיר!
קדימה

• הוסף לסימניות
נו, יש פתרון? ברור!
מה אומרים?
נכון זה רעיון טוב? נכון.
נו... אז למה זה לא קורה?
רעיון מעולה, קניתי

• הוסף לסימניות
שאלה טובה!
ובנוגע לכדאיות הפתרון:
לצערך/שמחתך לא ישקיעו בכך...
העולם עובר למכוניות חשמליות, כך שלפתח משהו עבור מדידת 'דלק', לא נראה לי שייקרה כבר...

• הוסף לסימניות
שאלה טובה!
ובנוגע לכדאיות הפתרון:
לצערך/שמחתך לא ישקיעו בכך...
העולם עובר למכוניות חשמליות, כך שלפתח משהו עבור מדידת 'דלק', לא נראה לי שייקרה כבר...
זה נכון, אבל מי שלא יעבור לחשמלי, ויש כמה כאלו, לפחות ירצה להיות יעיל יותר....

• הוסף לסימניות
נו, יש פתרון? ברור!
מה אומרים?
נכון זה רעיון טוב? נכון.
נו... אז למה זה לא קורה?
הצעה אחרת:
יש כל מיני רעיונות למניעת שכחת ילדים ברכב.
הרעיון הפשוט -
ברגע שיש מישהו ברכב, ונועלים אותו מבחוץ, שידלקו נורות כמו הנורות האלו של המצוקה.
אין מצב לפספס את זה.
כל אחד שעובר גם מבין שיש פה ילד שכוח באוטו.
וההוא שנעל תמיד מעיף מבט לראות שבאמת נעל את האוטו, הוא לא סוגר בלי להסתכל, לדעתי יוריד את כמות השכחה.
עוד דבר, אבל זה כבר בשביל אלו שאוכפים-
מי שלא חגור, במקום שיצפצף לו ביפ ביפ בתוך האוטו, שידלקו נורות ירוקות מבחוץ.
ככה גם אם התעצלנו לחגור, אם יודעים שכולם מבחוץ רואים את זה, לא נתעצל יותר,
וגם סתם ככה הרבה יותר קל לעצור את אלו שלא חגורים.

• הוסף לסימניות
הצעה אחרת:
יש כל מיני רעיונות למניעת שכחת ילדים ברכב.
הרעיון הפשוט -
ברגע שיש מישהו ברכב, ונועלים אותו מבחוץ, שידלקו נורות כמו הנורות האלו של המצוקה.
אין מצב לפספס את זה.
כל אחד שעובר גם מבין שיש פה ילד שכוח באוטו.
וההוא שנעל תמיד מעיף מבט לראות שבאמת נעל את האוטו, הוא לא סוגר בלי להסתכל, לדעתי יוריד את כמות השכחה.
הפתרון הזה יעיל רק כשחונים במקום ציבורי, לא בחניה פרטית.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה